AXI op TDV2022
27/09/2022

AXI weer van de partij op Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022

Op donderdag 22 september gaven enkele AXI-collega’s present op Trefdag Digitaal Vlaanderen, het grootste govtech-event van het land. AXI was standhouder en liet de aanwezigen kennismaken met haar verschillende software oplossingen die de veranderingsprocessen binnen de overheid perfect ondersteunen. Benieuwd hoe de dag verlopen is? Chiel Elen, account manager Public bij AXI, vertelt u er alles over.

 

 

Trefdag Digitaal Vlaanderen: de kracht van digitale ecosystemen

 

Donderdag 22 september: het was nog vroeg in de ochtend toen ik in mijn wagen stapte. Bestemming? Hal 7 en 8 van Flanders Expo in Gent voor Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022. Het beloofde een boeiende dag te worden want Trefdag Digitaal Vlaanderen is het grootste govtech-event van het land. Zowel experten uit de technologiewereld, als overheden, organisaties en onderzoeksinstellingen zakken af naar de beurs. Jaar na jaar blijft het event groeien. Ik keek er dus enorm naar uit om de sfeer te proeven en was heel nieuwsgierig naar de vele break-out sessies en de talrijke netwerkmomenten. 

 

Het centrale thema dit jaar was ‘de kracht van digitale ecosystemen’. Een hot topic als u het mij vraagt. Organisaties moeten zich meer dan ooit flexibel opstellen. Maar hoe dan? Hoe kunnen we ons als maatschappij, door middel van de juiste digitale transformatie, meer wendbaar en weerbaar maken voor morgen? Tijdens het event werd ik daarover enorm geïnspireerd en kon ik over het thema sparren met de anderen aanwezigen. Met onze AXI stand hoop ik ook anderen geïnspireerd te hebben met de inzet van onze AXI software oplossingen die erop gericht zijn een digitaal ecosysteem op te zetten. 

AXI booth, met een vleugje interactiviteit


AXI is al jaren trouwe gast op Trefdag Digitaal Vlaanderen.

 

Op onze stand konden aanwezigen enerzijds kennismaken met onze verschillende software oplossingen, die veranderingsprocessen binnen de overheid kunnen ondersteunen:

 

Anderzijds was het de moment voor de bezoekers om kennis te maken met de AXI experten. Ik was in goed gezelschap van mijn collega’s Isalien Van Laere, Céline Vervinckt, Tom Cools, Debby Haentjens, Thomas Wouters & Gunnar De Lepeleire.

 

Stevige topics op onze booth maar toch ook een vleugje ontspanning en gezelligheid. À la minute versgemaakte popcorn, maakte de tongen los en men kon zelfs een leuke goodie in de wacht slepen met ons ludiek eendjes-vangen-spel. Nog meer ‘AXI’? Dan kon u ons als partner van Atos ook terugvinden op de Atos dome waar een quiz georganiseerd werd.  

Afbeelding
AXI op TDV2022

Nocturne

 

Als afsluiter woonde ik ’s avonds met collega Thomas Wouters, Account Manager Analytics & Insights, de TDV22 Nocturne bij. Daar werden voor het eerst de ‘Vlaanderen Digitaal Awards’ uitgereikt. Drie initiatieven die de samenleving digitaal matuurder maken, werden hier in de kijker gezet.

 

Wat me vooral is bijgebleven is de uiteenzetting over het belang én de grote impact die de digital act (via Europa), de wet die het gebruik en de juridische gevolgen van de elektronische vertrouwensdiensten regelt, zal hebben. Groter nog dan de impact van GDPR.