AXI2AXI Run 2019
20/05/2019

AXI medewerkers lopen gigantisch bedrag bij elkaar voor HvZ Stichting

Op zondag 19 mei 2019 organiseerde AXI voor de vijfde keer de AXI2AXI run. Tijdens de AXI2AXI Run lopen, wandelen en fietsen de teams van AXI@Willebroek naar AXI@Breda ten voordele van een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor de Harold van Zundert Stichting. 

 

 

AXI is erg maatschappelijk betrokken. Dit jaar stond de jaarlijkse AXI2AXI sponsorloop - die doorging op zondag 19 mei 2019 - in het teken van de Harold van Zundert Stichting. Namens de Stichting nam Arlette van der Linden een cheque van € 18.000 in ontvangst. Zij glunderde: “Binnenkort gaan we met alle gezinnen van de Stichting een weekendje naar Duinrell, dan kunnen we dit bedrag goed gebruiken. We zijn er voor gezinnen, waarvan een van de ouders is weggevallen. Die kunnen in zo’n weekend even hun leed vergeten en steun zoeken bij lotgenoten".

 

Jaarlijks loopt een deel van onze medewerkers in een sponsorloop van het kantoor in Willebroek naar het kantoor in Breda. De afstand tussen beide werkplekken is een dubbele marathon, 84 kilometer. “Deze afstand loop je met een team van 6 man in estafette. Ieder team brengt sponsors mee. Wij als AXI verdubbelen het opgehaalde sponsorbedrag. Dit was de vijfde keer dat we het organiseerden en ieder jaar kiezen we een ander goed doel. Wij hebben een persoonlijke band met de Harold van Zundert Stichting en zijn erg blij dat we ze kunnen helpen om leuke activiteiten te organiseren,” aldus CEO Paul Peeters. 

 

Zelf liep hij ook mee en stimuleert hij zijn 350 medewerkers om buiten werktijd veel te bewegen. “Wij hebben als IT’ers een zittend beroep, we zitten de hele dag achter ons beeldscherm. Dat kan op termijn tot gezondheidsklachten leiden. Daarom hebben we allerlei bewegingsprogramma’s voor wandelaars, zwemmers, fietsers en hardlopers. En voor wie anders wil bewegen, organiseren we bijvoorbeeld ook yoga cursussen en zelfs salsa-lessen.”

 

 

10 teams aan de start

 

De teams vertrokken in alle vroegte. Om 8 uur klonk het eerste startschot in Willebroek en rond 10 uur vertrok het laatste team. Het parcours is schitterend, zeker het laatste gedeelte vanaf Meersel-Dreef langs de Mark naar Breda. Tussen 16u en 17u kwamen alle teams ongeveer gelijk aan, wat zorgde voor veel enthousiasme en emotie bij de finish bij het AXI kantoor, dat is gevestigd naast het NAC Stadion en supermarkt Jumbo. 

 

 

Op de voet gevolgd

 

Gedurende de dag konden alle deelnemers real-time gevolgd worden op een groot scherm. “We willen dat alle fans en familieleden precies kunnen volgen waar de lopers zijn. We zijn een IT bedrijf en we hebben dus alle knowhow aan boord om hiervoor een tracking systeem te realiseren. Elk team heeft een tracker bij zich, die iedere minuut de actuele locatie doorgeeft. Op een scherm visualiseren we vervolgens die positie op een landkaart. Het werkt heel mooi, snel en duidelijk, menig marathon-organisator zou jaloers zijn op dit systeem” zo stelt Paul Peeters. 

 

De cultuur van “gezonde geest in een gezond lichaam” werpt zijn vruchten af. “We merken dat we weinig verloop hebben, veel minder dan bij andere IT bedrijven. Iedere medewerker kan zich hier via een persoonlijk opleidingsprogramma ontwikkelen, in de richting die hij/zij zelf wil. De mix met het sportieve spreekt aan. Afgelopen jaar wisten we veel nieuw talent aan te trekken, een groot deel van hen deed mee met deze AXI2AXI. Daar ben ik heel trots op.”

 

Arlette van de Harold van Zundert Stichting kijkt terug op een geslaagde dag. “Ik ben echt onder de indruk van de organisatie en ieders betrokkenheid en inzet. De Stichting liep zelf ook mee met een team, dat bestond uit lopers en kinderen die ik ken van de activiteiten van de Stichting. De kinderen die mee doen, heb ik daar zien opgroeien. Heel bijzonder dat ze nu aan zo’n lange loop kunnen meedoen.” 

 

 

De 10 team in actie

Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 1
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 2
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 3
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 4
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 5
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 6
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 7
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 8
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 9
Afbeelding
AXI2AXIRUN 2020 10