AXI nieuws & insights

Meer waarde halen uit inkoop: Creëer inzicht
Blog

Meer waarde halen uit inkoop: Creëer inzicht

De inkoopfunctie gaat verder dan enkel speuren naar de laagst mogelijke prijs. Een inkoopdiscipline kan ook worden gestuurd op risicobeheersing en kwaliteitswaarborging. Elke beslissing omtrent je inkoop, heeft meteen een serieus effect. Het komt er dus op aan de juiste beslissingen te maken. Ontdek hoe een inkoopafdeling echt impact kan maken.

Adyen & AXI versterken partnership
Nieuws

Adyen & AXI versterken partnership

De samenwerking tussen Adyen en AXI, die al ruim 10 jaar bestaat, wordt opnieuw versterkt. Door een doorgedreven integratie tussen de kassasoftware van AXI en het betaalplatform van Adyen, krijgen gezamenlijke klanten een complete afrekenoplossing waarmee het betaalgemak en de efficiëntie verder wordt verbeterd.

API Management op Kubernetes
Blog

Waarom een API Management platform deployen op Kubernetes een goed idee is

In deze blog bespreken we twee verschillende platformen: API Management, een platform voor het ontwerpen, beveiligen, beheren, documenteren, ontdekken en analyseren van API's en Kubernetes, een platform dat het mogelijk maakt om container-workloads efficiënt te orkestreren. Tot slot ontdekt u waarom het een goed idee is om uw API Management platform op Kubernetes te deployen.

AXI-shoot-ThomasMike
Nieuws

AXI-klanten geven AXI 8 op 10

Bij AXI streven we ernaar om klanten een uitzonderlijke ervaring te bieden, want in elke organisatie zijn tevreden klanten van cruciaal belang. Wij geloven dan ook dat er een onlosmakelijke band bestaat tussen de dienstverlening die wij bieden en de tevredenheid van onze klanten.

Wapen je tegen de 1 april-kantoorgrappen met deze handige tips van AXI
Nieuws

Wapen je tegen 1 april-kantoorgrappen met deze handige tips

1 april is dé dag om je collega’s eens goed in de maling te nemen. Bij AXI houden we wel van een goeie grap, maar we staan je ook graag bij om snel weer aan het werk te kunnen. Dit jaar valt 1 april op een feestdag maar wedden dat je collega’s er dinsdag 2 april helemaal voor gaan? Check hier het lijstje met de 10 leukste computergrappen.

AXI en De Bijenkorf zijn strategische partners dankzij intense samenwerking
Case

De Bijenkorf en AXI: partners voor een betere winkelbeleving

End-to-end software en IT-speler AXI en De Bijenkorf zijn partners sinds 1992. (Ja ... dat lees je goed!) Jarenlang al vertrouwt de winkelketen op AXI voor ondermeer haar kassasysteem en ERP. Bij AXI vonden ze een strategisch partner die actief met hen meedenkt en voortdurend optimalisaties opzoekt.  Een match met wat De Bijenkorf in een softwarepartner zoekt.  

xEfficiënt case management 2.0: Hoe onze software het verschil maakt
Blog

Efficiënt case management 2.0 - hoe onze software het verschil maakt

Bedrijven hebben behoefte aan geavanceerde tools die hen helpen om bedrijfsprocessen en documenten effectiever te beheren en vlotter samen te werken. Maak kennis met vijf kernwaarden die het uitgangspunt vormen voor onze software voor digitaal dossierbeheer: personalisatie, business driven, toegankelijkheid, 360° view en inzichten.

Inkoop in 2024: efficiëntie en duurzaamheid als nieuwe norm
Blog

Inkoop in 2024: efficiëntie en duurzaamheid als nieuwe norm

Anno 2024 is de rol van inkopers volop in transformatie. Focussen veranderen en nieuwe uitdagingen dienen zich aan maar welke factoren werken die transformatie nu concreet in de hand? Bruno Baets, Product Manager bij AXI, onderscheidt vier ontwikkelingen die de inkoopfunctie aan een sneltempo beïnvloeden.

Copilot-header-AXI
Blog

Hoe maakt u uw organisatie Copilot-ready?

Denkt u eraan om Microsoft Copilot te integreren in uw M365 omgeving? Stoom uw organisatie eerst klaar met drie cruciale stappen voor u de samenwerking aangaat met deze slimme AI-assistent.

AXI customer case - Maaltijdapplicatie bij AZ Rivierenland
Case

Hoe bestelt u vandaag uw maaltijd op het werk?

Bij AZ Rivierenland, een fusie van 3 ziekenhuizen in het Antwerpse, namen ze, bovenop een héél nieuwe gecentraliseerde digitale werkplek, een in M365 ontwikkelde maaltijdapplicatie in gebruik. Benieuwd hoe AXI dit samen met hen opzette?

AXI customer case - VMRI gebruikt AXI Adaptive Case Management
Case

VMRI digitaliseert dossierbeheer in 6 weken met AXI Adaptive Case Management

Het recent opgestarte Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI), doet beroep op het digitale dossierbeheersysteem van AXI voor meldingen of klachten van burgers die zich ongelijk behandeld voelen.

AXI klantverhaal retail software Tuincentrum De Bosrand
Case

Afrekenen bij Tuincentrum De Bosrand doet u straks met AXI

Gedreven door nieuwe technologieontwikkelingen en veranderende consumentenverwachtingen, transformeert de retailsector voortdurend. Het belang van klanten centraal stellen en het implementeren van een omnichannel-strategie is nog nooit zo cruciaal geweest. Tuincentrum De Bosrand gaat hier voluit voor en ging daarom de samenwerking met AXI aan.  

AXI customer case AZ Rivierenland DLP M365
Case

AZ Rivierenland beschermt patiëntgegevens met Data Loss Prevention policies

Bij AZ Rivierenland staan de General Data Protection Regulation (GDPR) en data governance hoog op de agenda. Het ziekenhuis werkt met persoonlijke gegevens van patiënten en wil deze veilig bewaren. Het implementeerde daarom Data Loss Prevention policies (DLP’s) in haar M365 Platform.

FLCS - AXI - Heusden Zolder
Nieuws

AXI is main partner van de Telenet Superprestige 2023-2024

Telenet Superprestige en AXI slaan de handen in elkaar voor het seizoen 2023-2024 dat op 22 oktober 2023 van start ging. AXI is één van de hoofdpartners van het oudste regelmatigheidscriterium in het veldrijden.

Boomi is integration technology partner van AXI
Blog

AXI kiest Boomi als nieuwe integratie technology partner

Sinds eind vorig jaar is AXI officieel Boomi partner. Waarom we deze keuze hebben gemaakt naast de integratie oplossingen van IBM, Gravitee.io en MS Azure en wat de mogelijkheden en voordelen zijn van Boomi vertellen we u in dit artikel.

AXI Customer Case - ILVO aan de slag met AXI Financials en AXI Purchase to Pay
Case

ILVO gaat voor meer efficiëntie en minder kosten in haar financiële- en aankoopprocessen

ILVO, een onderzoeksinstituut en dienstverleningsorganisatie van de Vlaamse overheid, implementeerde AXI Financials en AXI Purchase to Pay. Door de implementatie optimaliseert het haar boekhoudsysteem en inkoopproces waardoor de organisatie (kosten)efficiënter kan werken.

Nieuwjaarsfeest AXI
Nieuws

AXI collega's vieren nieuwjaarsfeest 2024 in purple passion style

Op de tweede vrijdag van het nieuwe jaar vieren we met z'n allen het AXI nieuwjaarsfeest. Een hoogdag voor alle AXI medewerkers. Tijdens deze editie stond alles in het teken van PPP - Purple Passion Party.

AXI customer Colruyt Group
Case

Klanten Colruyt Group rekenen online boodschappen vlot af via Collect-and-Go

In een wereld waarin steeds meer mensen hun boodschappen online doen, is de e-commerce-ervaring van consumenten van cruciaal belang. Colruyt Group, een Belgisch familiebedrijf en de grootste retailer in België, heeft dat als geen ander begrepen. Naast ‘de laagste prijsgarantie’, gaat de retailer prat op het faciliteren van een feilloze e-commerce-ervaring voor haar online boodschappenplatform: Collect-and-Go.

AXI Customer ANWB
Case

Zorgeloos én met persoonlijke touch afrekenen bij ANWB Retail

ANWB Retail, onderdeel van ANWB, de grootste ledenorganisatie van Nederland, werkt in haar 72 fysieke winkels en webshop met AXI’s kassasoftware AXI Retail Cloud Suite. Henk-Jan Brug, IT Manager bij ANWB Retail, is tevreden over de samenwerking met AXI.

GoldPartnerAward-Dell-AXI
Nieuws

AXI wint Dell Technologies 'Gold Partner Award 2023'

Onlangs kregen we het nieuws dat AXI genomineerd is als Gold Partner of the Year en Business Development Partner of the Year bij de Dell Technologies Partner Awards. Vandaag kunnen we met trots meedelen dat we de award voor 'Gold Partner of the Year' ook binnengehaald hebben. 

AXI Digital neemt InterIT en ITP Group over
Nieuws

AXI neemt InterIT en ITP Group over

AXI neemt InterIT en ITP Group, twee IT-services bedrijven, over. Door de acquisities kan AXI vandaag een nog breder scala aan IT-diensten aanbieden en haar klanten nog beter helpen met hun digitale transformatie.

AXI geselecteerd voor VITO ICT Infrastructuur 2023 raamcontract
Nieuws

AXI geselecteerd binnen het VITO ICT Infrastructuur 2023 raamcontract

Met trots delen we het nieuws dat VITO (de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) maar liefst 4 van de 5 percelen van de overheidsaanbesteding heeft gegund aan AXI. Voor de aankoop, huur of leasing van IT-infra en services kan de Belgische publieke sector beroep doen op de oplossingen, de expertise en de ondersteuning van AXI.

Intratuin-preview-axi
Case

‘Intratuin Extra’ laat klanten sparen voor beleving 

Klantbehoud in de retailsector is heel belangrijk. Dat was het vroeger al en vandaag nog net iets meer. Hoe zorg je ervoor dat jouw klant koning blijft? Daarvoor werd de applicatie 'Intratuin Extra' ontwikkelt, lees hier alles over de functionaliteiten.

AXI op Trefdag Digitaal Vlaanderen 2023
Nieuws

AXI-collega’s wonen Trefdag Digitaal Vlaanderen 2023 bij

Op 26 oktober 2023 verzamelden onze collega’s bij Flanders Expo in Gent voor Trefdag Digitaal Vlaanderen. Dit jaarlijkse event, georganiseerd door de Vlaamse overheid, is het moment voor beleidsmedewerkers van verschillende overheden en lokale besturen en partners om elkaar te ontmoeten. Als technologiepartner wilde AXI hier niet ontbreken. Het werd een dag van ontmoeting en inspiratie!

AXI Retail Cloud Suite
Nieuws

AXI Retail Cloud Suite gebruikers racen tegen elkaar bij Oracle

Naar jaarlijkse gewoonte nodigde AXI de gebruikers van AXI Retail Cloud Suite uit om samen te sparren over de nieuwste functionaliteiten, afgelopen projecten en de toekomstige roadmap van het AXI RCS product. AXI-partner Oracle stelde haar locatie ter beschikking voor dit event.

AXI op Devoxx 2023
Nieuws

AXI-collega’s scherpen Java-kennis aan tijdens Devoxx 2023

AXI-collega’s Steve Van der Vliet (Integration Engineer en Teamcoach), Abdalla Al-Hamaideh (Java Developer) en Mattias Waem (Java Developer) bezochten op 4 oktober Devoxx 2023, het grootste Java-evenement van Europa. Samen met andere Java-ontwikkelaars van over de hele wereld ontdekten ze bij Kinepolis in Antwerpen de nieuwste trends, best practices en technologieën in de Java-wereld.  

DMPM Customer Case klantportaal 2023
Case

Gepersonaliseerd klantportaal DMPM geeft investeerders helder inzicht in hypotheekportefeuilles   

DMPM, een Nederlandse aanbieder van hypothecair krediet, vertrouwde op AXI voor de ontwikkeling van een nieuw klantenportaal waarin investeerders op een overzichtelijke manier inzicht krijgen in hun hypotheekportefeuilles. Data, die voordien moeilijk te interpreteren was, is nu duidelijk gevisualiseerd. DMPM, dat zelf aan het roer staat van haar datascienceoplossing, heeft volledige controle over de vormgeving en user-experience.  

AXI persbericht 2023
Nieuws

AXI Group zet nieuwe strategische stap om groeiambities waar te maken

De afgelopen jaren is AXI aanzienlijk gegroeid. Dat doen we voornamelijk via organische groei. Sinds de instap van investeerder Strada Partners deed AXI al enkele belangrijke overnames waaronder Tilroy, InterIT en ITP Group. De nieuwe gestroomlijnde groepsstructuur is een logische volgende stap bij de groeiambities van AXI.

AXI Welcome Days 2023
Nieuws

Het AXI Talent Program 2023 verwelkomt starters in stijl

Het AXI Talent Program, ontworpen om nieuwe starters een warm welkom te bieden en hen snel deel te laten uitmaken van de AXI-familie, heeft dit jaar 13 enthousiaste starters verwelkomd. Zij zetten hun eerste stappen binnen AXI en dat deden ze in stijl.

AXI op posit conf
Nieuws

Het AXI Business Insights team was erbij tijdens Posit conf::2023

Ook dit jaar waren de collega’s van het AXI Business Insights team present op de Posit conf 2023, die dit jaar in Chicago doorging. Een conferentie die ideeën, technologie en mensen samenbrengt.

Buildmat AXI Customer Case
Case

Buildmat brengt IT-infrastructuur onder in twee private datacenters

Buildmat, gespecialiseerd in de distributie en productie van een breed scala aan bouwproducten en in de verdeling van gereedschappen, implementeerde in 2023 een nieuwe IT-infrastructuur. Hierdoor optimaliseert het haar prestaties en garandeert het een vlotte werking en solide beveiliging.

AXI Climbing for Life 2023
Nieuws

AXI collega’s zetten hun tanden in de Dolomieten

Van 7 tot 9 september 2023 trok een groep AXI-collega’s naar de Dolomieten in Italië. Ze gingen fietsen, lopen of wandelen tijdens ‘Climbing for Life’, een jaarlijks sportevenement van Golazo waarin deelnemers het beste van zichzelf geven op sportief vlak.

AXI op BDE
Nieuws

AXI als Posit Full Service Certified Partner op de Big Data Expo 2023

Voor het tweede jaar op rij trokken de AXI BI-experten op dinsdag 12 en woensdag 13 september richting Utrecht om deel te nemen aan de Big Data Expo 2023. Deze tweedaagse beurs is het platform voor kennisdeling en netwerking rond datavisualisatie, data security, AI en cloud computing.

AXI TRAXI Days 2023
Nieuws

AXI-collega’s inspireren elkaar rond innovatie en technologie tijdens TRAXI Day 2023

Vrijdag 15 september 2023 ging de tweede editie van de TRAXI Day door. Dit interne AXI-event, dat met stip staat aangeduid in de agenda’s van alle AXI-collega’s, gaat prat op het leren van en met elkaar. Met tal van boeiende sessies van en voor AXI-collega’s en VR-games als tussendoortje, werd het een geslaagd event waar teambuilding en kennis vergaren over technologie hand in hand gingen.

AXI Customer Case Bourrelier Group
Case

Bourrelier Group verwerkt inkomende facturen sneller met AXI Financials en Factuurportal

Bourrelier Group, franchisenemer van Intergamma en exploitant van meerdere Karwei- en Gammafilialen in Nederland en België, digitaliseerde haar crediteurenproces. AXI implementeerde het digitale factuurverwerkingsplatform van Factuurportal met AXI Financials, het bestaande financiële systeem. Dankzij de integratie verwerkt Bourrelier Group haar inkomende facturen vandaag sneller en efficiënter en bespaart het kosten.   

API Security blog trends AX
Blog

Nieuwe trends in API-beveiliging

Als je met API security bezig bent dan weet je dat de huidige tijden uitdagingen en veranderingen meebrengen op het vlak van API-beveiliging, maar ze creëren ook nieuwe opportuniteiten. Ontdek hier de opkomende trends in API security.

Solutions Partner for Digital & App Innovation
Nieuws

AXI Digital Transformation heeft haar tweede Microsoft designation binnen

Nieuws heet van de naald, AXI behaalde haar tweede Microsoft Designation badge en is nu ook Solutions Partner voor Digital & App innovatie.

cybersecurity-masterclass-axi
Blog

8 inspirerende best practices voor API Security

Wij selecteerden onze 8 meest inspirerende best practices rond API Security voor jullie. Van data-encryptie over strikte validatieregels, HTTP security headers tot shadow API’s. Samen streven we naar maximale ondersteuning op het vlak van API Security voor jouw organisatie. Lees ze hier.

AXI blog 5 onmisbare stappen voor een inkoopmanager
Blog

Inkopen, leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker én goedkoper.

Inkoop van goederen of diensten moet makkelijk, veilig en betrouwbaar zijn. Het gevolg is dat dit al snel een complex en tijdrovend proces wordt. Het beheren van meerdere leveranciers, budgetten en goedkeuringsprocedures kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er manieren om het inkoopproces te stroomlijnen en te vereenvoudigen, waardoor het efficiënter, betrouwbaarder en vertrouwder wordt.

Customer Case AXI Clous Mode
Case

Clous mode gaat voor optimale winkelervaring met Tilroy

Van twee lingeriezaken tot een volwaardig modehuis voor dames, Clous Mode begrijpt dat persoonlijke service en klantgerichtheid essentieel zijn voor langdurige klantrelaties. Met de all-in-one retail suite van Tilroy, dat deel uitmaakt van AXI, kunnen ze een consistente winkelervaring bieden, zowel in de winkels als online. 

AXI RCS NS Mobile App Digitaal Sparen
Nieuws

Nederlandse treinreizigers sparen voor gratis koffie via mobile app

NS Stations lanceerde de app ‘Lekker onderweg’ die voor iedere consument downloadbaar is via de App Store. Het stelt de consument in staat om digitale zegels te sparen bij NS formules Kiosk, Julia’s en Huiskamer. Loyaliteit wordt dus beloond.

CCO AXI Lode Maris
Nieuws

AXI heeft Lode Maris aangesteld als nieuwe Chief Commercial Officer

AXI heeft op 17 juli 2023 Lode Maris aangesteld als CCO. Lode zal zijn leiderschapsvaardigheden en strategisch inzicht benutten om nieuwe kansen te identificeren en zal een cruciale rol spelen bij de verdere groei van AXI.

AXI HR Experience
Nieuws

Teamcoaches bij AXI stimuleren persoonlijke ontwikkeling

Bij AXI vinden we persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat onze medewerkers met hun vragen omtrent talentontwikkeling steeds terecht kunnen bij hun leidinggevende daarvoor voorziet het HR-team de nodige begeleiding en inspiratiesessies.

AXI Financials Goedhart Bouwmarkten
Case

Goedhart digitaliseert verwerking inkomende facturen en bespaart tijd en kosten 

Goedhart, exploitant van 17 doe-het-zelfzaken, digitaliseert verwerking van inkomende facturen en bespaart zo tijd en kosten . AXI integreerde het nieuw digitaal factuurverwerkingsplatform van Factuurportal met AXI Financials, het bestaande boekhoudsysteem, en zorgde voor een optimale synergie tussen beiden.

Kim Mertens Podcast AXI
Blog

AXI Ambassador - Podcast over de carrière van Kim Mertens bij AXI

KdG Hogeschool kwam op bezoek bij AXI voor een babbel met Kim Mertens. Kim is alumnus Applicatie Ontwikkeling. Nu is hij Developer, Architect én Team Lead bij AXI. Luister naar de podcast.

Blog Vermijd Maverick Buying dankzij AXI P2P
Blog

Wat als uw P2P-software even laagdrempelig was als bol.com? 

Dries Van Avermaet, Director Finance Solutions bij AXI, legt in zijn blog uit hoe een laagdrempelig bestelsysteem Maverick Buying aan banden kan leggen.

AXI Stagiairs 2023 Anouk Verelst
Nieuws

Stagestudente Anouk bouwt mee aan een interactief Power BI dashboard

Recent verwelkomden we bij AXI stagiaire Anouk Verelst. Anouk is bachelorstudente Information Management & Security aan de Thomas More Hogeschool en liep gedurende 8 weken stage bij AXI. Ze bouwde onder andere mee aan een Power BI Dashboard.

AXI2AXI Run 2023 AXI Team
Nieuws

51 AXI-collega’s lopen, fietsen en wandelen voor Hartstichting tijdens AXI2AXI Run

Op zondag 4 juni 2023 vond de 8e editie van de AXI2AXI Run plaats. Maar liefst 51 collega’s namen deel en zamelden samen 7.400 euro in voor non-profitorganisatie Hartstichting.

AXI Customer Case Navitrans
Case

Navitrans ontzorgt IT-team via overstap naar de AXI Cloud 

Navitrans, leverancier van softwareoplossingen voor logistiek en transportbeheer, verhuisde begin 2023 haar server-, storage-, backup- & netwerk infrastructuur naar het AXI-datacenter. Het bedrijf maakt voortaan gebruik van de AXI Cloud waardoor het haar eigen IT-team ontzorgt, een kostenbesparing realiseert en haar omgeving de nodige flexibiliteit en schaalbaarheid geeft.  

AXI Kick-Off Lerend Innovatie Netwerk Ziekenhuizen 2023
Insight

Succesvolle kick-off meeting LINXZ - het lerend innovatienetwerk voor ziekenhuizen

Op dinsdag 6 juni 2023 werd bij AZ Sint-Elisabeth in Herentals officieel het startshot gegeven van LINXZ, het Lerend Innovatienetwerk Ziekenhuizen. Benieuwd hoe dat verlopen is? Sebastiaan Mindreau, Digital Innovation Manager bij AXI, vertelt je er alles over!

AXI software ontwikkelen voor slechtzienden en blinden
Nieuws

Een applicatie die ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk én gebruiksvriendelijk is? Het kan!

Toen AXI onlangs de opdracht kreeg om een nieuwe applicatie uit te werken voor een klant, werd deze opdracht vergezeld door een ietwat unieke vraag: ‘Kunnen jullie onderzoeken of de applicatie ook zeker toegankelijk is voor blinden of slechtzienden?’ ‘Natuurlijk’, antwoordde Wouter Noij, Frontend Developer en UX Designer bij AXI. Lees hoe Wouter dit project heeft aangepakt.

AXI Customer Case VOLTA
Case

Volta rapporteert en visualiseert kwartaalcijfers moeiteloos met Power BI

Volta, een Belgische paritaire sectororganisatie voor elektrotechniek, ging op zoek naar een business intelligence en data science oplossing om meer te doen met haar data en om, in het bijzonder, de rapportage van haar kwartaalcijfers, te optimaliseren. Microsoft Power BI bleek de geschikte match te zijn.

AXI op Techorama 2023
Nieuws

AXI maakt een reis door de ‘technology jungle’ op Techorama 2023

Techorama 2023, dé jaarlijkse techconferentie, vond plaats van 15 tot 17 mei 2023 in Kinepolis Antwerpen. De conferentie bracht een mix van developers en IT en data professionals samen van over de hele wereld. Goed voor ongeveer 1.700 bezoekers die zich drie dagen onderdompelden in alles wat Azure en .NET is. Joselien Maes, IT Consultant bij AXI, was erbij en zag dat het goed was.

AXI Data Analytics met Posit, voorheen RStudio
Insight

De meerwaarde van een datagedreven organisatie met Posit

Organisaties zitten op heel wat data. Maar hoe kunt u die data écht waardevol maken? En, niet onbelangrijk, hoe vermijdt u dat u de bomen door het (data)bos niet meer ziet? Ontdek bovendien hoe DMPM, Jessa Ziekenhuis en Topigs Norsvin hun data efficiënter inzetten dankzij Posit.

AXI en Claeys & Engels - Sociale Verkiezingen 2024
Insight

10 prioriteiten voor de vlotte organisatie van uw sociale verkiezingen 2024

Op 9 mei 2023 organiseerde AXI samen met advocatenbureau Claeys & Engels een lunchsessie over de sociale verkiezingen in 2024. Het opzet? HR professionals wegwijs maken in het wettelijk kader en de procedures zodat ondernemingen voorbereid de verkiezingen tegemoet kunnen gaan. AXI deelt met u de belangrijkste prioriteiten in een handige checklist.

AXI op Connect 2023
Nieuws

AXI lanceert innovatieve en unieke API Modeler tijdens Connect 2023

Op 4 mei 2023 was AXI aanwezig op Connect 2023, de belangrijkste Benelux API en integratie conferentie. Het werd een dag vol inspiratie en dat alles in een Star Wars jasje. AXI introduceerde er haar gloednieuwe API Modeler. Lees er meer over en ontdek hoe collega’s Glenn Lievens en Steve Van der Vliet Connect 2023 ervaarden.

AXI neemt deel aan Great Breweries 2023
Nieuws

AXI medewerkers zetten beste beentje voor tijdens de Great Breweries Marathon

Meer dan 25 AXI medewerkers namen zondag 7 mei 2023 deel aan de 6e editie van de Great Breweries Marathon. Zowel de deelnemers aan de marathon als de lopers en wandelaars die voor een traject van 25 of 17 kilometer kozen, bereikten zonder kleerscheuren en vooral vol trots de finish. One.AXI.Team ten top!

Frederik Riebbels Directeur Public bij AXI
Insight

Ontmoet Frederik Riebbels, Director Public bij AXI

Als Directeur Public bij AXI praat Frederik Riebbels vol enthousiasme over de uitdagingen die publieke organisaties ondervinden en hoe AXI vanuit haar ervaring en expertise de overheid kan helpen om sneller en trefzekerder tot het gewenste resultaat te komen. Benieuwd naar Frederik zijn inzichten?

AXI fietst naar het werk 2023
Nieuws

AXI medewerkers nemen de fiets tijdens #ikfietsnaarhetwerk

Gisteren lieten heel wat AXI collega’s de auto staan en kwamen met de fiets naar kantoor. Aanleiding was de 5e editie van de #ikfietsnaarhetwerk dag van Cyclis Bike Lease, de pionier van fietsleasing in België. AXI, dat sport en welzijn hoog in het vaandel draagt, fietste graag mee!

AXI neemt Tilroy over
Nieuws

AXI neemt Tilroy, specialist in retailsoftware, over 

AXI neemt het Belgische Tilroy - Omnichannel Retail Software over. Met de acquisitie vergroot AXI haar marktaandeel in de Belgische en Nederlandse retailsector en verruimt het haar softwareportfolio. Lees hier alle details.

AXI cevora
Blog

AXI Ambassador - de carrièreswitch van Abdalla Al-Hamaideh

Abdalla maakte de overstap van horeca medewerker naar Java developer bij AXI. Benieuwd waarom hij deze stap gezet heeft en hoe hij de switch ervaren heeft? Bekijk het hier. 

AXI Customer Case Lentis AXI Purchase to Pay inkoopsoftware
Case

Lentis beheert inkoop- en logistieke processen efficiënter met inkoopoplossing van AXI

Lentis, een zorginstelling voor mensen met psychische problemen, maakt gebruik van AXI Purchase to Pay om controle te houden op het volledige inkoopproces, gaande van bestelaanvraag tot en met betaling. Zo maakt Lentis haar inkoop- en logistieke processen efficiënter en sneller. En omdat ze ervoor kozen om dit in te richten via een SaaS-oplossing in de cloud, geniet de zorginstelling voortaan ook van een maximale ICT-ontzorging.

AXI's self service solutions voor retail klanten
Nieuws

Happy customers - 7 onmisbare tips voor een geweldige self-checkout ervaring 

De consument gaat steeds meer zelf doen. U wilt als retailer ook starten met een self-checkout maar weet niet precies hoe? U heeft al een self-checkout maar u denkt dat het beter kan? Op basis van onze praktijkervaring bij diverse retailers in Nederland en België deelt AXI zeven interessante tips met u.

AXI op APEX World 2023
Nieuws

AXI developers halen hun hart op tijdens APEX World 2023 in het Nederlandse Zeist

APEX World 2023, een jaarlijkse conferentie die ontwikkelaars, architecten en bedrijfsleiders samenbrengt die Oracle Application Express gebruiken om innovatieve applicaties te bouwen, vond dit jaar plaats op 30 en 31 maart in Zeist. AXI was aanwezig en is weer helemaal up-to-speed wat betreft de laatste nieuwe Oracle APEX functionaliteiten. Lees hier de key takeaways.

AXI op NG-BE Conference 2023
Nieuws

Angular is wat de klok slaat tijdens de NG-BE Conference 2023

Op 23 en 24 maart vond de NG-BE Conference plaats in Gent. Developers en experts van over de hele wereld lieten zich een hele dag onderdompelen in alles wat Angular is en wisselden ideeën, expertise en nieuws uit tussen de workshops en lezingen door. Toinon Naesen, .NET Developer bij AXI, vertelt hoe zij de conferentie beleefd heeft en wat haar is bijgebleven.

AXI HPE Scality Veaam server storage backup oplossingen
Nieuws

HPE, Scality & Veeam gaven een heldere server, storage & backup product update

Als HPE en Veeam Gold Partner organiseerde AXI samen met HPE en Veeam op 29 maart 2023 een lunchsessie. De nieuwste product updates over Veeam Backup & Replication v12, HPE ProLiant Gen11 servers en HPE Alletra 4000 Datastorage Server en de object storage-oplossingen van Scality werden er gepresenteerd. De gelegenheid om alles te weten te komen over de innovaties bij deze IT Technology partners.

AXI customer FacZo AXI Purchase to Pay
Case

Nederlandse zorgprofessionals kopen efficiënter in met de AXI Puchase to Pay software

FacZo, de Nederlandse facilitaire regieorganisatie binnen de zorg, is een tevreden gebruiker van de AXI Purchase to Pay softwareoplossing. Dankzij AXI maakt de organisatie de inkoop en de facturatie voor haar zorgprofessionals gebruiksvriendelijker en efficiënter.

AXI op ICT4Care Colloquium ICT & Gezondheidszorg 2023
Nieuws

AXI present op ICT4care - het 26ste colloquium voor ICT & gezondheidszorg in België

Op 28 maart nam AXI deel aan de 26e editie van het colloquium ICT4care 2023 in de Montil in Affligem. Voor de tweede keer op rij waren we platinum sponsor. Bezoekers vonden ons zowel terug op de beursvloer als in de presentatieruimten met innovatieve oplossingen voor de zorgsector: AXI Digital Workplace, Business Insights, AXI Financials en AXI E-voting. 

Hybride afrekenmogelijkheid voor Relay shops van Lagardere Travel Retail Group
Case

Consumenten rekenen snel af bij Relay shops van Lagardère Travel Retail Group

AXI ontwikkelt een innovatieve hybride kassa. ‘De nadruk lag op snelheid’, zo zegt Mike Snepvangers, Commercieel Directeur Retail bij AXI. ‘Reizigers zijn gehaast. Als ze in de winkel komen, willen ze snel kunnen afrekenen. We ontwikkelden daarom een combinatie van een gewone checkout en een self-checkout.

AXI Retail Cloud Suite 10 Retail Technology Trends
Insight

10 retail technology trends om zeker in de gaten te houden

De retailbranche is continu in beweging. Als retailer moet je alert blijven en voorsprong blijven nemen op de concurrentie. Joost den Ouden, Directeur Retail bij AXI, en Mike Snepvangers, Commercieel Directeur Retail bij AXI, vertellen hun visie op de toekomst aan de hand van 10 technology trends die zij spotten in de retailmarkt én hoe AXI retailers kan helpen om daar nog beter op in te spelen. 

AXI neemt deel aan Kom op tegen Kanker 2023
Nieuws

AXI teams lopen mee de vijfde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

Twee AXI teams stonden zondag 19 maart 2023 aan de start van de vijfde editie van de 100km-run van Kom op tegen Kanker in Deinze. Samen met 534 andere loopteams werd in totaal 1.335.000 euro ingezameld voor kankeronderzoek.

eVoting met Elegio
Blog

Elektronisch stemmen bij sociale verkiezingen: elektronisch of op papier?

Sinds 2012 is het mogelijk om tijdens sociale verkiezingen elektronisch te stemmen. Deze manier van stemmen biedt heel wat voordelen, zowel voor werkgevers als voor de sociale partners.

applicatie integratie binnen de overheid met AXI API Management
Insight

Applicatie integratie als business enabler voor de overheid

Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, geeft zijn visie over hoe integratie in de loop van de jaren geëvolueerd is en vandaag meer en meer een business enabler geworden is. Tevens geeft hij inzicht in hoe organisaties, en specifiek overheidsinstellingen, concrete integratietrajecten kunnen aanpakken om succesvol te blijven dankzij een goede visie en duidelijke doelstellingen.

AXI complimenten
Nieuws

Bij AXI vinden we complimentjes geven echt heel leuk

Elk jaar organiseert AXI een heuse complimenten-actie. Van 14 februari tot 1 maart 2023 kunnen collega’s via diverse kanalen berichtjes en schouderklopjes uitdelen aan collega’s. Benieuwd hoe we dat organiseren? Lees het hier.

AXI op EuroShop 2023 beurs in Düsseldorf
Nieuws

Ontdek AXI's self-checkout software op de EuroShop 2023 beurs in Düsseldorf 

Van 26 februari tot en met 2 maart 2023 vindt in Düsseldorf ‘s werelds nummer 1 retail beurs plaats: Euroshop 2023. Ook AXI is er dit jaar bij. Op de stand van Gondella draait AXI’s self check-out kassa software op een meubel van Pan Oston.

AXI sport voor het klimaat 2023
Nieuws

AXI medewerkers sporten voor het klimaat

Begin februari 2023 namen meer dan 50 ondernemers, waaronder onze CEO Paul Peeters, deel aan ‘Cycling for the Climate’, een initiatief van vzw Ondernemers Zonder Grenzen (OZG) dat inzet op herbebossing in Afrika. Deze vierdaagse fietstocht in Namibië geeft het startschot voor herbebossingsprojecten in Afrika. Meer weten?

AXI Customer Case Jessa Ziekenhuis Posit 2023
Case

Jessa Ziekenhuis deelt patiënten gegevens overzichtelijk en veilig dankzij Posit Connect

Jessa Ziekenhuis, het op één na grootste ziekenhuis van Limburg, gebruikt de BALLETT-applicatie om patiëntengegevens binnen een oncologietraject te verzamelen. Dankzij de installatie van het Posit Connect platform door AXI kan het ziekenhuis de gegevens voortaan veilig en eenvoudig delen met alle betrokken collega’s.

AZ Rivierenland - AXI - customercase
Case

AZ Rivierenland versnelt de digitale transformatie dankzij het M365 platform

AZ Rivierenland, een fusie van 3 ziekenhuizen in het Antwerpse, heeft de uitdaging om het samenwerken tussen de vestigingen te optimaliseren via een centrale digitale werkplek.

AXI Management - Dries Van Avermaet
Insight

Ontmoet Dries Van Avermaet, Director Finance Solutions bij AXI

Ongeveer een jaar geleden startte Dries als Director Finance Solutions bij AXI. Samen met het AXI Financials team is het zijn missie om klanten nog succesvoller te laten worden dan ze al zijn. Door processen efficiënter in te richten met het gebruik van slimme, financiële & aankoopsoftware. Benieuwd naar Dries zijn inzichten?

AXI New Year 2023
Nieuws

AXI zet het nieuwe jaar feestelijk in met als thema 'We are magic!'

Op vrijdag 13 januari 2023 werd, naar jaarlijkse traditie, het AXI nieuwjaarsfeest georganiseerd. Geen ongeluk of zwarte katten op vrijdag de dertiende, maar wel een avond vol magical touches waar collega’s konden klinken op het nieuwe jaar!

AXI Stagiairs 2023
Nieuws

Stagestudenten bouwen mee aan transport planning applicatie in Oracle Apex

Recent verwelkomde AXI twee extra helpende handen. Ines Mertens en Seppe Teugels, twee studenten die een postgraduaat volgen aan de Thomas More Hogeschool, liepen gedurende 6 weken stage bij AXI.

AXI Customer Case Renson
Case

Renson introduceert portals voor optimale dienstverlening en efficiëntere communicatie

Renson bouwt online portalen voor haar medewerkers, klanten en installateurs verder uit voor een nog betere dienstverlening en efficiëntere communicatie

Jessa ziekenhuis - AXI image
Case

Jessa Ziekenhuis optimaliseert haar digitale werkplek met het M365 platform

In 2020 startte het Jessa Ziekenhuis, het op één na grootste ziekenhuis van Limburg, met de uitrol van het M365 platform zodat medewerkers via een gecentraliseerde digitale werkplek efficiënt kunnen werken en zich kunnen focussen op de essentie – de zorg.

AXI Algemene Rekenkamer Nederland Foto credit Kick Smeets (c) 2021
Nieuws

Algemene Rekenkamer kiest voor AXI Adaptive Case Management

De Algemene Rekenkamer, die de inkomsten en de uitgaven van de Nederlandse overheid controleert, gaat AXI Adaptive Case Management gebruiken. AXI zal instaan voor de invoering van deze oplossing met als doel de onderzoeksprocessen van de Algemene Rekenkamer optimaal te ondersteunen.

AZUG CloudBrew 2022 AXI Partner
Blog

CloudBrew 2022: Twee volle dagen Microsoft Azure

Op 18 en 19 november 2022 ging CloudBrew 2022 door, een tweedaagse conferentie in het teken van Microsoft Azure. Als partner van het event ging collega Benjamin Lauwereins de sfeer opsnuiven.

AXI ACM Gebruikersdag 2022
Insight

Terugblik op een geslaagde AXI Adaptive Case Management Gebruikersdag

Op 10 november 2022 organiseerde AXI de AXI Adaptive Case Management Gebruikersdag bij Chocolate Nation in Antwerpen. Een dag om onze klanten te bedanken, te inspireren en bovendien goed te luisteren naar hun uitdagingen én de daaruit volgende behoeften met betrekking tot onze end-to-end oplossing voor digitaal dossierbeheer. Benieuwd hoe de dag is verlopen?

AXI Retail Cloud Suite en Nederlandse Loterij
Nieuws

AXI koppelt kassasoftware met de diensten van de Nederlandse Staatsloterij

Een kraslot kopen of een winst laten uitbetalen van één van de kansspelen van de Nederlandse Staatsloterij (NLO) zonder dit aan hun specifieke terminal te doen? Dat kan want sinds oktober 2022 zijn de diensten van de NLO ook beschikbaar via de AXI Retail Cloud Suite. Zo hebben retailers een extra troef in handen om consumenten meer gebruiksgemak te bieden tijdens het winkelen.

AXI Customer Case Parkwind
Case

Parkwind vermijdt wildgroei in MS Teams dankzij Team Governance App

Overtuigd dat een goede governance op het M365 platform cruciaal is om het beheersbaar te houden, koos Parkwind proactief voor het gebruik van de Team Governance App van AXI. Vandaag geniet deze Belgische producent van offshore windenergie van een beheersbare IT-werkplek en -omgeving zonder wildgroei.

The Ocean Cleanup & AXI
Nieuws

AXI Self-scan zamelt 500 euro in voor The Ocean Cleanup tijdens Retail Innovation Summit

AXI zamelde 500 euro in voor The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie dat zich inzet om oceanen weer plasticvrij te maken. Dat deden we tijdens de Retail Innovation Summit 2022 in Amsterdam.

AXI Retail Innovation Summit 2022
Nieuws

Aftermovie | Herbeleef de sfeer van op de Retail Innovation Summit

Wat een sfeer. Wat een beleving! Op 6 oktober 2022 vond de Retail Innovation Summit plaats in het NEMO Science Museum in Amsterdam en inspireerde meer dan 100 aanwezigen over de rol van duurzaamheid en innovatie in de retailsector. Bekijk de aftermovie hier.

Wellbeing_bij_axi
Nieuws

Bij AXI zetten we in op een sterk wellbeing beleid

Met het oog op duurzame inzetbaarheid vinden we het belangrijk dat alle AXI medewerkers iedere dag met plezier kunnen werken. Een goede fysieke en mentale gezondheid draagt daartoe bij, aldus Paul Peeters, CEO bij AXI.

AXI en de Bijenkorf
Case

Hoe AXI de Bijenkorf veilig online verbindt met meer dan 1000 leveranciers

De samenwerking tussen AXI en de Bijenkorf bestaat al lang: sinds de ontwikkeling van het uitgebreide automatiseringssysteem Virgo. Dit complexe ERP-systeem werd al rond 1991 in nauwe samenwerking met AXI én Bijenkorf-medewerkers ontwikkeld. In de continue ontwikkeling die de Bijenkorf doorgaat, ontstaat steeds meer de behoefte om data en applicaties in hun enorme systeem ook met de buitenwereld te delen, zoals met de meer dan 1000 leveranciers.

AXI Customer Case AZ Sint-Blasius
Case

AZ Sint-Blasius stapt zorgeloos over naar Microsoft Exchange Online

AZ Sint-Blasius migreerde samen met AXI zo’n 1.500 mailboxen van haar medewerkers van Microsoft Exchange on-premises naar Microsoft Exchange Online. De zorginstelling koos resoluut voor de cloud en optimaliseerde hiermee haar (digitale) werking en veiligheid.

AXI & Strada 2022
Nieuws

AXI versterkt groeiambities met nieuwe investeerder Strada Partners

AXI verwelkomt investeerder Strada Partners als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Strada Partners neemt de fakkel over van Indufin, en wenst in te zetten op de groei van AXI’s softwareproducten en clouddiensten.

AXI Retail Innovation Summit 2022
Nieuws

AXI Retail Innovation Summit 2022 verwelkomt meer dan 100 retailers

Het kopergroene NEMO Science Museum, dat pront boven het Oosterdok in Amsterdam uitsteekt, brengt dagelijks wetenschap en technologie op een interactieve manier samen. Op 6 oktober 2022 werd deze plek nog net dat beetje specialer: de AXI Retail Innovation Summit 2022 vond er plaats en inspireerde meer dan 100 aanwezigen over de rol van duurzaamheid en innovatie in de retailsector.

AXI Talent Program 2022
Nieuws

AXI Talent Program 2022 geeft starters warm welkom

Maandag 5 september 22 werd het startschot gegeven van het AXI Talent Program, een intensieve onboarding voor juniors of pas afgestudeerden die aan de slag gaan bij AXI als onder andere Developer, Consultant, Service Manager, Data Engineer of Analist. Het waren drie energieke weken waarin 14 starters uitgebreid ondergedompeld werden in het reilen en zeilen binnen AXI.

AXI op TDV2022
Blog

AXI weer van de partij op Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022

Op donderdag 22 september gaven enkele AXI-collega’s present op Trefdag Digitaal Vlaanderen, het grootste govtech-event van het land. AXI was standhouder en liet de aanwezigen kennismaken met haar verschillende software oplossingen die de veranderingsprocessen binnen de overheid kunnen ondersteunen. Lees hier het verslag.

AXI op BigDataExpo 2022
Blog

AXI en Topigs Norsvin inspireren tijdens Big Data Expo 2022

Op 13 en 14 september was AXI present op de Big Data Expo 2022 in Utrecht, hét jaarevent voor organisaties die met data werken en er het beste rendement uit wil halen. Lees hier hoe Thomas Wouters het event beleefd heeft en wat voor hem de highlights waren.

AXI Sparkle Dick Van Veen
Blog

AXI ondersteunt G-voetballers tijdens interland Nederland - België

Onder het motto 'Be your own Sparkle, be an AXI sparkle’ wil AXI medewerkers stimuleren om anderen te inspireren en ervaring en kennis met elkaar te delen. Eén van onze AXI-medewerkers voegde niet zo lang geleden de daad bij het woord.

Thomas-Joran-RStudio
Blog

AXI's deelname aan de RStudio Conference 2022 in Washington D.C.

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juli 2022 werden deelnemers ondergedompeld in vier dagen R en RStudio. AXI collega’s Joran De Wilde, data scientist, en Thomas Wouters, business development manager, staken de oceaan over en woonden er niet enkel de conferentie bij maar gaven er zelf ook een inspirerende demo-talk.

DARTS AXI
Nieuws

De sfeer op kantoor is terug! AXI darts toernooi

De sfeer op de kantoren is weer helemaal terug! De voorbije maanden organiseerden we een darts toernooi op kantoor in Gent. Iedereen mocht zich inschrijven om deel te nemen en op vrijdag 1 juli was de finale. Benieuwd naar het verloop en de winnaar?

Laura Recruitment AXI
Nieuws

Ben jij klaar voor AXI? Testimonials van onze collega's

Bekijk hier de getuigenissen van onze collega's over hoe zij werkgeluk ervaren bij AXI. Laura van Otterloo, Michiel Van den Bossche en Joran De Wilde vertellen met heel veel enthousiasme over hun werkplezier bij AXI.

AXI Mont Ventoux 2022
Blog

AXIanen kleuren Mont Ventoux paars

Vorig jaar trok een groep AXI medewerkers voor het eerst richting Frankrijk voor de beklimming van de Mont Ventoux. Een geslaagde sportieve meerdaagse zo bleek en een traditie was geboren, want ook dit jaar tekende een groep van 32 AXI collega’s present om van 23 tot 26 juni 2022 hun beste beentje voor te zetten, op de fiets of al wandelend. Lees hier hoe er werd gezwoegd en gezweet.

Steven Janssens van AXI
Nieuws

Collega Steven Janssens werd geïnterviewd door Gravitee.io

AXI collega Steven Janssens werd geïnterviewd door Gravitee.io, één van onze integration technology partners. Door zijn inzet is hij ondertussen een Power User binnen de Gravitee Community. Lees hier het interview.

AXI op Innova Flanders 2022
Blog

Onze Innovatie Manager bezoekt Innova Flanders 2022

Het Gent International Convention Center was tijdens deze driedaagse het epicentrum voor innovatie, inspiratie en educatie. De rode draad? Innovatie écht omzetten in de praktijk. Lees hier wat onze Innovation Manager ervan vond.

Customer Case Zorgcentrale Gerust
Case

Gerust Zorgcentrale voortaan écht gerust dankzij AXI Financials

Gerust zorgcentrale, ontstaan in 2022 uit CM Gezondheidsfonds en het Wit-Gele Kruis, had nood aan een gecentraliseerde boekhoud- en facturatieoplossing. AXI bood het perfecte antwoord met AXI Financials.

AXI2XI Run 2022
Nieuws

Sportieve AXI2AXI Run teams lopen & wandelen voor De Ouders vzw

Na een virtuele AXI2AXI Run in 2021 waren de AXI collega's op zondag 12 juni 2022 opnieuw klaar voor de ‘real stuff’. Een estafetterun voor het goede doel van het AXI kantoor in Breda naar het AXI kantoor in Willebroek. Lees hier het verslag van een fantastische dag.

RStudio
Nieuws

AXI spreekt op de RStudio Conference in Washington

Ontdek wat R en RStudio te bieden hebben tijdens dit live event. Collega's Thomas Wouters en Joran De Wilde zijn present met een demo-talk.

AXI Masterclasses rond Gravitee.io
Insight

Ontdek & leer van AXI's inspirerende Gravitee.io Masterclasses

Ontdek via AXI's Masterclasses Gravitee.io als het open-source en no-code API ecosysteem. Leer van onze integratiespecialisten via inspirerende deep-dive content en geniet van hun kennisdeling.

AXI TRAXI Days 2022
Insight

AXI TRAXI Day 2022 - Verbinden rond technologie

Op vrijdag 13 mei 2022 vond de eerste editie van de AXI TRAXI Days plaats op locatie bij Technopolis in Mechelen. Een dag voor en door AXI medewerkers waarbij technologie, kennisdeling en de AXI Guilds in de kijker stonden. Nadien kon iedereen een bezoekje brengen aan Technopolis.

Stagiairs bij AXI blended learning
Blog

Beatrijs en Christophe blikken tevreden terug op hun stage bij AXI

Beiden volgen een blended learning traject als professionele Bachelor Toegepaste Informatica bij KdG. Zij kozen voor een flextraject waarbij online lessen gecombineerd worden met 'on campus' lessen. Zo kunnen ze hun huidige job naadloos combineren met deze opleiding. 3 dagen per week maakten ze onderdeel uit van een AXI team. Lees hier alles over hun ervaringen

AXI op Kafka Summit 2022
Blog

Collega Niek Jacobsen bezoekt Kafka Summit 2022 in Londen

Op maandag 25 en dinsdag 26 april vond de Kafka Summit 2022 plaats in Londen. Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, was aanwezig. Benieuwd naar wat hem is bijgebleven? Lees hier zijn takeaways.

e comm
Nieuws

AXI in RetailTrends: De twee geheimen van een unified commerce-strategie

Collega Niek Jacobsen, Integratie architect bij AXI vertelt over de synergie van integratiemogelijkheden in de retailsector. Lees het artikel hier.

Retail-testimonials-gebruikersgroep
Case

Ontdek wat Nederlandse en Belgische retailers vinden van AXI's Retail Cloud Suite

We vroegen aan enkele klanten uit Nederland en België om hun ervaring met de AXI RS software met ons te delen. Bekijk de korte testimonials hier.

Intratuin
Case

Intratuin verhuist haar winkelautomatisering succesvol naar de AXI cloud 

Sinds 1 maart 2022 werken medewerkers van de Intratuin vestigingen in Nederland en België met de AXI Retail Cloud Suite winkelautomatisering vanuit de AXI cloud.

hera customer case digital workplace
Case

hera medewerkers werken digitaal samen aan internationale zorgprojecten

Als onafhankelijk Belgisch adviesbureau in de publieke gezondheidszorg streeft hera ernaar om haar medewerkers efficiënter te laten samenwerken aan talrijke internationale gezondheidsprojecten. Aan AXI werd gevraagd om een digital workplace project uit te werken én de medewerkers te begeleiden en te trainen.

Artikel De Tijd
Nieuws

AXI staat in de krant 'De Tijd': Een realistische roadmap naar de cloud

Cloud is een hot topic. Maar hoe past u het concreet toe binnen uw organisatie? Lees het artikel in krant De Tijd over een praktische en realistische roadmap naar de cloud met behulp van de AXI Hybrid Cloud Advisor.

AXI Feest
Nieuws

Ein-de-lijk, nog eens een AXI feest.

Ein-de-lijk, na lang wachten en veel virtuele get-togethers konden we op vrijdag 25 maart 2022 opnieuw met z'n allen samenkomen voor een fijn AXI feest. Het was wederom een geslaagde editie met muziek, fun en een overheerlijke BBQ.

Retail gebruikersgroep
Nieuws

Retailklanten ontmoeten elkaar bij Bierbrouwerij De Koningshoeven

Dit jaar ging de AXI Retail Cloud Suite Gebruikersgroep op woensdag 23 maart door in de bierbrouwerij de Koningshoeven bij La Trappe in Berkel Enschot. Een succesvolle editie waarop onze retailklanten aanwezig waren om te sparren over de retail roadmap.

AXI Customer Dille & Kamille
Case

Dille & Kamille opent eerste Duitse winkel met de AXI Retail Cloud Suite software

In 2021 werden de expansiedromen van Dille & Kamille werkelijkheid. De retailer dacht er concreet over na om een aantal winkels te openen in Duitsland. Aan AXI werd gevraagd om haar winkelsysteem compliant te maken aan de Duitse wetgeving. 

AXI customer case Gezinsbond
Case

Gezinsbond deelt veilig en gecontroleerd ledendata met haar externe partners

De Gezinsbond wil gegevens voortaan digitaal ter beschikking stellen aan externe partijen. AXI heeft een Gravitee API-platform opgezet waarmee de Gezinsbond dit veilig en gecontroleerd kan doen.

Welcome Days AXI
Blog

AXI Welcome Days in Durbuy met de nieuwe medewerkers

Op woensdag 9 en donderdag 10 maart 2022 werden alle nieuwe AXI medewerkers uitgenodigd op een boeiende en culinaire tweedaagse in het pittoreske Durbuy in België. Benieuwd naar hoe onze collega's dit beleefd hebben?

AXI Vlerick
Nieuws

AXI op het Vlerick Retail Platform

Op 16 maart 2022 gaf Commercieel Directeur Retail bij AXI, Mike Snepvangers, een wervelende pitch over omnichannel & e-commerce op het Vlerick Retail Platform. Lees hier alle details.

Sophos Central Endpoint and Server Partner 2022
Nieuws

AXI is Sophos Gold & Sophos Central Endpoint and Server Partner

Dankzij onze uitgebreide Sophos productkennis kunnen de AXI consultants u de beste ondersteuning bieden bij de uitrol van een gebruiksvriendelijke en future-proof endpoint- en netwerkbeveiliging.

AXI Durbuy Welcome Days
Nieuws

AXI Welcome Days 2022 in Durbuy

Op woensdag 9 en donderdag 10 maart werden de nieuwkomers bij AXI uitgenodigd voor een tweedaagse in het pittoreske Durbuy. Twee dagen vol fun, inspiratie, lekker eten en AXI.

API Community Belgium
Nieuws

AXI is Gold partner van API Community Belgium

Het AXI Integratie team is trotse Gold partner van API Community Belgium. Lees hier alle details

Publika Awards 2022
Nieuws

Het AXI-NSI project voor FOD Justitie is genomineerd voor een Publica Award 2021

Eind 2019 stonden er in België ongeveer 120.000 mensen onder rechterlijke bescherming. Voor hen bestaat sinds 1 september 2014 een nieuwe en enige beschermingsregeling. Met behulp van een bewindvoerder én de familie van de te beschermen persoon, wordt er een beschermingsregeling op maat ontworpen. Naast de nieuwe beschermingsregeling werd ook het proces gedigitaliseerd.

ANWB customer AXI
Nieuws

ANWB biedt haar klanten voortaan ook iDealQR aan om mobiel af te rekenen

ANWB wil het de consument zo makkelijk mogelijk maken. Zo kan de consument met zijn of haar mobiele telefoon betalen, via iDealQR. In de lockdown zijn de winkels tijdelijk dicht, maar afhalen of thuisbezorgen kan nog wel. Om het betaalproces te stroomlijnen – en Covid-veilig te maken -  maakt ANWB gebruik van de iDealQR feature van de AXI Retail Cloud Suite.

Bebat AXI Customer
Case

Bebat migreert haar volledige IT infrastructuur naar de hybrid cloud

De on-premises hardware van milieuorganisatie Bebat was end-of-life. De keuze om opnieuw te investeren in eigen IT infrastructuur of te migreren naar de hybrid cloud drong zich op. Aangezien Bebat nog een stap verder wou gaan in het bedrijfszeker maken van haar IT omgeving was de keuze voor de tweede optie - migreren naar de hybrid cloud - snel gemaakt.

Foto: © Bebat - Koen Broos.

AXI Vlerick
Nieuws

AXI & Vlerick whitepaper - Inzichten in de Digitale Wendbare Overheid

AXI en Vlerick Business School werkten gedurende twee jaar samen om het digitaal leiderschap en de rol van enterprise architectuur in de publieke sector te analyseren. Lees in deze whitepaper wat de bevindingen waren.

Tabor AXI Customer Case
Case

Taborgroep medewerkers werken slimmer samen dankzij de migratie naar M365

AXI migreerde de on-premises SharePoint omgeving van Taborgroep naar het cloudbased M365 platform. Zo kunnen de 3000 gebruikers efficiënter en veiliger communiceren en samenwerken. AXI gaf ook ondersteuning bij de opleidingen voor de medewerkers om ze snel vertrouwd te maken met alle mogelijkheden van MS Teams en MS SharePoint.

Okay Colruyt customer
Case

AXI garandeert de juiste prijs in de eerste onbemande Okay Direct

Op 9 november 2021 opende Colruyt Group een innovatieve autonome stadswinkel in Gent. Bij Okay Direct hoeven klanten hun aankopen niet te scannen. Voor het afrekenproces rekent de retailer op de expertise van AXI.

AXI Wouter Opsommer
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Wouter Opsommer

Maak kennis met collega Wouter Opsommer, IT Consultant bij het team Digital Transformation, hij vertelt graag over zijn eerste jaar bij AXI en wat zijn job nu net inhoudt.

Podcast de toekomst van retail
Nieuws

Beluister de podcast - De transitie in retail

In deze podcast spreekt Lynn Wesenbeek als moderator bij Read My Lips, met Wouter Torfs, CEO van schoenenketen Torfs, samen met Mike Snepvangers, commercieel Directeur bij AXI en Fadhua El-Khannichi, retail consultant bij AXI, over de transitie in retail. Filosofeer mee en beluister het gesprek.

AXIVATION Summit 2021 sfeerbeeld 2
Blog

Innovatie stimuleren dankzij de AXIVATION Summit 2021

Op 18 november 2021 vond de AXIVATION Summit 2021 plaats. Een dag voor AXI peers om kennis te delen, te netwerken en samen na te denken over de toekomst van onze oplossingen binnen de public en de retailsector.

AXI Customer Case Mayerline
Case

Modeketen Mayerline verkoopt data-driven en customer centric dankzij Tableau

Mayerline is overgestapt van Excel-rapporten naar een nieuwe rapportageomgeving. Sindsdien beschikt de modeketen over rapportages die snel beschikbaar zijn, altijd up-to-date, flexibel en vooral heel leesbaar.

Lagardere Relay AXI Customer
Nieuws

Unieke afrekenervaring in Relay shops dankzij de AXI Retail Cloud Suite

Tegen het einde van 2021 zullen alle Bruna winkels op de NS stations in Nederland vervangen worden door de one-stop-shop formule ‘Relay’. Deze winkels maken recent deel uit van Lagardère, voor wie AXI reeds de formules Smullers en Yo Sushi voorzag van de AXI Retail Cloud Suite met POS software en de bijhorende backend oplossingen.

OKay
Nieuws

AXI bouwt mee aan de eerste onbemande Okay stadswinkel in Gent

Op 9 november 2021 opende in Gent (B) de eerste caissière-loze Okay stadswinkel van Colruyt. Een mijlpaal voor de Belgische retail, voor Colruyt én voor AXI die met haar AXI Retail Cloud Suite heeft meegebouwd aan dit innovatief project.

Würth Nederland AXI video referentie
Case

Würth Nederland waarborgt de eenheid in al haar shops met de AXI Store Auditing app

Würth Nederland ging recent aan de slag met de AXI Store Auditing App om in alle Würth shops de eenheid en de communicatie te optimaliseren. Dankzij de app wil de groothandel een antwoord bieden op de grote uitdagingen waar de B2B business momenteel voor staat. Ontdek het in deze video referentie.

AXI Cloud Event
Nieuws

Throwback naar het online AXI Cloud Event 2021

Op dinsdag 19 oktober 2021 namen IT business professionals uit België en Nederland virtueel deel aan de tweede editie van het AXI Cloud Event. De deelnemers kregen best practices aangereikt om op een pragmatische manier alles uit de cloud te halen. Benieuwd naar de sessies?

AXI APEX World 2021
Blog

AXI developers beleven hoogdagen op APEX World 2021

APEX World 2021 was een meer dan geslaagde tweedaagse vol technologie highlights. Ontdek via deze blog de belangrijkste take-aways volgens de aanwezige AXI developers.

AXI & Vlerick
Blog

Enterprise Architectuur in de digitale overheid

Ontdek hier de inzichten uit de workshop die AXI samen met Vlerick Business School en ervaringsdeskundigen van de Vlaamse Overheid heeft opgezet. De kracht van enterprise architectuur als ruggengraat voor een wendbare digitale overheid.

Bart Moerbeek AXI Ambassador
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Bart Moerbeek

Bart Moerbeek deed binnen AXI een carrièreswitch en is nu functioneel analist binnen het team AXI Adaptive Case Management. Benieuwd wat Bart zijn job inhoudt en waarom hij zo graag voor AXI werkt? Bekijk het nu in deze korte video.

DA Drogisterijen customer case AXI
Case

DA Drogisterijen maakt haar winkelformules strakker dankzij de AXI Store Auditing app

De Nederlandse retailformule DA Drogisterijen is recent gestart met het gebruik van de AXI Store Auditing app, voorheen bekend als Specto, om het landelijk netwerk van fysieke winkels beter op te kunnen volgen.

AXI Mont Ventoux 2021 groepsfoto
Blog

AXI medewerkers beklommen de Mont Ventoux

Op donderdag 9 september 2021 vertrokken een 25 AXI collega’s op sportief weekend. Hun eindbestemming? Eén van Frankrijk’s mooiste parels: De Mont Ventoux. Lees hier het verslag van Thomas Vandeput.

LVRL AXI
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Laura Van Otterloo

Benieuwd hoe Laura Van Otterloo haar eerste maanden bij AXI heeft ervaren? Zij vertelt u graag wat haar job precies inhoudt en of AXI aan haar verwachtingen heeft kunnen voldoen. 

BelOrta
Case

BelOrta medewerkers werken productiever dankzij nieuw M365 intranet

BelOrta implementeert een nieuw intranet en optimaliseert het M365 platform om medewerkers, partners en leveranciers online perfect te laten samenwerken, vergaderen en content delen.

OAuth 2.0 met Gravitee API Mangement
Insight

Ontdek de kracht van het OAuth 2.0 veiligheidsprotocol via Gravitee.io API Management

In deze insight ontdekt u hoe OAuth2.0 binnen het Gravitee.io API Management platform kan gebruikt worden als extra beveiliging bovenop uw API’s. Door middel van plannen, die functioneren als een toegangslaag bovenop uw API, kunt u data beschikbaar stellen aan interne of externe partijen.

i-mens Dorien Vandormael
Insight

AXI ideathons vormden de perfecte basis voor concrete dataprojecten bij i-mens

Recent zette i-mens een dataproject op samen met data analisten van AXI. Om de concrete behoefte goed te analyseren organiseerden AXI en i-mens een ideathon, een brainstormsessie met een klein multidisciplinair team waarbij AXI de rol van scheidsrechter en neutrale spelverdeler op zich nam. Een mooi voorbeeld van design thinking en business modeling waarbij de resultaten meer dan bevredigend waren.

AXI junior jobs
Nieuws

Pas afgestudeerd en op zoek naar AXI in je job?

Start je droomcarrière bij AXI. Ontdek hier welke junior job jou de perfecte groeikansen biedt.

Oracle customized solutions
Blog

Oracle Autonomous Database: het as-a-service paradepaard van Oracle

In deze blog vertelt Björn Vergaelen - op een bijzonder nuchtere manier - over zijn jarenlange relatie met Oracle en heeft hij het in het bijzonder over zijn ervaringen met hun nieuwste cloud database. Maak kennis met Oracle Autonomous Database.

AXIvation weeks 2021 terugblik
Blog

Een korte terugblik op de AXIvation weeks 2021

AXI organiseerde begin 2021 de AXIvation weeks, in Corona-tijden uiteraard in een andere format met online participatie en volledig contactloze brainstorms. Lees hier de resultaten en maak kennis met de finalisten.

Tap on Phone functionaliteit AXI Retail Cloud Suite
Nieuws

AXI Retail Cloud Suite faciliteert handige en snelle tap on phone- functionaliteit

AXI Retail Cloud Suite versterkt de mobile customer journey. Dankzij de tap on phone-functionaliteit kan de consument sneller en flexibeler geholpen worden én heeft de retailer geen apart device meer nodig om de betaaltransactie te verwerken.

Niels Jespers 2021 AXI
Nieuws

Bergbeklimmer Niels Jespers bereikt de top van de K2

Avonturier en bergbeklimmer Niels Jespers heeft de top van de K2 beklommen. De K2 is de op één na hoogste berg ter wereld maar wel de moeilijkste om te beklimmen. AXI is als sponsor supertrots op zijn prestatie.

AXI Retail Cloud Suite in Duitsland final
Nieuws

AXI Retail Cloud Suite goes Germany

Nederlandse en Belgische Retailers die in Duitsland winkels openen, kunnen rekenen op de AXI kassasoftware. In Duitsland is de kassawet Kassengesetz van kracht die voorkomt dat na afsluiting nog wijzigingen in kassa's en andere registratiesystemen kunnen plaatsvinden. De AXI Retail Cloud Suite is er helemaal klaar voor.

Lagardere IJscuypje
Nieuws

Lagardère Travel Retail opent eerste IJscuypje food formule met AXI kassa’s

Na succesvolle implementaties bij Smullers en YoSushi draait de AXI Retail Cloud Suite kassasoftware nu ook bij IJscuypje, de derde food concept formule van Lagardère Travel Retail.

Customer Contractbeheer Sudwest Fryslan
Case

Gemeente Súdwest-Fryslân optimaliseert contractbeheer met AXI

Gemeente Súdwest-Fryslân koos voor de contractbeheertool van AXI om alle contracten en overeenkomsten met leveranciers onder controle te krijgen.

EA Blog
Blog

De cruciale rol van een enterprise architect

In deze blog vertelt AXI collega Pedro Meuleman u meer over zijn visie op enterprise architectuur en de cruciale rol van de enterprise architect binnen een steeds complexere bedrijfswereld.

Hack Healthcare 2021
Blog

AXI innoveert op Hack Healthcare 2021

Op 16 en 17 juni 2021 vond het Open Innovation event Hack Healthcare plaats. Twee dagen om het ecosysteem in de gezondheidszorg te helpen om grote technische en business uitdagingen op de lossen. Twee AXI teams namen maar wat graag deel. Lees hier het verslag.

Image trends Artikel
Nieuws

AXI Advertorial in Trends Magazine

Op 17 juni 2021 verscheen volgend AXI artikel in Trends over de essentiële rol van enterprise architectuur bij een toekomstgericht IT-landschap. Lees het hier.

HPE Discover 2021
Nieuws

HPE Discover 2021: De toekomst is Edge-to-Cloud

Op 23, 24 en 25 juni gaat HPE Discover door: het prestigieuze HPE evenement over de nieuwste technologieën en inzichten. Beslis zelf welke keynotes, meet-ups of live demo’s u wilt bijwonen en reserveer snel uw online zitje.

sophos team tim scheers
Nieuws

AXI is Sophos New Partner of the year

Sophos, de wereldleider in cyberbeveiliging heeft er een nieuwe partner bij. AXI werd zopas Sophos Partner of the year. Lees hier alle details.

AXI Innovation Manager Toolbelt
Blog

De onmisbare Innovation Manager Toolbelt

Innovatie beheren doe je best met de juiste tools. Als Innovation Manager binnen AXI wil ik je in deze blogpost graag inspireren met de tools die ik dagelijks gebruik.

AXI Innovation - meer dan technologie
Blog

Innovatie gaat niet om technologie

Innovatie gaat in de eerste plaats over vernieuwing, niet over technologisering. Over nieuwe manieren bedenken hoe iets functioneel anders en beter kan. Lees hier hoe je innovatie het beste aanpakt.

Lalemant visual 1
Case

Lalemant migreert bedrijfskritische AXI applicaties naar de Oracle Cloud

Transportbedrijf Lalemant migreert samen met AXI de bedrijfskritische AXI Port en AXI Financials applicaties naar de Oracle Cloud. Dit is niet alleen technisch een grote stap, het betekent ook een volledig nieuwe manier van werken.

APIs in de cloud
Insight

Hoe uw data en API's in de cloud beveiligen met Gravitee.io

Ontdek in deze Insight hoe u eenvoudig uw interne API(s) die beschikbaar worden gesteld in de cloud met Gravitee.io API Management kunt beveiligen.

AZUG sessie Ruben
Nieuws

AXI geeft live sessie op AZUG User Group Belgium

Ruben Delange, gepassioneerd .Net & Azure Solution Architect bij AXI geeft op donderdagavond 3 juni een live sessie rond Azure API Management.

i-mens customer case
Case

i-mens neemt nieuw elektronisch verpleegdossier in gebruik voor efficiëntere patiëntrondes

Dankzij de nieuwe elektronisch verpleegdossier oplossing, ontwikkeld in samenwerking met AXI, kunnen verpleegkundigen bij i-mens hun agenda, rondes en patiëntendossiers real-time opvolgen en beheren via een intuïtieve tablet app.

Thomas
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Thomas Wouters

Benieuwd hoe Thomas Wouters zijn eerste maanden bij AXI heeft ervaren? Hij vertelt u graag wat zijn job precies inhoudt en of AXI aan zijn verwachtingen heeft kunnen voldoen. 

VMSW customer case.jpg
Case

Het vernieuwde en intelligente e-loket voor VMSW

Met behulp van AXI Adaptive Case Management heeft de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) opnieuw een duidelijk beeld over de aanvragen van woonprojecten en de daaraan gekoppelde subsidies.

Partnership_Vlerick_AXI.png
Nieuws

Maak deel uit van het AXI & Vlerick Prime Foundation partnership

AXI en Vlerick Business School onderzoeken samen hoe digitaal leiderschap leidt tot betere resultaten in de publieke sector. In dit onderzoek belichten we meerdere praktijken in de publieke sector die het verankeren van de huidige digitale transformatie bewerkstelligen.

HPE Channel Award 2021
Nieuws

AXI bekroond op HPE Channel Awards 2021

Op dinsdag 30 maart 2021 vond de HPE Channel Awards uitreiking plaats. Tijdens de online ceremonie mocht AXI de HPE Channel Award in de categorie 'HPE As-A-Service Partner of the Year' in ontvangst nemen.

HPE Channel Award 2021
Nieuws

AXI is genomineerd voor de HPE Channel Awards 2021

De nominatie in de categorie 'HPE As-A-Service Partner of the Year' is een mooie erkenning voor de prestaties die AXI samen met HPE gerealiseerd heeft. We kijken alvast uit naar de virtuele ceremonie op 30 maart 2021. Fingers crossed.

Flagship shop Würth Den Bosch
Nieuws

De Würth-Groep gaat aan de slag met AXI's Store Auditing App

Na een testperiode van twee maanden gaat de internationale Würth-Groep enthousiast aan de slag met AXI's Store Auditing App. Lees hier hoe de AXI oplossing hen kon overtuigen.

Customer Testimonial Collect&Go AXI
Case

Vlotter en efficiënter boodschappen doen bij Collect&Go

Dankzij het nieuwe mobiele kassasysteem, ontwikkeld in samenwerking met AXI, kan elke Collect&Go medewerker snel en eenvoudig afrekenen met klanten aan het Collect&Go-afhaalpunt.

API Management
Insight

Hoe een SOAP-backend-service beschikbaar stellen als een REST API met Gravitee.io

In deze insight ontdekt u hoe u een SOAP-backend-service beschikbaar kunt stellen als een REST API dankzij het inzetten van het Gravitee.io API Platform.

vrouwendag elise
Nieuws

Internationale Vrouwendag bij AXI

Maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dat laten we bij AXI niet onopgemerkt voorbij gaan. Happy Women's Day 👐 #axi #vrouweninIT #altijdvooruparaat

AXI referentie Prenatal
Nieuws

Prénatal kiest AXI als cloud partner

De Nederlandse retailketen Prénatal is al meer dan tien jaar een tevreden klant van AXI. Recentelijk nam Prénatal de beslissing om AXI als cloud partner onder de arm te nemen. Lees hier hoe de AXI Cloud oplossing hen kon overtuigen.

AXI & Constructiv in meeting
Case

Constructiv verbetert haar dienstverlening dankzij nieuwe storage oplossing

Om werkgevers en werknemers een zo goed mogelijke gebruikerservaring aan te bieden via de gespecialiseerde beheersapplicaties en om een verdere uitbreiding van de dienstverlening te ondersteunen, liet Constructiv zich door AXI begeleiden bij de implementatie van een volledig nieuwe storage oplossing.

ACLVB en AXI in meeting
Case

AXI helpt ACLVB bij project Werkplek 2.0

AXI ondersteunde ACLVB bij hun interne project 'Werkplek 2.0' om de organisatie te aligneren met de digitale realiteit van vandaag en morgen. 300 laptops en 500 desktops werden hierbij vervangen, maar ook de IT-aanpak kreeg een volledige make-over.

Superhelden cartoon
Blog

De innovatiehelden van AXI

Ondanks het turbulente jaar, werden er in 2020 binnen AXI stuk voor stuk heel mooie, innovatieve ideeën gepresenteerd. Maak hier kennis met onze innovatiehelden, onze medewerkers.

Mensen aan het innoveren
Blog

Innoveren met multidisciplinaire teams als sleutel tot succes

Zolang we ons tijdens een innovatieproces vroeg genoeg vragen stellen en onze assumpties voldoende durven challengen en valideren, bereiken we sneller een goede uitkomst. Zo blijkt ook uit onze klantinnovaties die we de voorbije jaren stelselmatig hebben uitgerold. 

AXI Store Auditing app blog Glenn
Blog

Heeft u al plannen gemaakt voor de heropening van uw winkels?

Zorg voor een goede voorbereiding en een frisse nieuwe indruk voor uw klanten. Lees hier de tips en bekijk een voorbeeldvragenlijst om u als retailer helemaal klaar te maken.

Pijl met logo's AXI Vlerick
Whitepaper

Vested Digital Leadership tegen de verwachtingen in: lessons learned in de publieke sector

De bevindingen uit het AXI & Vlerick Business School onderzoek 2020 'Vested leadership binnen de overheid', kunt u nalezen in onze whitepaper 'Vested digital leadership tegen de verwachtingen in'.

Man die op API 'knop' duwt
Blog

Waarom een programmeerbare organisatie opzetten?

Een API (Application Programming Interface) is een gemakkelijk te gebruiken en te leren interface die stabiel en veilig is én een organisatie op veel manieren tot een hoger niveau kan tillen.

Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag
Nieuws

AXI Adaptive Case Management vervangt maatwerk zaaksysteem bij de Raad van State in Nederland

De realisatie van het nieuwe zaaksysteem ‘Raadsaam’ voor de Raad van State in Nederland werd op 16/12/20 definitief aan AXI gegund. De bestuursrechtspraak- en adviseringsprocessen zullen in de toekomst allemaal via de AXI-oplossing verlopen.

Lachend gezicht op ballon
Nieuws

AXI als spreker op Acerta TMA Webinar: duurzame inzetbaarheid voor werkgever en werknemer

Dankzij de Talent Motivatie Analyse (TMA) methode in ons hr-beleid, houden wij onze medewerkers in beweging en blijven we als werkgever koploper in duurzame inzetbaarheid.

Gouden medaille Publica Awards
Nieuws

Crossborder project bekroond op de Publica Awards 2020

Op vrijdag 11 december 2020 kreeg het Crossborder project de gouden prijs in de categorie Security & Safety op de vijfde editie van de Publica Awards. AXI-NSI droeg bij tot het succes van dit project.

Beeld van een PLUS Retail winkel
Nieuws

Business continuïteit PLUS Retail verzekerd dankzij AXI

AXI kreeg de opdracht van PLUS Retail om de bestaande AXI systemen te vernieuwen. Aan de hand van een agile aanpak met maandelijkse releases, werd het centrale ERP van een verouderde client/server omgeving naar een moderne HTML based gebruikersinterface getransformeerd.

AXI op API Summit 2020
Nieuws

AXI is gastspreker op de online API event 2020

Van 10 december 2020 tot en met 19 januari 2021 kunt u de videotalk en talkshow van AXI's Integration Architect Niek Jacobsen online bekijken. Ontdek hier alle details.

VDC 2
Case

Vandecasteele Houtimport: een rijke traditie in combinatie met innovatie 

Al 35 jaar is Vandecasteele Houtimport klant van AXI. In 2019 maakte Vandecasteele Houtimport de keuze om alle Oracle Forms applicaties gefaseerd om te zetten naar het low-code platform Oracle Apex. Door moderne applicaties met een goede user experience aan te reiken, versterkt de houtimporteur zijn partnership met de klant en is het voor de medewerkers aangenamer werken.

AXI rebranding
Nieuws

AXI zit in een volledig nieuw jasje

AXI heroriënteert zich samen met zusterbedrijven Elegio, Ground lion en LoQutus. De vier bedrijven maakten sinds 2018 deel uit van dezelfde groep en gaan vanaf vandaag gezamenlijk verder onder de naam AXI.

AXI Referentie A59
Nieuws

Coöperatie A59-FacZo eerste gebruiker van het nieuwe AXI Purchase to Pay

Coöperatie A59 heeft de opdracht voor een nieuw inkoopbestelsysteem gegund aan AXI. Hiermee zijn zij de eerste gebruiker van de nieuwe AXI Purchase to Pay oplossing. Met deze nieuwe software zal Coöperatie A59 zowel het contractbeheer als het inkoopproces kunnen optimaliseren.

Vlerick onderzoek vested leadership
Blog

De overheid: waar verankerend digitaal leiderschap thuis zou moeten zijn

Lees hier de eerste inzichten uit het AXI & Vlerick Business School onderzoek over hoe de overheidssector de veranderingen aanvoelt, hoe ze die aanpakt, en waar de voornaamste hinderpalen liggen.

AXI LoRaWan netwerk
Nieuws

AXI helpt mee IoT-applicaties beschikbaar te stellen via LoRaWan netwerk

In samenwerking met Techtenna draagt AXI bij aan de realisatie van de beste IoT-regio van Nederland.

AXI Mobile Device Management
Blog

Zakelijke en BYOD devices eenvoudig beheren met Modern device management

Dankzij AXI’s Modern Device Management Services kunt u ervoor zorgen dat alle toestellen waar bedrijfsdata op aanwezig is, compliant, up-to-date en beveiligd zijn.

Wendbare organisaties dankzij ecosystemen
Blog

Wendbare organisatie binnen sterke ecosystemen als lichtpunt tijdens turbulentie

Wat zijn de voornaamste vereisten voor een geslaagde digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

Transformatie van de werkplek
Blog

Maximale werkplek security is geen overbodige luxe

Lenovo staat sinds jaar en dag bekend als pioneer op het vlak van security. Het bewijs hiervan zijn de nieuwste generatie ThinkShield security solutions voor een end-to-end totaaloplossing voor uw organisatie. Lees hier alle details.

AXI referentie MC Sint-Jozef
Case

Medisch Centrum St.-Jozef geniet van een performant en veilig draadloos netwerk

Vandaag willen patiënten, bewoners, bezoekers en zorgmedewerkers gebruik kunnen maken van een robuust mobiel netwerk met een goede dekking. Daarom werden de campussen van Medisch Centrum St.-Jozef voorzien van een performant en goed beveiligd netwerk dankzij Aruba Networks. Om de toegang tot het netwerk beter te controleren, wordt gebruik gemaakt van Aruba ClearPass, de network access control oplossing.

AXI en MS Teams Governance
Blog

Van onbeheerde bestandsservers naar onbeheerde Teams?

Dankzij onze Teams Governance app en ons Employee Productivity Services Team kunt u er zeker van zijn dat al uw Teams correct worden beheerd en uw werknemers efficiënt kunnen (samen)werken.

AXI Vlerick Digital Transformation
Blog

De crisis als burning platform voor digitalisatie en transformatie

Hoe beïnvloedt de crisis de status van digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

Stimulerende werkplek dankzij Lenovo
Blog

Een stimulerende werkplek met new generation devices

De beleving en het gebruik van technologie heeft een grote invloed op de productiviteit en motivatie van de werknemers. Ontdek hier hoe.

AXI Retail Business Continuity webinarreeks
Blog

Q&A - Retail Business Continuïteit webinarreeks

We delen graag de vragen die we ontvingen tijdens en na onze Retail Business Continuïteit webinarreeks. Laat u nu inspireren.

AXI Mobile POS
Nieuws

Nieuw mobiel kassasysteem in gebruik bij Collect&Go

Dankzij het nieuwe mobiele kassasysteem, ontwikkeld in samenwerking met AXI, kan elke Collect&Go medewerker snel en eenvoudig afrekenen met klanten aan het Collect&Go-afhaalpunt.

Vlerick partnership
Blog

Vlerick & AXI onderzoek 'vested leadership' binnen de overheid

Vanuit het Vlerick Prime Foundation Partnership met AXI werd begin 2020 gestart met een onderzoek naar 'de kracht van ecosysteem denken in de overheid'. Lees hier alle details.

Crossborder Publica Award AXI-NSI
Nieuws

Het Crossborder project is genomineerd voor een Publica award

Het Crossborder project van FOD Justitie, dat zorgt voor een vlottere inning van Belgische en buitenlandse verkeersboetes, is genomineerd voor een Publica Award in de categorie 'Security en Safety'.

Dille&Kamille AXI software partner
Nieuws

Dille & Kamille kiest voor AXI als nieuwe kassasoftware partner

Dille en Kamille kiest voor de AXI RS kassasoftware. De Nederlandse winkelketen kan zo haar interne processen optimaliseren en focussen op het veranderende aankoopproces van klanten.

innoveren in tijden van crisis
Blog

Innoveren in crisistijden... Kan dat?

Wij als AXI zijn er klaar voor. Beter nog, we zijn er voortdurend mee bezig. Onze interne en externe innovatietrajecten staan niet stil, ook niet tijdens een crisis.

AXI referentie Agentschap Zorg&Gezondheid
Case

Via het e-loket van Zorg en Gezondheid registreren zorgcentra dagelijks hun COVID-19 cijfers

Om ervoor te zorgen dat woonzorgcentra dagelijks hun gegevens konden registreren om zo gericht advies te krijgen over uitbraakbeheersing, had Zorg en Gezondheid nood aan een heel snel op te zetten, maar uitermate veilige en betrouwbare oplossing. AXI heeft hen daarin perfect ondersteund.

MS Teams background blurren
Blog

Een sprankelende MS Teams ervaring dankzij een custom background

Er is meer dan uw achtergrond 'blurren' in MS Teams. Vanaf nu is het ook mogelijk om een eigen achtergrondvisual toe te voegen. Via een kort instructiefilmpje tonen we u hoe dat kan.

Pieter Vunckx AXI
Blog

A day in the life - Pieter Vunckx

Elk jaar tijdens mijn feedback and forward gesprek kwam het goede voornemen ‘Pieter, probeer wekelijks een dag thuis te werken’ telkens opnieuw naar voor.

Business Continuiteit business analisten
Blog

De pragmatische kijk van business analisten op de continuïteit van uw business

Als thuiswerk de norm wordt, is het cruciaal dat een bedrijf een goede kennis heeft van de processen en applicaties, alleen zo kunnen de juiste digitale tools op een correcte manier ingezet worden.

MS Teams tips
Blog

Drie gouden tips om MS Teams efficiënt en veilig in te zetten

Door de COVID-19 crisis namen bedrijven 'snel' MS Teams in gebruik, zonder na te denken over richtlijnen of beheersregels. Een toekomstgerichte M365 omgeving opzetten is aangewezen.

AXI Geert Gobien
Blog

A day in the life - Geert Gobien

Plots geconfronteerd worden met 100% telewerk, geen face-to-face contact meer met collega’s, klanten en partners ... Wow, wat een impact voor zo’n sociaal persoon als ik.

AXI Berrie Talboom
Blog

A day in the life - Berrie Talboom

Eerlijk gezegd heb ik thuiswerken in een full house wel onderschat. Door de werkdagen hetzelfde aan te vatten als een normale werkdag en er dus structuur in te houden, lukt dit ondertussen heel goed.

AXI Natalie Dirickx
Blog

A day in the life - Natalie Dirickx

Telewerken was niet nieuw voor mij. Eén dagje in de week van thuis uit werken. Zalig. Plots werd dat ‘ongestoord’ dagje werken per week omgezet naar elke dag online overleggen via MS Teams.

MS app crisiscommunicatie
Blog

Praktische crisiscommunicatie applicatie van Microsoft

Microsoft heeft een gratis PowerApps oplossing, de ‘Crisiscommunicatie Applicatie’, ter beschikking gesteld aan organisaties om hen te helpen bij het coördineren van hun digitale samenwerking en informatiedeling.

Working from home
Blog

Working from home. Still connected

Dankzij MS Teams en de Teams Governance Application kan je heel eenvoudig telewerk en online samenwerking opzetten en opvolgen. Lees hier hoe.

AXI Bericht COVID-19
Nieuws

AXI COVID-19 maatregelen

Navolgend aan de laatste berichtgeving omtrent COVID-19, nemen wij binnen de AXI Group de nodige maatregelen. Lees hier alle details.

AXI innovation
Blog

Weet u wat hét belangrijkste aspect is om innovatie te doen slagen?

Innovatie is belangrijk, zo blijft u als digitale leider op de kaart en bent u steeds mee met de nieuwste markttrends. Binnen de AXI Group zijn we volop bezig met innovatie.

CEO Paul Peeters KOTK 2020
Blog

Team AXI4AXI bereidt zich voor op de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

AXI CEO Paul Peeters is zich volop aan het voorbereiden op de 100km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Sport betekent heel veel voor hem. Maar zijn echte 'perfect match' lees je hier.

AXI referentie Umicore EOM
Case

Umicore Electro-Optic Materials migreert bedrijfskritische applicaties naar Oracle APEX

20 jaar geleden kwam Umicore aankloppen bij AXI om hun in-house ontwikkelde Oracle Forms applicaties in beheer te nemen. Deze applicaties worden binnen Umicore door Umicore Electro-Optic Materials gebruikt. Sedert 2000 wordt de bedrijfskritische shop floor oplossing door AXI onderhouden en doorontwikkeld.

OOW 2020
Blog

AXI aanwezig op Oracle Open World 2020 in Londen

Op 12 en 13 februari 2020 ontving Oracle Open World in Londen meer dan 10.000 bezoekers. Ook een delegatie van AXI was van de partij.

AXI en KOTK 2020
Blog

AXI medewerkers lopen de 100km-run voor Kom Op Tegen Kanker

Op 22 maart 2020 is het weer zover. De derde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker in Knokke-Heist. Vier AXI teams zullen verschijnen aan de start om elk 100 km te lopen.

AXI Retail Julia's referentie
Nieuws

AXI digitaliseert het bestelproces en de keukenaansturing bij Julia's

NS Stations introduceert Julia's 2.0.: een nieuwe versie van de stationswinkels. Met de inzet van een digitaal bestelproces met keukenaansturing en de ingebruikname van digitale bestelzuilen.

AXI en Fontys Hogeschool convenant 2020
Nieuws

AXI & Fontys Hogeschool voor ICT versterken de samenwerking

Dankzij deze langetermijnsamenwerking zal AXI actief meewerken aan diverse activiteiten voor studenten ICT van de Fontys Hogeschool.

AXI nieuwjaarsreceptie 2020
Blog

You are Gold! Zo vierden we de start van 2020

Op vrijdag 17 januari 2020 werden alle AXI medewerkers verwelkomd in Den Berg in Londerzeel voor een spetterende nieuwjaarsreceptie. Benieuwd naar wat we ervan vonden?

VMSW housing
Case

AXI tekent strategische roadmap uit voor de VMSW

AXI hielp de VMSW bij hun nood aan een overkoepelende visie op de organisatie en een oplossing om alle informatie centraler en efficiënter te gaan beheren.

Stage bij AXI
Blog

Stagiairs aan het woord

Tijdens hun laatste jaar Toegepaste Informatica aan de KdG liepen Leonora Cunaj en Daan Schokkaert gedurende acht weken stage bij AXI. Ze mochten mee een app ontwikkelen voor één van onze klanten.

AXI & Oracle Partnership
Nieuws

Strategisch partnership met Oracle wordt gevierd

Sinds 1985 maakt AXI gebruik van Oracle technologie in haar software oplossingen. Een samenwerking die 35 jaar meegaat is uniek en dat werd op dinsdag 7 januari 2020 gevierd.

JDN
Case

Jan De Nul ontplooit zich in een nieuwe integratie strategie

Baggerbedrijf Jan De Nul koos resoluut voor een vernieuwde integratie strategie samen met AXI

AXI infosessies M365
Blog

De M365 sessies waren een echte eyeopener

Eind 2019 mochten we op locatie in Gent en in Willebroek heel wat geïnteresseerden verwelkomen op onze M365 informatiemiddag.

NS Stations Kiosk formule referentie AXI Retail
Nieuws

Stationwinkel Kiosk op station Amsterdam Centraal aan de slag met self-checkout kassa

De Kiosk winkel op station Amsterdam Centraal is live gegaan met de self-checkout kassa van AXI. Er wordt stevig ingezet op beleving in de winkel, de verbetering van het assortiment én snelheid.

Crossborder Award AXI-NSI 2019
Nieuws

Crossborder project bekroond op tweede editie van CPL Awards

Op 13 december 2019 sleepte het Crossborder project de CPL Award voor ‘Internationale Politionele Samenwerking’ in de wacht. AXI-NSI droeg bij tot het succes van dit project.

Crossborder Circle of Police AXI-NSI
Nieuws

Crossborder project genomineerd voor Circle of Police Leadership award

Het Crossborder project, dat zorgt voor een vlottere inning van verkeersboetes door buitenlandse overtreders, is genomineerd voor een Circle of Police Leadership (CPL) award.

AXI Welcom Days
Blog

AXI Welcome Days @ Durbuy

Op 28 & 29 november 2019 trokken een veertigtal nieuwe medewerkers naar Durbuy voor een mix van presentaties, avontuur en gezelligheid. Lees wat starter Sarah Van Leuven vond van deze tweedaagse.

Order Management Platform AXI en Magnus
Nieuws

AXI maakt order management eenvoudig dankzij Magnus

Het order management platform OIL van Magnus is een mooie aanvulling op het omnichannel aanbod van AXI in de retailmarkt.

AXI op ICT Career Days 2019
Blog

AXI in gesprek met studenten op FC ICT Career Day in Eindhoven

Op 21 november 2019 was AXI opnieuw van de partij op het Fontys FC ICT Career Day event. We spraken over stageplaatsen, afstudeeropdrachten en gaven ook nuttige tips aan studenten.

Lunch & Learn sessie API management bij AXI
Blog

Lunch & Learnsessie API Management in de Publieke Sector

Op 19 november 2019 hadden we een boeiende middag met informatiemanagers en architecten tijdens de AXI Lunch & Learnsessie 'API Management in de Publieke Sector'.

Amal en haar dochter
Nieuws

AXI schenkt twaalf laptops aan Spelotheek Pipo om families bij hun digitale avontuur te helpen

AXI schonk de Gentse buurtspelotheken Pipo en Speelvogel van vzwJONG twaalf tweedehands laptops die gezinnen uit de buurt kunnen lenen.

AXI terugblik Case Closed 2019
Blog

Terugblik studiedag Case Closed - Creating a digital government

Een studiedag over de transformatieve kracht van technologie. Aanwezigen uit de publieke sector raakten geïnspireerd door diverse sessies en concrete klantvoorbeelden.

AXI blog
Blog

De voordelen van Low-Code: Citizen Development

Citizen development is een low-code aanpak om software te ontwikkelen. In mensentaal maakt deze aanpak het mogelijk dat gebruikers van een programma zelf aanpassingen & verbeteringen kunnen doen, zonder dat ze kennis moeten hebben van een programmeertaal. Om verwarring te vermijden, ‘Citizen’ staat hier voor niet IT gebruikers & niet voor ‘burgers’, daarom zullen we ook geen letterlijke vertaling gebruiken in deze blog.

AXI referentie DigitalPlatformAttorneys
Case

AXI bouwde mee aan het Digital Platform for Attorneys

In opdracht van de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en de Ordre des barreaux francophones et germanophone (Avocats.be) heeft AXI meegebouwd aan het digitaal platform voor Belgische advocaten en de beveiliging van de toegang tot het DPA-platform.

AXI contact
Nieuws

AXI keynote op CIO Leadership Summit 2019

Op maandag 21 oktober 2019 houdt ITS Director Bart Beeckmans een keynote voor CIOs en senior IT Executives rond de transitie naar cloud en 'as-a-service' .

AXI Teambuilding weekend 2019
Blog

AXI teambuilding weekend in Valkenburg

Op 4 en 5 oktober 2019 vond het AXI teambuilding event plaats in Valkenburg. Collega Tim Cassauwers vertelt graag wat hij vond van dit weekendje weg met collega's.

AXI gastcollege Avans Hogeschool 2019
Blog

AXI geeft gastcollege aan 1e jaar BIM studenten van Avans Hogeschool

Regelmatig geven AXI medewerkers gastcolleges bij Avans Hogeschool. Collega Dick van Veen slaagde erin om de Avans studenten te boeien, door een inkijkje te geven in het dagelijks leven bij AXI.

MLOZ
Case

De integratie van een nieuwe ESB-oplossing bij Onafhankelijke Ziekenfondsen

Dankzij de integratie van een IBM ESB-oplossing en de ondersteunende rol van het ESB Competence Center hebben medewerkers meer capaciteit vrij voor onderhoud en ondersteuning van de diverse MLOZ diensten. Voor de leden is de doorlooptijd van de terugbetalingen aanzienlijk verkort.

FOD Justitie AXI referentie
Case

Voor FOD Justitie bouwde AXI de Salduz webapplicatie

Het is de Orde van Vlaamse Balies die - samen met Avocats.be beslist heeft om een Salduz webapplicatie te laten ontwikkelen om de advocatuur en de gerechtelijke diensten te ondersteunen in het kader van de Salduz wetgeving. Voor de realisatie van het project werd beroep gedaan op de expertise van AXI.

AXI innovation contest
Nieuws

AXIVATION 2019 - It's all about innovation

Begin juni 2019 kregen vier AXI Group teams een 'go' om de strijd aan te gaan tijdens de AXIVATION 2019 contest.

Na de succesvolle editie van 2018 was de opdracht van dit jaar niet mis te verstaan: Onderzoek een cutting-edge technologie of IT trend die naadloos geïmplementeerd kan worden in één van de AXI software oplossingen.

DBRC AXI
Case

DBRC zet belangrijke stap naar digitale bestuursrechtspraak in Vlaanderen

Wanneer men een betwisting indient bij DBRC, start het betreffende rechtscollege een behandeling op. De doorlooptijd van de dossiers kan variëren van enkele weken tot enkele jaren. Rechters, referendarissen en griffiemedewerkers zorgen voor de juridisch en administratief correcte afhandeling en beoordeling in de verschillende rechtscolleges aan de hand van AXI Adaptive Case Management

Mondriaan AXI referentie
Nieuws

Mondriaan aan de slag met AXI software

Door de ingebruikname van de AXI software per 1 juni 2019 is GGZ instelling Mondriaan in staat om de financiële-, inkoop-, logistieke- en factuurverwerkingsprocessen te optimaliseren.

AXI referentie Mondriaan
Case

Mondriaan verhoogt inkoop efficiency door samenwerking

Mondriaan is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Limburg met ca. 37 locaties. De GGZ instelling heeft haar bestaande losstaande softwaresystemen voor financiën, inkoop en logistiek vervangen door één geïntegreerde oplossing in de vorm van het AXI softwarepakket. Voor haar inkoopactiviteiten neemt Mondriaan deel aan het A59 inkoopsamenwerkingsverband. Hiermee worden de krachten op tactisch inkoopvlak, operationele inkoop en functioneel applicatiebeheer gebundeld.

AXI referentie GGZ Breburg
Case

GGz Breburg kiest voor inkoopsamenwerking

Voor de inkoop werkt GGZ Breburg intensief samen met tal van andere GGZ instellingen. Er wordt gebruik gemaakt van een gezamenlijk inkoopsysteem dat via het facilitair bedrijf FacZo wordt aangeboden. Alle op FacZo aangesloten GGZ instellingen maken gebruik van de AXI Purchase to Pay oplossing.

CTBG AXI referentie
Nieuws

Het Ctgb kiest voor AXI

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) in Ede heeft AXI de opdracht gegund om een ‘Organisatiebrede Samenwerkingsomgeving’ te realiseren. De keuze voor AXI heeft plaatsgevonden na een Europese Aanbesteding waarbij ‘Best Value’ is aangetoond, zowel vanuit het product als vanuit dienstverlening.

AXI referentie Renewi
Case

Renewi neemt AXI onder de arm als business intelligence partner

AXI neemt volgende taken op zich: adviesverstrekking, technisch en functioneel applicatiebeheer voor de Oracle BI omgeving, beheer van het datawarehouse, 24-7 beheer van de extern gehoste datawarehouse omgeving en aanmaak van dashboards en rapportages.

AXI referentie Raad van State Nederland
Case

Nederlandse Raad van State maakt werklast juristen inzichtelijk

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Nederlandse Raad van State komen jaarlijks zo'n 10.000 zaken binnen. Deze zaken dienen binnen wettelijk vastgelegde termijnen te worden afgehandeld. De door AXI ontwikkelde business intelligence oplossing maakt de werklast van de juristen en de doorstroom van de dossiers inzichtelijk. Dit laat het management toe om hierop nog beter te kunnen sturen.

AXI referentie Literatuur Vlaanderen
Case

Literatuur Vlaanderen beheert aanvragen voor auteurslezingen met AXI Case Management

Als Vlaamse Openbare Instelling creëert Literatuur Vlaanderen meer zichtbaarheid voor de Vlaamse literatuur in binnen- en buitenland. Omdat het aantal aanvragen voor auteurslezingen en subsidies voor initiatieven rond leesbevordering sterk toeneemt, keek VFL uit naar een geïntegreerde oplossing voor de dossieropvolging. Inclusief een toegankelijk e-loket. Met de door AXI gehanteerde scrum-methode is VFL er prima in geslaagd om haar dienstverlening te optimaliseren.

AXI referentie Lantis
Case

Lantis kiest voor AXI Financials

Lantis gaat drukke tijden tegemoet met de bouw van de Oosterweelverbinding, een van de grootste en meest uitdagende infrastructuurprojecten in Europa dat de mobiliteit in en rond Antwerpen dient te verbeteren. Om de sterk groeiende organisatie en de schaalvergroting van de financiële administratie te managen en rapportages te genereren voor zowel het management als de Vlaamse overheid, besliste Lantis tot de implementatie van AXI Financials.

AXI referentie Interreg
Case

Interreg Vlaanderen-Nederland automatiseert het volledige subsidieproces

Via de inzet van een geïntegreerd, intelligent digitaal loket is Interreg er in geslaagd om de werklast te verminderen in de back-office én bij haar klanten (universiteiten, gemeentes, provincies, non-profit organisaties, onderzoekscentra, ondernemingen ...).
Er is stevig ingezet op de automatisering van de controlemechanismen en het efficiënter maken van de werkprocessen.

AXI referentie NMBS
Case

De juridische dienst van NMBS kiest voor maximale automatisering van de administratieve taken

Voor het beheer van juridische adviezen, schadegevallen en geschillen maakt de juridische dienst binnen de NMBS gebruik van de AXI oplossing.

Evoting Randstad
Case

Randstad laat medewerkers digitaal stemmen met AXI E-voting

Bij Randstad werken meer dan 2000 medewerkers verspreid over gans België. Tijdens de sociale verkiezingen van 2016 stemden deze medewerkers voor het eerst digitaal.

Hulpbehoevende
Case

De Viersprong

De hooggespecialiseerde GGZ organisatie de Viersprong werkt voor haar inkoop samen met vijf andere GGZ instellingen. Hiervoor gebruiken zij de AXI Purchase to Pay cloud oplossing.

AXI RUN2RUN
Nieuws

AXI medewerkers lopen gigantisch bedrag bij elkaar voor HvZ Stichting

Op zondag 19 mei 2019 organiseerde AXI voor de vijfde keer de AXI2AXI run. Tijdens de AXI2AXI Run lopen, wandelen en fietsen de teams van AXI@Willebroek naar AXI@Breda ten voordele van een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor de Harold van Zundert Stichting.

AXI referentie Departement CJM
Case

Departement Cultuur, Jeugd en Media is enthousiast aan de slag met de AXI oplossing voor dossieropvolging

Binnen het departement maken een 400 tal medewerkers intensief gebruik van het dossieropvolgingsysteem van AXI. Bij de realisatie van dit project waren, naast AXI en Departement CJM, het Datawarehouse team van HB-plus betrokken partijen. Een vruchtbare en toekomstgerichte samenwerking, zo blijkt.

De visie van AXI op innovatie
Blog

AXI's visie op innovatie in de publieke sector. Co-creatie voor succesvolle innovatie.

Om overheden te voorzien van toekomstgerichte softwareoplossingen hanteren we een uitgesproken lokaal investeringsbeleid met als centraal element: co-creatie.

Tablet app FOD Justitie
Nieuws

Collega Gert Nys toont nieuwe tablet applicatie aan Minister van Justitie Koen Geens

Op 15 mei 2019 bracht Koen Geens een werkbezoek aan de rechtbank van eerste aanleg in Leuven. AXI toonde de nieuwe tablet applicatie waarmee de rechtbank en het parket mee aan de slag zullen gaan.

Evoting Lunch Garden AXI
Case

Lunch Garden organiseert haar sociale verkiezingen in de Belgische vestigingen met AXI E-voting

Lunch Garden illustreert met haar 45 vestigingen in België de quick wins die gerealiseerd kunnen worden dankzij AXI E-voting binnen de retail sector.

AXI referentie Grant Thornton Belgium
Case

Grant Thornton Belgium kiest voor HPE Nimble Storage

Bij de vervanging van hun HPE storage infrastuctuur stond Grant Thornton voor de keuze tussen HPE 3PAR en HPE Nimble Storage. Met gebruik van RVT tools heeft AXI op basis van de huidige situatie de correcte inschatting gemaakt voor de toekomstige storage noden. Met het Adaptive Flash Storage platform van Nimble werd gekozen voor de beste oplossing qua performantie en capaciteit. De oplossing is bovendien eenvoudig uitbreidbaar.

AXI referentie OLVZ Aalst
Case

OLV Ziekenhuis Aalst standaardiseert haar storage omgeving met gebruik van HPE 3PAR technologie

Binnen het OLVZ Aalst werd gebruik gemaakt van NetApp en HPE 3PAR storage. Om het beheer van de storage-omgeving te vereenvoudigen en het ziekenhuis beter te beschermen tegen een eventuele disaster, koos OLVZ Aalst ervoor om integraal over te schakelen naar de nieuwste HPE 3PAR technologie.

AXI referentie AZ Heilige Familie
Case

Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie implementeert storage oplossing met fiber connectie

Als storage architectuur koos het ziekenhuis voor het HPE 3PAR 8200 storage platform en fibre channel technologie. Initieel overwoog het ziekenhuis een 3tier opzet met gebruik van SSD, SAS en SATA schijven. Op advies van AXI is gekozen voor een mix van SSD en SAS schijven.

AXI referentie Imelda ziekenhuis
Case

Imeldaziekenhuis brengt zijn IT infrastructuur naar een hoger niveau

Omdat de traditionele infrastructuur niet meer beantwoordde aan de noden van een hyperverbonden wereld, heeft Imeldaziekenhuis op advies van AXI de stap gezet naar HPE Synergy, het HPE Composable Infrastructure platform van HPE. HPE Synergy is het eerste composable infrastructure platform dat vanaf de basis is ontworpen voor zowel traditionele als cloud-native applicaties. Binnen het ziekenhuis wordt de technologie, software en services van HPE Synergy gebruikt voor de bouw van een ultraresponsieve IT-infrastructuur die de applicatielevering versnelt.

AXI referentie AZ Sint-Lucas
Case

AZ Sint-Lucas Brugge beveiligt de patiënteninformatie en stroomlijnt de klinische workflows met Imprivata OneSign

Om patiënteninformatie veilig te kunnen delen en zorgmedewerkers snel toegang te geven tot de zorgapplicaties op de plaats van de behandeling, is AZ Sint Lucas Brugge overgestapt op de single sign-on oplossing van Imprivata. De Imprivata OneSign oplossing biedt niet alleen sterke authenticatie-opties, ze zorgt er ook voor dat de benodigde zorgapplicaties automatisch worden opgestart bij het inloggen met een badge.

AXI Referentie Jan Yperman
Case

Jan Yperman Ziekenhuis schakelt over op het HPE Synergy Composable Infrastructure Platform

Jan Yperman gunde de vernieuwing van haar centrale server infrastructuur aan AXI. Om het gunningsproces te versnellen en kosten te besparen, werkte Jan Yperman mee aan het lastenboek van de Roeselaarse ziekenhuisgroep AZ Delta. De scope van de aanbesteding omvatte de vernieuwing van servers, blades en blades enclosures, backup hardware en software, de bijhorende onderhoudscontracten en de ondersteuning.

AXI E-voting bij Kliniek Sint-Jan
Case

Kliniek Sint-Jan in Brussel organiseert haar sociale verkiezingen met een gerust hart

Chantal Pauli, Directeur HR bij het Sint-Jan ziekenhuis apprecieert in het bijzonder de ondersteuning die ze kreeg van AXI in elke fase van het proces.

AXI Scrum training 2019
Blog

Let's SCRUM again

It’s that time of the year again. De paasvakantie staat tegenwoordig garant voor mooi weer, chocolade én de jaarlijkse SCRUM-workshop van AXI.

Colruyt_AXI
Case

Productwijzigingen vlot behandelen in een retailomgeving

Colruyt Group, één van België’s grootste retailers maakt gebruikt van het AXI Adaptive Case Management platform. Vandaag geven we wat meer context waarom zij voor een Adaptive Case Management oplossing kozen.

AXI E-voting bij KBC
Case

KBC neemt de digitale kiesoplossing van AXI in gebruik

Voor KBC betekenen sociale verkiezingen een grote administratieve uitdaging. De digitalisering ervan door AXI e-Voting verlicht aanzienlijk de organisatie en past tegelijk bij het duurzaamheidsbeleid van KBC

AXI Mike Snepvangers
Blog

A day in the life - Meet Mike

Maak kennis met Mike Snepvangers, commercieel directeur bij AXI. Wat drijft Sales Retail en wat doen ze ? De opdracht die ik samen met mijn salesteam heb is simpel.

AXI E-voting bij De Lijn
Case

Dankzij AXI E-voting konden alle medewerkers van De Lijn hun stem vlot uitbrengen

Met de digitale oplossing van AXI E-voting kon iedere medewerker - ongeacht de dienstregeling - zijn of haar stem uitbrengen tijdens de sociale verkiezingen.

AXI beurs NRF
Nieuws

NRF - The Big Show 2019

Samen met partners en klanten heeft AXI zich van 11 tot en met 15 januari 2019 laten inspireren op NRF in New York.

Boerenbond Pets Place AXI Retail referentie
Nieuws

Boerenbond – Pets Place Hilvarenbeek en 's-Hertogenbosch live met AXI RS

Begin 2019 zijn de eerste winkels van Boerenbond - Pets Place gestart met het gebruik van het omnichannel platform AXI RS.

Colruyt Group Master Data Management AXI Referentie
Nieuws

Colruyt Group zet Adaptive Case Management in als Product Master Data Management oplossing

Door de ingebruikname van de adaptive case management oplossing is Colruyt Group er in geslaagd om de time-to market van nieuwe producten te versnellen.

AXI op eurocis
Nieuws

Terugblik op EuroCIS 2019

Van 19 tot en met 21 februari 2019 nam AXI deel aan EuroCIS 2019. Op de stand van HP toonden we onze nieuwe Point Of Sale software op de hippe HP Engage Go mobile systems.

Zorg en Gezondheid
Case

Digital consultancy bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid

AXI ondersteunt het Vlaamse Overheidsagentschap voor Zorg en Gezondheid al meer dan vijf jaar bij haar digitale transformatie om een betere service te bieden aan haar burgers, aangesloten zorgorganisaties en andere belanghebbenden.

AXI referentie FOD Justitie
Case

Stapsgewijs verderwerken aan de digitalisering van justitie

Het aantal rechtbanken en parketten die aansluiten op de dossierbeheerapplicatie MaCH groeit gestaag. Na de uitrol van MaCH in de 229 Nederlandstalige, Franstalige en Duitstalige Vredegerechten, de 28 politieparketten en de 38 politierechtbanken is in 2016 gestart met de uitrol in de 28 correctionele rechtbanken, de 28 correctionele parketten en de 28 arbeidsauditoraten. Eind 2018 werd de uitrol afgerond in alle correctionele parketten en -rechtbanken. Begin 2019 vond de uitrol plaats in het Federaal parket en werd gestart met de gesprekken over de uitrol van MaCH in de ondernemingsrechtbanken, de arbeidsrechtbanken, de familierechtbanken en de rechtbanken van eerste aanlag in burgerlijke zaken.

AXI referentie Wit Gele Kruis West-Vlaanderen
Case

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant kiest voor digitalisering en innovatie

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant is een van de vijf autonome provinciale Wit-Gele Kruisverenigingen, die elk als marktleider actief zijn in de thuisverpleging. De Vlaams-Brabantse organisatie telt meer dan 850 medewerkers en verzorgt maandelijks 10.000 patiënten. 'Om onze patiënten een kwaliteitsvolle en geïntegreerde totaalzorg te kunnen aanbieden, gaat veel aandacht naar het goed beheer van de werkingsmiddelen en innovatie', vertelt Siebrecht Plateau, financieel directeur bij Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant. 'Binnen de administratie zetten we de stap naar een maximale digitalisering van de financiële administratie en de inkoopprocessen. Hiertoe hebben we een strategisch partnership afgesloten met onze nieuwe software partner AXI.'

AXI referentie Prenatal
Case

Prénatal bezorgt zijn klanten een naadloze customer journey dankzij de AXI RS winkelsoftware

Prénatal is de toonaangevende retailer voor (toekomstige) ouders en iedereen die daarbij betrokken is. AXI RS maakt het winkelen in de 20 megastores en de 40 citystores gemakkelijk. Verkooptransacties worden vlot geregistreerd en klantorders worden snel vastgelegd. Tussen de webshop en de fysieke winkels ervaart de consument een naadloze customer journey, doordat deze zijn verbonden via de AXI RS omnichannel laag. Op het hoofdkantoor zorgt AXI voor de correcte afhandeling van het promotie-, inkoop en logistiek proces.

AXI referentie Plus Retail
Case

Plus Retail analyseert zijn winstgevendheid met Oracle BI

Plus Retail, de supermarktketen met zo’n 260 PLUS vestigingen in Nederland, heeft samen met AXI een centraal management informatie systeem uitgewerkt op basis van de Oracle Business Intelligence Suite. Als retail besturingsmodel wordt gebruik gemaakt van het Trinity model.

AXI referentie JDN
Case

Jan de Nul Group gebruikt best-of-breed applicatie voor financieel beheer

Als baggeraar, civiele bouwaannemer en milieubedrijf is Jan De Nul wereldwijd actief. Voor de boekhouding en de factuurverwerking wordt gebruik gemaakt van de meertalige AXI Financials en AXI Purchase to Pay oplossing.

AXI referentie Hans Anders
Case

Hans Anders Retail Group bekijkt de cijfers 'anders'

Voor Hans Anders ontwikkelde AXI een op Oracle gebaseerde Point of Sale oplossing. Doordat alle gegevens gecentraliseerd worden opgeslagen, zijn deze direct beschikbaar voor analyse. Om snel te kunnen reageren op de ontwikkelingen in de markt, maken de managers in het hoofdkantoor gebruik van de Oracle BI oplossing.

AXI referentie VAB
Case

Geen financiële omwegen bij VAB

VAB is een complete mobiliteitsclub. De financiële administratie met betrekking tot de pechverhelping, de reisbijstand, de rijschool, de afdeling tweedehandswagens en het diagnosecentrum gebeurt met behulp van de AXI oplossingen voor financieel beheer, goedkeuring en boekhoudkundige verwerking van inkoopfacturen.

AXI blog case management
Blog

Wanneer heeft uw organisatie baat bij een case management oplossing?

Heeft uw organisatie nood aan een digitaal dossierbeheersysteem? AXI Adaptive Case Management helpt om uw processen te automatiseren. Benieuwd wanneer uw organisatie nood heeft aan een ACM-oplossing? Lees het in deze blog.

lagardere
Nieuws

Smullers cafetaria’s uitgerold in slechts twee maanden tijd

De uitdaging van Lagardère Travel Retail was niet mis te verstaan. In twee maanden tijd dienden alle Smullers frietzaken van nieuwe eigenaar Lagardère live te gaan met de AXI RS winkelsoftware.

AXI referentie De Kamer
Case

De Kamer beheert haar aankopen met AXI software

De Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft het aankoop- en vooraadbeheer gemoderniseerd via de inzet van AXI Purchase to Pay.

AXI referentie De Munt
Case

De financiële oplossing van De Munt levert topprestaties

Het realiseren van hoogstaande artistieke projecten kost geld. Geld dat de Koninklijke Munt krijgt via dotaties, via bedrijven en particulieren. Andere inkomsten komen uit ticketverkoop, sponsoring en de tax shelter. Om de werkingskosten onder controle te houden, maakt De Munt gebruik van AXI Financials en AXI Purchase to Pay. Hierbij gaat veel aandacht naar de uniformisering van de bestelprocedures voor de artistieke producties, de optimalisatie van de administratieve processen, de verantwoording en de rapportage naar de federale overheid, de EU, de Brusselse overheden en de Nationale Loterij.

AXI referentie De Benelux Unie
Case

Benelux Unie optimaliseert interne werking met AXI

Om de financiële transparantie van het Secretariaat-Generaal van de Benelux Unie te waarborgen en de interne werking te optimaliseren, wordt gebruik gemaakt van de AXI oplossingen voor financieel administratief beheer. Aangevuld met een krachtige Financial Analytics component.

AXI referentie NS Stations
Case

NS Stations gebruikt de AXI RS kassasoftware voor haar verschillende horeca formules

Koffie kopen in de trein? Dat zorgt voor ontspanning. Het verkoopproces wordt ondersteund met de AXI Rail Catering App. Producten worden eenvoudig geselecteerd of gescand. De klant kan via een pintransactie of contant betalen. Is de reiziger nog op het station? Dan draait het om snelheid: niemand wil zijn trein missen. Daarom koos NS Stations voor haar tien verschillende horeca formules de AXI RS kassa: eenvoudig te bedienen, betrouwbaar, compleet en razendsnel. Alles geïntegreerd met het centraal SAP systeem.

AXI referentie Hans Anders FoCus
Case

Klanten van Hans Anders kopen de juiste bril dankzij het door AXI uitgewerkte FoCus systeem

Er komt heel wat kijken bij het verkopen van een bril of gehoorapparaat: het uitvoeren van een oogmeting, het bijhouden van een patiëntendossier, de productie van brilglazen en de koppeling met verzekeringsmaatschappijen in verband met vergoedingen. Dit hele proces wordt ondersteund door het systeem FoCus dat AXI in nauwe samenwerking met Hans Anders heeft gerealiseerd en dat is uitgerold over een 400-tal winkels in Nederland, België en Zweden.

AXI referentie Intergamma
Case

Intergamma, de franchise-organisatie die winkelformules Gamma en Karwei exploiteert, zet in op omnichannel

De scope van de door AXI geleverde oplossingen is heel breed: central office applicaties, POS systemen en instore webkiosken met EFT functionaliteit voor 386 bouwmarkten, integratie met webshop, PIM, dropshipment leveranciers ...  De centrale infrastructuur van Intergamma staat in de AXI Cloud.

AXI referentie IJsvogel Retail
Case

IJsvogel Retail gebruikt AXI RS winkelsoftware voor Pets Place en Boerenbond winkels

De 191 Pets Place en 67 Boerenbond winkels van IJsvogel Retail zetten in op beleving waarbij persoonlijk advies en extra services het verschil maken in de fysieke winkels. Dankzij AXI RS ziet IJsvogel Retail kansen om de klanten de beste naadloze beleving aan te bieden over de kanalen heen, waarbij de logistieke, administratieve en financiële processen automatisch verlopen. Winkelmedewerkers zijn vooral gecharmeerd door het user centric design en de eenvoud van de kassa- en de backoffice applicaties en de integratie met de webshop.

AXI referentie De Federale Ombudsman
Case

De federale Ombudsman koos voor een oplossing die de dossierverwerking centraal stelt

De federale Ombudsman is een onafhankelijke instelling met 47 medewerkers die burgers helpt om geschillen met de federale administratieve overheden op te lossen. Daarenboven kan de federale Ombudsman - op verzoek van de Kamer van Volksvertegenwoordigers - een onderzoek instellen naar de werking van een aangewezen federale administratieve dienst. Om de ombudsdienst te professionaliseren, ging de federale Ombudsman op zoek naar een oplossing voor de behandeling van 'klachten over klachten'.

AXI referentie Vodafone
Case

283 winkels en de online shop van VodafoneZiggo maken gebruik van de AXI RS winkelsoftware

Om de werking van het gesloten goederensysteem te optimaliseren, wordt de voorraad voor alle verkoopkanalen in AXI RS beheerd. Naast click & collect behoort ook ship-from-store tot de gebruiksmogelijkheden. AXI RS is gekoppeld met SAP en softwaretoepassingen voor de verwerking van de abonnementen.

Renson AXI Customer
Case

Renson neemt efficiënt archief beheersysteem en innovatieve productconfigurator in gebruik

Renson, gespecialiseerd in ventilatie en zonwering, gevelbekleding en outdoor streeft naar continue productinnovatie. Om in de toekomst nog beter te communiceren met haar klanten bouwde AXI voor Renson dé oplossing via de ontwikkeling van een webapplicatie/productconfigurator.

Naaimachines
Case

Lingeriespecialist Van de Velde kiest voor een integratie-oplossing van AXI

AXI implementeerde een integratieoplossing bij Van de Velde om het IT-landschap van de groeiende organisatie te stroomlijnen en zorgde voor de nodige kennisoverdracht bij de medewerkers dankzij training en coaching.

CI/CD methodologie
Blog

The road to Continuous Integration / Deployment

CI/CD biedt veel voordelen voor de klant en de ontwikkelaars. Een snellere time to market en vooral een efficiënter en minder foutgevoelig ontwikkelproces.

AXI Retail Innovation Summit 2018
Nieuws

Verslag Retail Innovatie Summit 2018

Op dinsdag 4 december 2018 vond het Retail Innovation Summit 2018 plaats in het Nationaal Militair Museum in Soest. Technologische innovatie in de retail stond centraal.

Vrouw in video call
Blog

Ontdek Microsoft Teams

Ontdek Teams, de nieuwste applicatie van Microsoft met focus op een betere samenwerking tussen collega's. Organiseer uw documenten, taken en notities op een veilige, gecentraliseerde en dynamische plek per topic binnen uw team.

AXI Blockchain
Nieuws

Blockchain informeert de supermarktklant over de herkomst van zijn stukje vlees

Wil je als consument zien wat de oorsprong is van je stukje verpakt vlees? AXI werkte samen met de grootste Belgische vleesverwerker Westvlees een concept uit op basis van blockchain technologie.

AXI CM partnership
Nieuws

AXI en CM.com tekenen 'new payments' partnerovereenkomst

Met iDEAL QR kunnen consumenten in de fysieke winkel eenvoudig met smartphone betalen bij de kassa, de self-checkout, de mobile POS en de bestelzuil.

NS Stations AXI Retail referentie
Nieuws

NS Stations kiest voor de kassasoftware van AXI

Reizigers hebben weinig tijd en willen producten in de stationswinkels snel afrekenen. De AXI oplossing is perfect afgestemd om een groot volume aan transacties op veel kassa’s snel te processen.

AXI breidt uit
Nieuws

AXI breidt uit met LoQutus en Ground Lion

De overname van beide bedrijven is een logische vervolgstap in de strategie om de positie van AXI binnen de Belgische en Nederlandse markt te versterken. 

AXI referentie FANC
Case

Nucleaire waakhond FANC krijgt helder inzicht met de AXI Financials oplossing

Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle wordt volledig gefinancierd door retributies en heffingen. De financiële ERP oplossing van AXI waarborgt een helder overzicht van de activiteiten van het Agentschap. De analytische boekhouding zorgt voor een goede verantwoording van de door FANC geïnde retributies bij de exploitanten van nucleaire installaties.

AXI referentie De Vlaamse Landmaatschappij
Case

De Vlaamse Landmaatschappij rekent op de financiële en aankoopsoftware van AXI

Binnen de Vlaamse landmaatschappij is de financiële afdeling een echte duizendpoot, verantwoordelijk voor een achttal hoofdactiviteiten: het voeren van de boekhouding van VLM als rechtspersoon (extern verzelfstandigd agentschap en NV), de verrichtingen met betrekking tot de VLM begroting, de financiële verrichtingen, het financieel beheer van de patrimoniumgoederen, inrichtingsprojecten (ruilverkavelingscomités ...), plattelandsprojecten, lokale grondenbanken en projecten met externe financiering. Om het financieel- en aankoopbeheer binnen de centrale directie, de provinciale vestigingen en de entiteiten te stroomlijnen, maakt VLM gebruik van de geïntegreerde oplossingen AXI Financials en AXI Purchase to Pay.

AXI referentie Intratuin
Case

De Intratuin medewerkers rekenen snel af dankzij de AXI RS kassasoftware

Een dagje Intratuin is funshopping. Op de verschillende afdelingen vind je alles voor in en om de tuin. Het is een beleving en het is er altijd druk. Vandaar ook dat de AXI RS kassa gericht is op het snel verwerken van de vele transacties. Ook het Tuincafé is een succes. In die restaurants draait de AXI RS kassa in de horeca look and feel. Het ruime assortiment voor de seizoenen Kerst en Pasen wordt ingekocht en logistiek verwerkt met de beursordersapplicatie.

AXI referentie de Bijenkorf
Case

AXI is de software huisleverancier van De Bijenkorf

De Bijenkorf is hét toonaangevende warenhuis van Nederland met passie voor de klant. AXI is huisleverancier. Via continuous delivery zorgt AXI ervoor dat het retail management systeem de steeds wijzigende omnichannel business processen optimaal ondersteunt. Op dit systeem zijn de online verkoopkanalen, de 600 AXI RS kassa's en de mobile POS app aangesloten. Ook click & collect wordt ondersteund.

Waternet AXI
Case

Flexibelere processen bij Waternet dankzij AXI Adaptive Case Management

Waternet is een organisatie die altijd op zoek is naar verbeteringen: op het vlak van de eigen dienstverlening, in de samenwerking met hun partners, belangengroepen en burgers maar ook zeker in de kwaliteit van de informatievoorziening.

Adaptive Case Management (ACM) kan Waternet helpen hun processen hier op een flexibele wijze in te richten en te ondersteunen.

Inzicht dankzij Conversiebooster
Nieuws

Krijg inzicht in de omzet van de fysieke winkels met de Conversiebooster

Om aan te geven wat u als retailer kunt doen om de fysieke winkelomgeving rendabel te houden, heeft marktonderzoeksbureau Q&A in samenwerking met AXI een whitepapger geschreven.

AXI Self checkout
Nieuws

AXI Self-checkout speelt in op veranderende retailomgeving

Met de nieuwe self-checkout gaat AXI een stap verder dan wat er reeds op de markt is. Naast het knappe UX design zijn er alternatieve betaalmogelijkheden toegevoegd, zoals Payconiq, OK en Tikkie.

it scan
Nieuws

Digitaal transformeren met de Business IT Scan

Als organisatie hulp krijgen bij het bepalen van de strategische IT agenda, dat is wat IT’s Teamwork kan leveren. AXI werkt samen met dit bedrijf die de BusinessITScan® bedacht.

NS Stations Fiets&Service AXI Referentie
Nieuws

AXI RS winkelsoftware uitgerold bij Fiets & Service winkels

In de 23 Fiets & Service winkels van NS stations kunnen treinreizigers hun fiets laten repareren en fietsaccessoires kopen. Met AXI RS wordt de reparatieworkflow eenvoudig beheerd in de kassa.

Containers in de haven
Case

North Sea Port optimaliseert haar information management met AXI

AXI hielp North Sea Port met het veilig stellen van hun knowhow en kennis door het opzetten van een Digital Workplace.

Colruyt_ACM_AXI
Case

Colruyt krijgt meer zicht in haar data dankzij AXI Adaptive Case Management

Aangezien men bij Colruyt dagelijks heel wat data moet verwerken en verzamelen bij partners, leveranciers, en de betrokken diensten, kan je daar over een uitdagende job spreken. De kenniswerkers moeten complexe taken verrichten waarvoor ze met heel wat partijen moeten samenwerken. Om dit te vergemakkelijken doet Colruyt beroep op AXI Adaptive Case Management.

Patent
Case

Een nieuw klantenportaal voor Gevers

AXI vormde Gevers' bestaande portaal om tot een nieuw, future-proof en visueel aantrekkelijk portaal dat eenvoudig aangepast en uitgebreid kan worden.

AXI De Lijn blog
Case

De Lijn ziet voordelen in CMMN

Jan Vervoort, Business Continuity Manager bij de Vlaamse Vervoersmaatschappij, De Lijn, kwam in 2017 voor het eerst in contact met AXI. De presentatie van AXI Adaptive Case Management omtrent CMMN wekte zijn interesse over wat ACM kon betekenen voor De Lijn. Op vraag, organiseerde AXI een tweedaagse workshop rond CMMN & flexibel dossierbeheer.

Persoon aan pc
Case

De succesvolle digitale transformatie van de FMSB

AXI hielp de FSMB met strategisch advies (Architect), tijdens de implementatie van de nieuwe oplossing (Assist) en bij de training van het team om toekomstige uitdagingen zelfstandig te kunnen aanpakken (Assure).

BekaertDeslee
Case

BekaertDeslee op weg naar GDPR-compliancy

AXI hielp BekaertDeslee GDPR-compliant te worden tegen mei 2018.

Wit Gele Kruis Vlaams Brabant AXI Referentie
Nieuws

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant digitaliseert financiële administratie

'Om onze patiënten een kwaliteitsvolle totaalzorg te kunnen aanbieden, gaat veel aandacht naar het goed beheer van de werkingsmiddelen en innovatie', vertelt financieel directeur Siebrecht Plateau.

gezichtsherkenning
Nieuws

Meer inzicht door gezichtsherkenning aan de kassa

AXI introduceert een artificial intelligence oplossing om de transactiegegevens die in de kassa worden vastgelegd te matchen met het geslacht en de leeftijd van de winkelbezoekers.

de bijenkorf
Nieuws

De Bijenkorf verlengt service level agreement met AXI

AXI zal via continuous delivery er voor zorgen dat het retail management systeem de steeds wijzigende omnichannel business processen binnen de Bijenkorf organisatie optimaal ondersteunt.

promo meten
Nieuws

Hoe meet u het succes van een promotionele actie?

In het dashboard van de AXI RS winkelsoftware vindt u alle informatie. Denk bijvoorbeeld aan overall promotion breakdown, markdown, halo effect, cannibalization of pull-forward.

AXI Payconiq
Nieuws

Sneller mobiel betalen aan de kassa met Payconiq

Nederlandse consumenten die beschikken over een ING of Rabobank rekening kunnen mobiel betalen via Payconiq aan een AXI RS kassa.

Oudere handen in zorghanden
Case

Digital Workplace voor het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid

AXI hielp het Vlaamse Overheidsagentschap voor Zorg en Gezondheid met het opzetten van hun efficiënte en gestroomlijnde Digital Workplace.

AXI partnership met Hollander Techniek
Nieuws

Partnership met field service partner Hollander Techniek

AXI gaat de ontzorging van retailketens vergroten. Als system integrator zal Hollander Techniek kwalitatieve field services leveren aan retailketens waar de AXI RS winkelsoftware draait.

AXI Microsoft Planner
Blog

Een verborgen parel in M365 en Teams: Microsoft Planner

Kent u Microsoft Planner al? De planning tool binnen de M365 stack. Via deze blog wil ik jullie de voordelen van MS Planner toelichten en jullie begeleiden om een eigen Planner op te zetten.

IJsvogel
Nieuws

IJsvogel Retail BV kiest voor het omnichannel retail platform AXI RS

Dankzij het AXI RS platform is IJsvogel in staat om de verschillende verkoopkanalen in realtime te koppelen en de klanten via elk verkoopkanaal op een eenduidige wijze te bedienen.

AXI NS Rail Catering app
Nieuws

Afrekenen met een snelheid van 160 km per uur

Voor gebruik in de trein ontwikkelde AXI de NS Rail Catering App. Alles draait om snelheid. De app is eenvoudig opgebouwd en ondersteunt pinnen en contant.

AXI Store Auditing app SPAR referentie
Nieuws

SPAR Nederland beoordeelt zijn winkels met de AXI Store Auditing app

Achttien bedrijfsadviseurs helpen de SPAR winkels om te voldoen aan de hoge SPAR kwaliteitsstandaard. Om het auditproces te ondersteunen, gebruikt SPAR Nederland een handige softwaretool.

PartsPoint
Nieuws

Alliance Automotive Group Benelux implementeert GRIP om de inkoopresultaten te verbeteren

GRIP helpt organisaties om inkoopafspraken vast te leggen, contracten te genereren en condities te factureren. U krijgt een actueel overzicht in de te verwachten opbrengsten op basis van de condities. 

OVB
Nieuws

AXI helpt mee aan de uitbouw van het Digital Platform for Attorneys

Belgische advocaten kunnen op een betrouwbare manier elektronisch conclusies neerleggen bij de rechtbank, documenten opladen, vertrouwelijk communiceren met griffies, collega's en clienten.

payplaza koppeling
Nieuws

Nieuwe shopping concepten creëren met AXI RS Mobile POS en PayPlaza

Eén PayPlaza betaalterminal kan door meerdere mobile POS devices worden aangesproken. De terminals zijn direct met het netwerk verbonden en vereisen geen fysieke verbinding met de kassa.

AXI Retail Magento2
Nieuws

AXI RS biedt standaard connector voor het nieuwe Magento 2 e-commerce platform

Dankzij de API koppeling kan in een Magento 2 webshop gebruik worden gemaak van de AXI Promotion Engine. Voordeel: veel meer promotie-formules in de webshop dan 'out of the box' Magento 2 promoties.

AXI RFM analyse methode
Nieuws

Haal meer waarde uit uw klantenbestand dankzij de RFM analyse

Om marketeers toe te laten de juiste acties uit te stippelen, biedt AXI een handig oplossing om het klantenbestand te segmenteren op basis van RFM.

AXI & Indufin
Nieuws

Investeringsmaatschappij Indufin bouwt mee aan de verdere uitbouw van AXI

Investeringsmaatschappij Indufin verstrekt AXI het nodige kapitaal om verder te groeien. Naast Indufin zijn de aandelen in handen van het AXI management en talrijke AXI medewerkers.

AXI Self checkout in Colruyt bedrijfskantines
Nieuws

AXI implementeert 35 self-checkouts in de Colruyt bedrijfskantines

Om de Colruyt bedrijfskantines de hele dag open te houden beschikt iedere kantine over een AXI self-checkout met EFT die tijdens drukke momenten kan overgenomen worden door een kantine-medewerker.

AXI Referentie Lunet Zorg
Nieuws

Lunet: tevreden gebruiker van het AXI inkoopsysteem

Met het e-procurement systeem van AXI werkt Lunet aan de doelstelling om minimaal 90 procent van de facturen automatisch te betalen, zonder handmatige handelingen.

Operatiezaal
Case

AXI ondersteunt Vygon met digitaal communicatieplatform

AXI ondersteunt Vygon met digitaal communicatieplatform om de interne communicatie te verbeteren en een meer cohesieve, uniforme organisatie te creëren.

AXI RS koppeling met SAP
Nieuws

AXI lanceert SAP koppeling op basis van SAP Process Integration

Dankzij de realtime koppeling tussen AXI RS en het SAP PI platform is informatie uit beide platformen steeds actueel en betrouwbaar en vanuit alle verkoopkanalen benaderbaar.

AXI Referentie Coöperatie A59
Nieuws

Coöperatie A59 werkt met AXI inkoop

Coöperatie A59 is een samenwerkingsverband van vijf Brabantse GGZ-instellingen: GGz Breburg, GGZ Oost Brabant, Reinier van Arkel, GGZ Westelijke Noord Brabant en De Viersprong.

Man die connecties maakt
Case

AXI biedt ABB alternatieve en toekomstgerichte referentie architectuur met een tikkeltje extra

AXI hielp ABB met hun nieuwe referentiearchitectuur en de bijbehorende technologie om de backoffice medewerkers te ondersteunen en een nieuw digitaal loket te creëren op basis van Adaptive Case Management, waardoor het ABB zijn kwalitatieve dienstverlening kan optimaliseren.

Ophaalwagen van Fostplus
Case

De geslaagde digitale transformatie van Fost Plus dankzij een future-proof IT roadmap

AXI hielp Fost Plus met het opstellen van een future-proof IT roadmap om de IT-infrastructuur te optimaliseren en moderniseren en de business en IT efficiënter op elkaar af te stemmen.

Schoolrefter
Case

Adaptive Case Management als business enabler voor AGIOn

AGIOn kon zich dankzij de AXI Adaptive Case Management oplossingn veel efficiënter en servicegerichter engageren als organisatie.

sojavelden
Case

Alpro moderniseert haar ECM platform naar MS SharePoint

AXI leidde Alpro de voorbije jaren doorheen verschillende stappen en hebben met succes migratie- en maatwerkservices geleverd voor hun procesgestuurde Enterprise Content Management (ECM) -platform.

Openbaar vervoer
Case

Business Data Monitoren voor de MIVB

AXI voorzag MIVB's ticketautomaten, toegangspoortjes, valideertoestellen en voertuigen van een Business Activity Monitoring systeem om zo steeds vinger aan de pols te houden en defecten preventief aan te kunnen pakken.

AXI biedt, als ervaren end-to-end partner met een sectorspecifieke aanpak, een breed aanbod aan duurzame, strategische IT-oplossingen en IT-ondersteuning.

 

 

Business Insights

Digital Workplace

Hybrid Cloud

Integration

Networking & Security

Axi frame strategy

We helpen u de digitalisering toe te passen in uw dagelijkse realiteit. Eerst door uw unieke uitdagingen strategisch onder handen te nemen. Dan door de best passende IT oplossingen in uw organisatie te implementeren.

 

AXI Adaptive Case Management

AXI Purchase to Pay

AXI Financials

AXI Retail

AXI E-voting

Customized Solutions

Axi frame solution

AXI's sectorspecifieke kennis en aanpak

Onze diepgaande kennis van de overheid, de zorg- en retail sector en onze ervaring van de afgelopen jaren binnen services en industrie organisaties stellen ons in staat om u perfect te kunnen assisteren tijdens elke stap in uw unieke, digitale verhaal.
AXI-website-front

Uw betrouwbare partner

Met onze grondige kennis van uw verhaal, sector en organisatie, gaan we samen uw uitdagingen proactief aan. Omdat we in echte partnerschappen geloven.