Publika Award 2022
31/01/2022

Het CRBP project van FOD Justitie is genomineerd voor een Publica Award

Sinds 1 juni 2021 is het Centraal Register van bescherming van de personen (CRBP) een feit. Naast de nieuwe beschermingsregeling werd ook het proces gedigitaliseerd met als doel om de werklast te drukken, de administratie te vereenvoudigen en de procedure toegankelijker te maken.

 

Eind 2019 stonden er in België ongeveer 120.000 mensen onder rechterlijke bescherming. Voor hen bestaat sinds 1 september 2014 een nieuwe en enige beschermingsregeling. Met behulp van een bewindvoerder én de familie van de te beschermen persoon, wordt er een beschermingsregeling op maat ontworpen. Naast de nieuwe beschermingsregeling werd ook het proces gedigitaliseerd.

 

Digitalisering zorgt vaak voor het verdwijnen van de persoonlijke aanpak en de mogelijkheid tot menselijk contact. Het CRBP behoudt de connectie met de persoon achter het dossier: aan de hand van open velden kunnen er opmerkingen en/of suggesties worden toegevoegd om het verzoek te kaderen en bezorgdheden rechtstreeks te delen met de vrederechter.

 

De digitalisering én automatisering van de totale keten is uniek en biedt een gigantisch potentieel voor de digitale transformatie van FOD Justitie. Door deze administratieve vereenvoudiging komt er eindelijk meer ruimte voor de menselijke kant van justitie.

 

 

De beste publieke projecten

 

De Publica Awards worden op 18 maart 2022 uitgereikt aan publieke actoren en partners die overheidsprojecten mee hebben helpen realiseren. De uitreiking van de awards vindt plaats in The Plaza Hotel in Brussel.

 

Het consortium AXI-NSI werkte actief mee aan de realisatie van dit ambitieuze project voor de FOD Justitie.

 

Bekijk hier de inzending van het Centraal Register van bescherming van de personen (CRBP) binnen de categorie 'Technology'.

Stem mee voor de Publieksprijs

Dit knappe project is reeds in de running om een Publica Awards van de jury te winnen maar we dingen ook graag mee naar de publieksprijs. Deze prijs gaat naar het project dat in zijn categorie de meeste stemmen krijgt.

 

Stem nu op het Centraal Register van bescherming van de personen (CRBP) binnen de categorie 'Technologie'.

 

Stemmen kan nog tot 17 maart middernacht door op onderstaande banner te klikken.

 

AXI-NSI Publica Awards 2021

Meer weten?

 

Benieuwd naar het CRBP project van de FOD Justitie dat samen met AXI-NSI werd uitgevoerd? 

 

Bekijk dan hier het promotiefilmpje.

Externe video URL