AXI stagiairs 2023
18/01/2023

Stagestudenten bouwen mee aan transport planning applicatie in Oracle Apex

Recent verwelkomde AXI twee extra helpende handen. Ines Mertens en Seppe Teugels, twee studenten die een postgraduaat volgen aan de Thomas More Hogeschool, liepen gedurende 6 weken stage bij AXI. Ze bouwden mee aan een nieuwe versie van de transportplanningapplicatie in Oracle Apex voor Vandecasteele Houtimport uit Aalbeke.

Thomas More studenten kiezen voor AXI  

 

Ines Mertens en Seppe Teugels volgen een graduaat programmeren aan de Thomas More Hogeschool op campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver en studeren in juni 2023 af. In het kader van hun opleiding liepen ze een stage bij AXI. ‘Ik leerde AXI toevallig kennen door mijn buurman, Joost Verheyen, die UX Designer en Team Coach is bij AXI, zo vertelt Seppe Teugels. ‘We raakten aan de praat over mijn studie en zagen vrijwel meteen een match. Toen ik hoorde over de stagemogelijkheden, was de knoop snel doorgehakt.’ Ook Ines, een medestudente van Seppe, twijfelde niet: ‘ik hoorde over het project waar aan gewerkt zou mogen worden, en was meteen enthousiast!’ 

 

Proof of concept voor transportplanning met Oracle Apex 

 

De stage van Ines en Seppe situeerde zich binnen de Oracle maatwerk afdeling van AXI. Beide studenten werden begeleid door: Joost Verheyen, UX Designer en Team Coach bij AXI, Karel Moeremans (Projectleider bij AXI) en Tom Maesen (Oracle Developer bij AXI).  Samen zetten Ines en Seppe mee hun schouders onder het uitwerken van een nieuwe applicatie voor de transportplanning van Vandecasteele Houtimport.  

 

‘We werkten een proof of concept uit in Oracle Apex’, zo zegt Seppe. ‘Deze technologie was nog vrij onbekend voor mij’. ‘We zijn daarom gestart met een opleidingstraject (Oracle SQL en PL/SQL en Oracle Apex)’, zo vult Joost Verheyen aan. ‘De uitdaging binnen ons project was om de functionaliteit van de oude applicatie in de nieuwe applicatie te implementeren met nieuwe componenten’, zo vertelt Ines. ‘We leerden werken met Oracle Apex, leerden een nieuwe taal, namelijk PL/SQL en leerden Javascript implementeren in Oracle Apex. Ook maakten we kennis met de drag en drop functionaliteit, automatic refresh …’ 

 

Een bezoek aan Vandecasteele Houtimport was een leuke surplus! ‘We vonden het belangrijk dat Ines en Seppe een goed beeld kregen van de manier waarop de klant momenteel werkt met de bestaande applicatie, zo zegt Joost Verheyen. Tijdens dit bezoek hebben ze een uitgebreide rondleiding gekregen en hebben ze uitleg gekregen van de medewerkers die de applicatie dagelijks gebruiken. 

Afbeelding
AXI Stagiairs 2023
Afbeelding
AXI Stagiairs 2023

Stagepresentatie 

 

Ter afsluiting van de stageperiode gaven Ines en Seppe op 13 januari 2023 een presentatie bij Thomas More waarin ze aan hun docenten en stagebegeleiders hun finale proof of concept voorstelden. Ze demonstreerden hun applicatie en zetten uiteen wat ze hadden bijgeleerd. ‘We waren alvast onder de indruk van hun presentatie’, zo vertelt Joost Verheyen. Ook Evi Van der Vliet, Recruitment Manager bij AXI, heeft met veel plezier en interesse naar de presentatie gekeken van ‘onze studenten’, zo zegt ze zelf. ‘Je kon zien dat Ines en Seppe trots waren op hun werk. Terecht!’ 

Afbeelding
AXI Stagiairs 2023
Afbeelding
AXI Stagiairs 2023

AXI als stageplek 

 

AXI ontvangt graag stagestudenten. ‘Wij vinden het geweldig als we nieuw talent kunnen verwelkomen. Wij geven graag onze kennis door, maar leren evenzeer graag iets bij van nieuwe jonge talenten’, zo zegt Joost Verheyen. ‘Ook is het fijn om op die manier potentiële medewerkers goed te leren kennen. Dit zowel op technisch als sociaal vlak’. Ook Evi Van der Vliet beaamt dat: ‘We vinden het fijn om stagiairs te begeleiden richting hun professionele carrière. Het is hun eerste stap in de bedrijfswereld en we doen er alles aan om hier een positieve ervaring van te maken. We halen er zelf ook veel voldoening uit te zien dat er een mooie eindpresentatie volgt!’.  

 

Seppe kijkt terug op een leerrijke en toffe periode: ‘Ik raad AXI zeker aan als stageplek. Er zijn toffe projecten om aan te werken en er was altijd wel iemand die voor ons klaarstond als we vastzaten of iets niet begrepen. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor ontspanning. De ideale combinatie’, zo besluit Seppe. Ook Ines raadt een stage bij AXI aan: ‘Er is een leuke sfeer en een goede begeleiding. Je voelt je echt een deel van het team’.  

 

Next Steps 

 

Vanaf midden april 2023 starten Ines en Seppe het tweede deel van hun stage bij AXI. ‘Ik kijk hier alvast enorm naar uit en hoop dat ik het project waar ik nu op gewerkt hebt, kan verzetten; zo zegt Seppe. ‘Als alles goed gaat, studeer ik nadien af. Wie weet kan ik daarna wel bij AXI aan de slag’. Ook Ines kijkt uit naar het behalen van haar diploma en het vinden van een leuke werkplek waar ze haar creativiteit kwijt kan. ‘De meesten van onze stagestudenten zijn nadien ook effectief bij ons gestart als medewerker’, dus dat bewijst dat je bij AXI effectief alle mogelijkheden krijgt, zo getuigt Joost Verheyen.  

 

Wil je meer weten over onze stagemogelijkheden?