AXI op Devoxx 2023
20/10/2023

AXI-collega’s scherpen Java-kennis aan tijdens Devoxx 2023

AXI-collega’s Steve Van der Vliet (Integration Engineer en Teamcoach), Abdalla Al-Hamaideh (Java Developer) en Mattias Waem (Java Developer) bezochten op 4 oktober Devoxx 2023, het grootste Java-evenement van Europa. Samen met andere Java-ontwikkelaars van over de hele wereld ontdekten ze bij Kinepolis in Antwerpen de nieuwste trends, best practices en technologieën in de Java-wereld.  

 

 

Devoxx, dat dit jaar doorging van 2 tot 6 oktober, is een conferentie die aanwezigen onderdompelt in al wat Java is. Het programma bestaat uit een mix van diepgaande sessies over Java-gerelateerde onderwerpen en andere boeiende talks en presentaties over ondermeer sofwarearchitectuur, testing, AI-gebruik in ontwikkelingsprojecten en de nieuwste trends in de Java-wereld.  

Afbeelding
AXI op Devoxx 2023

Software beter testen met TDD 

 

Matthias, die net gestart is bij AXI, vond het een must om aanwezig te zijn: ‘Ik pikte vooral tips en tricks mee om beter te kunnen programmeren en testen in Java’. Ook de talks over security en AI assistants, inspireerden. Devoxx bijwonen, vormde voor mij de ideale gelegenheid om meer kennis te vergaren over programmeren in Java, alsook om nieuwe dingen te ontdekken die ik nadien in onze AXI-software kan integreren. De Test Driven Development (TDD)-methodology heb ik onthouden en ga ik zeker toepassen in volgende projecten.’ Ook Abdalla beaamt: ‘Via TDD ga je altijd eerst je test schrijven, alvorens je je code gaat schrijven. Zo kan je ervoor zorgen dat je doelgericht programmeert op basis van wat je wil bereiken’.  

 

 

Programmeren met AI 

 

Abdalla vond op zijn beurt de talks rond AI heel interessant: ‘ontwikkelen met AI is momenteel heel actueel. Ik wilde er graag zoveel mogelijk over bijleren. Ook volgde ik talks over nieuwe features in Java 21, Oauth2 en testing. Stuk voor stuk erg interessant’  

 

 

Blijven innoveren in de Java-wereld 

 

Steve, teamcoach van Abdalla en Mattias, wilde Devoxx niet missen. ‘Devoxx zat dit jaar niet voor niets aan zijn 20e editie. Elk jaar maakt de conferentie haar naam waar en is het één en al inspiratie en kennis dat de klok slaat. We volgden enkele talks over softwarearchitectuur (Things I wish I knew before I started with event sourcing), over hoe we onze software in de toekomst beter en sneller kunnen testen en hoe AI tijdens het ontwikkelen van een project gebruikt kan worden. Tot slot pikten we ook de nieuwste trends binnen Java op.  

 

‘We zijn alvast enthousiast om onze nieuwe kennis toe te passen in onze dagelijkse werking’, zo besluit Steve. ‘Bij AXI vinden we het belangrijk om steeds te blijven leren en onszelf uit te dagen’, zo vertelt CEO Paul Peeters. ‘Door regelmatig events of opleidingen te volgen zorgen we ervoor dat we mee zijn met steeds veranderende technologie en trends. Met nieuwe inzichten kunnen we blijven excelleren in ons vakgebied’.  

AXI Customized Solutions

Naast ons breed portfolio aan software oplossingen en services, is het uitdenken en bouwen van customized solutions een belangrijk onderdeel van onze expertise.

 

Zowel voor sectorspecifieke als voor unieke business behoeften ontwerpt, bouwt en implementeert AXI op maat oplossingen en diensten.

 

Om dit te realiseren maken we gebruik van Oracle, Java en Microsoft technologie.

 

Ontdek meer