Tabor AXI Customer
14/01/2022

Taborgroep medewerkers werken slimmer samen dankzij de migratie naar M365

Over de Taborgroep

 

De Taborgroep is een netwerk van autonome sociale ondernemingen en scholen. De groep organiseert diverse netwerkactiviteiten, ondersteunt haar partners via consultancy, creëert en geeft opleidingen en engageert zich in innovatieve projecten. Met zo'n 9000 medewerkers versterken de partners elkaar in het waardegericht ondernemen.

  De migratie

  De Taborgroep was reeds jaren klant bij AXI voor IT infrastructuur oplossingen. Dankzij onze ervaring en kennis van M365 oplossingen en diensten heeft de Taborgroep niet lang getwijfeld om ook het M365 migratieproject aan AXI toe te vertrouwen.

   

  De grote uitdaging bestond erin om de 9000 medewerkers efficiënter te laten samenwerken en hen bovendien meer functionaliteiten aan te bieden dankzij het gebruik van diverse M365 applicaties.  

   

  Bij aanvang ging het AXI Employee Productivity team van start met het in kaart brengen van de huidige on-premises SharePoint en e-mailomgevingNa de uitgebreide analyse van de interne werking werd voor de nieuwe digitale werkplek van de Taborgroep omgeving een op maat uitgewerkte informatie architectuur uitgewerkt die voor élke Tabor-medewerker logisch én gebruiksvriendelijk moest zijn.

   

  De voorwaarde die Taborgroep stelde, was dat de medewerkers tijdens de migratie geen hinder mochten ondervinden en dat iedereen toegang bleef hebben tot alle documenten in SharePoint. Een uitdaging waar AXI perfect in slaagde.

   

  Om de user adoption van het M365 platform te versnellen, gaf AXI train-the-trainer opleidingen en trainingen aan de key-users. Dit concept werkt prima om kennis intern door te geven zodat alle medewerkers sneller vertrouwd raken met de talrijke features en uitgebreide mogelijkheden van MS Teams en MS SharePoint.

  Gebruik van het low-code Microsoft Power Platform

  Na de sucesvolle M365 migratie werd aan AXI gevraagd om een aantal processen die recurrent voorkwamen, heel intensief waren of steeds manueel dienden uitgevoerd te worden, grondig te analyseren. 

   

  Op basis van deze analyse werkte het AXI Digital Workplace team voor drie afdelingen binnen de Taborgroep concrete business cases uit met behulp van het low-code Microsoft Power Platform.

   

  Door het inzetten van deze low-code tools van M365 kon de Taborgroep IT dichter bij de business brengen waardoor drie concrete business cases snel geoptimaliseerd werden.


  Zo kan de Taborgroep genieten van volgende voordelen:

   

  • financiële investeringen snel terugverdienen dankzij het optimaliseren en automatiseren van verschillende processen met behulp van één platform
  • substantiële tijdswinst door intensieve taken gedeeltelijk te automatiseren 
  • enkel focussen op kerntaken door recurrente flows te automatiseren 
  • de koppeling met interne en externe systemen waarbij data uit verschillende systemen steeds beschikbaar moest zijn, 
  • datasilo’s verspreid over interne en externe systemen werden met elkaar verbonden waardoor tijd en energie bespaard werd.
  • proactieve meldingen dankzij het gebruik van automatische knipperlichten.

  De keuze voor AXI

   

  Paul Ongenaert, Directeur bij de Taborgroep, was bijzonder gecharmeerd door de AXI aanpak die bestond uit heel korte communicatielijnen. De betrokken AXI medewerkers waren altijd bereikbaar voor overleg en konden snel bijsturen waar nodig.


  Het succesvolle migratietraject naar het cloudbased M365 platform was voor Paul bovendien dé ideale manier om bij zijn netwerk van partners digitale innovatie te boosten.

  Bekijk hier de volledige video testimonial

  Please accept marketing-cookies to watch this video.