AXI neemt deel aan Great Breweries 2023
11/05/2023

AXI medewerkers zetten beste beentje voor tijdens de Great Breweries Marathon

Meer dan 25 AXI medewerkers namen zondag 7 mei 2023 deel aan de 6e editie van de Great Breweries Marathon. Zowel de deelnemers aan de marathon als de lopers en wandelaars die voor een traject van 25 of 17 kilometer kozen, bereikten zonder kleerscheuren en vooral vol trots de finish. One.AXI.Team ten top! 

 

 

Een 25-tal AXI-collega’s verzamelden zondag 7 mei voor de Great Breweries Marathon in Breendonk bij brouwerij Duvel Moortgat. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, konden er ook trajecten afgelegd worden van 25 of 17 kilometer. Deelnemers hadden de keuze om de afstanden te lopen of te wandelen.  

 

Koen De Maesschalck, Arno Van Blijenbergh, Sara De Merechy, Cindy Pauwels, Ellen Van Aken, Dana Van Rompa, Kathleen Cox, Debby Haentjens, Yannick Peeters en Geert Abraham legden een traject van 25 kilometer af, al lopend of wandelend. Karel Moeremans, Sally Bal, Cedric De Pooter, Leander Smet, Bert Vercauteren, Paul Peeters, Steven De Groof, Katy Greck, Ann Van Assche, Sacha De Maere, Kenneth Van Coppenolle en Michiel Van Den Bossche legden 42 km, en dus een volledige marathon af, al lopend of wandelend. Een puike prestatie waar iedereen trots op mag zijn. Voor Sally Bal, Management Assistant bij AXI, was het zelf haar eerste marathon: ‘Voor mij was zondag D-Day’, zo vertelt Sally. ‘Ein-de-lijk mijn eerste marathon gelopen, samen met collega’s. De stijve spieren neem ik er nu graag bij – alhoewel dat de trap de komende dagen wellicht niet mijn beste vriend zal zijn.’ 

Afbeelding
AXI neemt deel aan Great Breweries 2023

‘AXI’ voor sport en wellbeing 

 

Bij AXI zijn we ervan overtuigd dat sportieve activiteiten bijdragen aan het welzijn en welbevinden van medewerkers’, zo zegt Paul Peeters, CEO van AXI (én marathonloper tijdens de Great Breweries Marathon).

 

‘We organiseren regelmatig sportieve activiteiten of workshops voor onze medewerkers en nemen vaak deel aan externe events. The Great Breweries Marathon is daar een voorbeeld van.’ Eerder dit jaar namen AXI medewerkers al deel aan de 100km-run van Kom op Tegen Kanker en binnenkort staat de jaarlijkse AXI-2-AXI run op het programma, een loop-en wandelevent tussen het kantoor in Willebroek en het kantoor in Breda. Aan sportieve activiteiten geen gebrek. ‘Sport en welzijn zit duidelijk in onze bedrijfscultuur ingebed, zo vult Sally Bal, Management Assistant bij AXI (én marathonloper tijdens de Great Breweries Marathon), aan. ‘Door te sporten, vermindert stress, verhoogt de productiviteit en … het is natuurlijk goed voor de gezondheid.’ 

AXI neemt deel aan Great Breweries 2023
De marathonlopers

Steven De Groof, Leander Smet, Karel Moeremans, Cedric De Pooter, Bert Vercauteren, Paul Peeters en Sally Bal.

 

Noot: de aandachtige kijker ziet dat onze AXI collega’s de eerste 7 loopnummers hadden voor de marathon. Steven De Groof mocht met nummer 1 lopen.

Great Breweries Marathon 

 

De Great Breweries Marathon, een loop- en wandelevent dat dit jaar meer dan 5.000 lopers en wandelaars verwelkomde, vond zondag 7 mei plaats. Start en finish bevinden zich naar goede gewoonte bij brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. Naast de marathon konden lopers of wandelaars kiezen voor een traject van 25 of 17 kilometer. Meer nog dan een loop- of wandelevent draait het hier ook om beleving. Deelnemers komen langs brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk, brouwerij Bosteels in Buggenhout en brouwerij De Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel en kunnen de bieren daar degusteren. ‘Een uniek concept, dat (letterlijk) in de smaak valt’, zo vertelt Sally Bal. ‘Bovendien zijn het mooie trajecten: veldwegen in de natuur worden mooi afgewisseld met verstedelijkte stukken’.  

Afbeelding
AXI neemt deel aan Great Breweries 2023
Afbeelding
AXI neemt deel aan Great Breweries 2023
Afbeelding
AXI neemt deel aan Great Breweries 2023
Afbeelding
AXI neemt deel aan Great Breweries 2023