Amal en haar dochter
13/11/2019

AXI schenkt twaalf laptops aan Spelotheek Pipo om families bij hun digitale avontuur te helpen

De Spelotheken Pipo en Speelvogel zijn twee van de zeven Gentse buurtspelotheken van vzwJONG (jeugdwelzijnswerk in Gent) in de wijken Rabot en Brugse Poort.

 

Een buurtspelotheek is een uitleendienst voor speelleermateriaal maar ook een plek waar jonge gezinnen welkom zijn om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en zorgen en informatie te delen over opgroeien, opvoeden, vrije tijd en onderwijs. Vrijwilligers engageren zich om elke week een uurtje bij hun ‘petekindje’ aan huis te gaan om te helpen met schooltaken en om Nederlands te oefenen. Het was een van deze vrijwilligers, Régis, die de nood voor laptops aanvoelde voor enkele kinderen en vertelde dit aan een van zijn vrienden. Die vriend, een werknemer bij AXI, vertelde dit aan het management..

 

En zo kreeg de Spelotheek twaalf tweedehands laptops van AXI afgelopen zomer. Deze kunnen ontleend worden door gezinnen en jongeren. Amal was de eerste die een laptop mee naar huis kon nemen voor haar kinderen Busra en Esra in de middelbare school en Sara en Mohammed in de basisschool. Het gezin heeft wel een tablet thuis, maar die is niet zo handig om huiswerk met te maken. Het gezin is aan het sparen voor een laptop en is dan ook erg blij dat ze in tussentijd een laptop kunnen lenen.

 

Ook Aicha een weduwe met een leefloon en twee kinderen in de middelbare school is erg dankbaar voor de geleende laptop. De computer die Fatima en Mohammed tot voor kort hadden voor schoolwerk kon geen draadloze verbinding meer maken. Dankzij de 'nieuwe' laptop met wifi kunnen de kinderen nu rustiger en meer gefocust werken in hun eigen kamer in plaats van in de woonkamer. Binnenkort kunnen ook de tieners en jongeren een laptop lenen om thuis aan hun geïntegreerde proef te kunnen werken.

 

Een dikke merci aan onze vrijwilligers en ook aan AXI om een verschil te maken voor onze families!

 

Als iemand zich geroepen voelt om meter of peter te worden van een anderstalig kind uit Rabot of Brugse Poort of graag speelgoed of laptops wil doneren, kun je contact opnemen met Martine Van Limbergen pipo@vzwjong.be

 

 

Geschreven door Martine Van Limbergen, SOT-verantwoordelijke VZW Jong