AXI Algemene Rekenkamer Nederland Foto credit Jurriaan Brobbel
29/11/2022

Algemene Rekenkamer kiest voor AXI Adaptive Case Management

Foto credits: Jurriaan Brobbel (header image) - Kick Smeets (Teaser image)

 

 

De Algemene Rekenkamer, die de inkomsten en de uitgaven van de Nederlandse overheid controleert, gaat AXI Adaptive Case Management gebruiken. AXI zal instaan voor de invoering van deze oplossing met als doel de onderzoeksprocessen van de Algemene Rekenkamer optimaal te ondersteunen.  

 

 

Algemene Rekenkamer 


‘Besteedt de Nederlandse overheid publiek geld zinnig, zuinig en zorgvuldig?’ Het is de hamvraag waar de Algemene Rekenkamer zich jaarlijks over buigt. De Rekenkamer controleert de inkomsten en uitgaven van de Nederlandse overheid en rapporteert hierover aan het parlement in het jaarlijkse verantwoordingsonderzoek. Daarnaast doet zij onderzoek naar de kosten en effecten van het overheidsbeleid en maakt zij diverse risicoanalyses.  

 

 

Beter beheer van de onderzoeken met één totaaloplossing 

 

AXI gaat de processen en de inzet van ICT van de Algemene Rekenkamer optimaliseren, zodat de onderzoeken nog beter digitaal ondersteund kunnen worden. 

 

‘Met AXI Adaptive Case Management bieden we een end-to-end oplossing aan om complexe dossiers en dynamische processen te beheren’, zo zegt Koen Laurijsen, Sectormanager Public Nederland bij AXI. ‘De oplossing stroomlijnt de samenwerking binnen en buiten de organisatie, optimaliseert,  uniformeert processen waar mogelijk en zal worden gekoppeld aan bestaande toepassingen binnen de Algemene Rekenkamer. Gebruikers worden in staat gesteld om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en optimaal te functioneren in een digitale netwerkmaatschappij. AXI Adaptive Case Management zetten we in, inclusief realisatie van koppelingen en cloud services’.  

 

Na een marktverkenning, vervolgens een functionele uitvraag en een uitgebreide verificatiefase werd AXI IT-partner voor het project van de Algemene Rekenkamer. AXI kan bogen op een jarenlange ervaring in de sector. Bovendien bedient AXI de Raad van State, net zoals de Algemene Rekenkamer een ‘Hoog College van Staat’.

 

AXI kijkt alvast uit naar een succesvol project.  

Meer weten over AXI Adaptive Case Management?

 

Ontdek hier de uitgebreide mogelijkheden van de AXI end-to-end oplossing voor dossierbeheer.