We helpen u de digitalisering toe te passen in uw dagdagelijkse realiteit. 

Niet met eenmalige oplossingen. Wél met een holistische aanpak.

 

Eerst door uw unieke uitdagingen strategisch onder handen te nemen.

Dan door de best passende IT-oplossingen in uw organisatie te implementeren.

Afbeelding
Foto van verschillende statistieken
Logo axi strategy

Business Insights

Business Insights stelt organisaties in staat om een data-gedreven werking op te zetten.

 

AXI kan u helpen om de juiste aanpak, vaardigheden en oplossingen te vinden die uw organisatie vooruit helpen. Dankzij onze unieke werkwijze kunnen er reeds opleveringen worden gemaakt en resultaten worden geboekt vanaf de eerste stappen in het proces. We leveren moderne dataplatforms met interactieve dashboards en datagestuurde apps om bedrijfswaarde te creëren.

 

Ontdek onze business insights oplossingen en services

Grip krijgen op uw business intelligence omgeving

Met onze business intelligence services focussen we op het ontwerp, de bouw en het beheer van een goed onderhoudbare BI omgeving op maat van uw organisatie. We helpen bij het vinden van de juiste balans tussen IT gedreven BI en self-service BI waarbij de gebruikers de touwtjes zelf in handen nemen. Met de inzet van enterprise BI oplossingen van Oracle en self-service BI oplossingen van Microsoft, Oracle en Tableau.

Uw BI en datawarehouse omgeving in veilige handen

Als BI expert hebben we een stevige track record in het beheer van business intelligence en datawarehouse omgevingen. We laten BI goed aansluiten op uw business, verlagen de beheerskosten en stellen onze BI kennis en ervaring ter beschikking van de zakelijke gebruikers. Voor de uitbesteding van het BI beheer bieden we verschillende varianten aan. U kunt kiezen voor co-sourcing waarbij we intensief samenwerken met uw BI Competence Center of opteren voor BI-as-a-Service waarbij u het beheer en de volledige hardware- en softwareomgeving uitbesteedt aan AXI.

Ook uw self-service BI omgeving dient te worden gemanaged

Om alle eindgebruikers binnen uw organisatie op de gewenste wijze te ondersteunen, creëren we een beheersbare BI omgeving. Dit zowel voor uw enterprise BI als uw self-service BI oplossing. Voordeel hiervan is dat u zicht houdt op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de informatie die in uw organisatie wordt gebruikt. Zonder risico dat het gebruik van self-service BI leidt tot meerdere versies van de waarheid. Met de zekerheid dat de BI omgeving up-to-date is en meegroeit met uw business.

Axi frame

Quickstart webinarreeks - Data Value voor Business Leaders

 

Dankzij krachtige data-analyses tijdens de huidige Covid-19 crisis, krijgen zorg- en publieke instellingen wereldwijd voortdurend de juiste inzichten in de nodige data om scenario modellen en simulaties uit te werken. Op basis daarvan kunnen ze strategische beslissingen nemen en hun communicatie beter voeren.

 

Ook binnen uw organisatie zijn grote hoeveelheden data aanwezig. Door data correct en efficiënt in te zetten, kunt u er business value uit halen. Ontdek de meerwaarde van data via de Data Value voor Business Leaders QuickStart webinarreeks.

Onze Business Insights expertise

 

AXI helpt u om de waarde van uw BI investering te verhogen en de BI activiteiten te stroomlijnen. We ontzorgen de zakelijke gebruikers en werken samen met uw IT team en het BI Competence Center. We werken resultaatgedreven en delen ideeën en best practices.

BI assessment

Om het beste rendement te behalen uit uw BI investering, bieden we u een BI assessment aan. We beoordelen uw BI omgeving en de bijhorende processen. Het BI assessment biedt tevens meerwaarde als de prestaties van uw BI systeem achterblijven of wanneer uw grote veranderingen wilt doorvoeren. Op basis van de beoordeling van de huidige stand van zaken brengen we advies uit. We brengen de gewenste situatie in kaart en werken een plan van aanpak uit. 

Inrichting van de BI omgeving

Samen met uw IT team en uw BI Competence Center werken we een strategisch BI plan uit. De focus ligt op de bouw van een toekomstgerichte, performante en beveiligde BI omgeving. Een omgeving waarbinnen de zakelijke gebruikers 24 op 7 kunnen beschikken over de juiste informatie. 

Outsourcing van het BI beheer

We helpen u bij de integratie van data uit onder meer ERP, MES, CRM, HR, internet, sociale netwerken en IoT sensoren. Alle nodige gegevens worden met elkaar in overeenstemming gebracht om zo de bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. We hebben diepgaande kennis in ETL gerelateerde activiteiten (Extract, Transform, Load), data cleansing, data modeling, metadata management, data governance en master data management.

Functioneel applicatiebeheer

Snel anticiperen op operationele vraagstukken. Ad-hoc analyses maken. Vanuit een cockpit inzoomen op trends. Gebruik maken van forecasting modellen. Nieuwe databronnen ontsluiten of nieuwe visualisatietechnieken introduceren? Dit zijn BI uitdagingen waarvoor de zakelijke gebruiker beroep kan doen op AXI. Als functioneel applicatiebeheerder zorgen we er niet alleen voor dat de gebruikte BI applicaties doen wat de gebruikers nodig hebben. We ondersteunen bij veranderingen en helpen bij de bouw van dashboards, portalen, rapporten en analyses.

Begeleiding bij de inzet van self-service BI

Om de inzet van self-service BI succesvol te maken, zorgen we voor de juiste omkadering. Via training en begeleiding helpen we de zakelijke gebruikers om door te groeien van een consumerende rol op basis van voorbereide self-service mogelijkheden naar een meer explorerende rol. Met aandacht voor de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de informatie die in uw bedrijf omgaat. 

Cloud managed services

Omdat uw BI omgeving zowel in de public cloud, de private cloud als on-premise kan worden ingezet, bieden wij u goed passende managed services aan. Met stevige garanties op het vlak van uptime en performantie. Uw BI omgeving kan werken vanuit onze Belgische en Nederlandse datacenters, Microsoft Azure, AWS of Oracle Cloud. 

Uitwerken van een data governance programma

Om uw investeringen in data veilig te stellen, helpen we u bij de uitwerking van een data governance programma. Met dit programma herleidt u de kans op inconsistente informatie, veiligheidslekken en privacy schendingen tot het minimum. Met aandacht voor master data management, data kwaliteit, data ownership, data beveiliging, data privacy, data life-cycle management en support aan alle data stakeholders. 

 

De voordelen:

 

  • business beslissingen op basis van correcte data
  • één versie van de waarheid
  • vermindering van de BI beheerskosten
  • voorkomen van data security issues

Gunvor Petroleum Rotterdam is enthousiaste gebruiker van Oracle Business Intelligence

 

Om managers tijdig en juist inzicht te bieden in de actuele kosten versus de budgetten, maakt Gunvor Petroleum Rotterdam gebruik van de Oracle Business Intelligence Suite. De informatie wordt ontsloten uit het financieel systeem en het maintenance control system. Ook de forecasting wordt opgesteld met behulp van Oracle Business Intelligence. Dit stelt Gunvor Petroleum Rotterdam in staat om tijdig te anticiperen op veranderende omstandigheden.

We werken met de beste BI tools

Afbeelding
Oracle BI

Oracle BI

Als Oracle Gold Partner is AXI reeds 15 jaar aan de slag met Oracle BI oplossingen. Tot onze klantenkring horen onder meer grote retailers, overheidsinstellingen, zorginstellingen en bedrijven. Een specialisme is de migratie van de niet meer door Oracle gesupporteerde ETL tool Warehouse Builder naar Oracle Data Integrator of de open source data integration tool Talend. 

Afbeelding
Bench

RStudio Team

AXI is sinds 2020 Full Service Certified Partner van RStudio. Dankzij dit partnership kan AXI de oplossingen van RStudio Team en de bijhorende ondersteunende services aanbieden. Het dedicated AXI Analytics en Insights team voorziet de onderbouwde architectuur en duurzame implementatie van het RStudio aanbod. Daarnaast bieden wij ook enterprise support.

Lees hier alle details
Afbeelding
Microsoft Power BI

Microsoft Power BI

We helpen u om het beste uit uw Microsoft BI oplossing te halen. Onze data-experts bouwen voor en met u dashboards en rapportages. Tevens kunt u beroep doen op onze experts voor integratie, begeleiding en training.

Afbeelding
Tableau screenshot

Tableau

We introduceren de self-service BI oplossing Tableau bij grote en middelgrote bedrijven. Ons doel? De zakelijke gebruiker helpen om sneller beslissingen te nemen op basis van data. Dit realiseren we via consultancy, training en begeleiding. Samen bouwen we dashboards die impact hebben.

Ontdek hoe AXI deze klanten geholpen heeft

AXI Customer Case Mayerline
Case

Modeketen Mayerline verkoopt data-driven en customer centric dankzij Tableau

Mayerline is overgestapt van Excel-rapporten naar een nieuwe rapportageomgeving. Sindsdien beschikt de modeketen over rapportages die snel beschikbaar zijn, altijd up-to-date, flexibel en vooral heel leesbaar.

AXI referentie Gunvor Petroleum
Case

Gunvor Petroleum Rotterdam enthousiaste gebruiker van Oracle Business Intelligence

Om de managers tijdig en juist inzicht te bieden in de actuele kosten versus de budgetten, maakt Gunvor Petroleum Rotterdam gebruik van de Oracle Business Intelligence Suite. De informatie wordt ontsloten uit het financieel systeem en het maintenance control system. Ook de forecasting wordt opgesteld met behulp van Oracle Business Intelligence. Dit stelt Gunvor Petroleum Rotterdam in staat om tijdig te anticiperen op veranderende omstandigheden.

AXI referentie Renewi
Case

Renewi neemt AXI onder de arm als business intelligence partner

AXI neemt volgende taken op zich: adviesverstrekking, technisch en functioneel applicatiebeheer voor de Oracle BI omgeving, beheer van het datawarehouse, 24-7 beheer van de extern gehoste datawarehouse omgeving en aanmaak van dashboards en rapportages.

AXI referentie Raad van State Nederland
Case

Nederlandse Raad van State maakt werklast juristen inzichtelijk

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Nederlandse Raad van State komen jaarlijks zo'n 10.000 zaken binnen. Deze zaken dienen binnen wettelijk vastgelegde termijnen te worden afgehandeld. De door AXI ontwikkelde business intelligence oplossing maakt de werklast van de juristen en de doorstroom van de dossiers inzichtelijk. Dit laat het management toe om hierop nog beter te kunnen sturen.

AXI referentie Plus Retail
Case

Plus Retail analyseert zijn winstgevendheid met Oracle BI

Plus Retail, de supermarktketen met zo’n 260 PLUS vestigingen in Nederland, heeft samen met AXI een centraal management informatie systeem uitgewerkt op basis van de Oracle Business Intelligence Suite. Als retail besturingsmodel wordt gebruik gemaakt van het Trinity model.

AXI referentie Hans Anders
Case

Hans Anders Retail Group bekijkt de cijfers 'anders'

Voor Hans Anders ontwikkelde AXI een op Oracle gebaseerde Point of Sale oplossing. Doordat alle gegevens gecentraliseerd worden opgeslagen, zijn deze direct beschikbaar voor analyse. Om snel te kunnen reageren op de ontwikkelingen in de markt, maken de managers in het hoofdkantoor gebruik van de Oracle BI oplossing.

batterijen
Case

Bebat omarmt de digitale transformatie

AXI verwezenlijkte sinds 2011 verschillende succesvolle Business Insights, Integration, Customized Solutions and Digital Workplace projecten voor Bebat.

Openbaar vervoer
Case

Business Data Monitoren voor de MIVB

AXI voorzag MIVB's ticketautomaten, toegangspoortjes, valideertoestellen en voertuigen van een Business Activity Monitoring systeem om zo steeds vinger aan de pols te houden en defecten preventief aan te kunnen pakken.

Ontdek AXI's events rond Business Insights

24 mrt

Kennissessie voor de overheid - Data Science met RStudio

Online kennissessie

, Online, België

Tijdens deze online kennissessie tonen we via een aantal use cases en best practices de kracht van RStudio als data science samenwerkingsplatform voor Belgische overheidsorganisaties.

Meer info
10 feb

Kennissessie voor de overheid - Data Science met RStudio

Online kennissessie

, Online, België

Tijdens deze online kennissessie tonen we via een aantal use cases en best practices de kracht van RStudio als data science samenwerkingsplatform voor Belgische overheidsorganisaties.

Meer info
24 mrt

Kennissessie voor de overheid - Data Science met RStudio

Online kennissessie

, Online, Nederland

Tijdens deze online kennissessie tonen we via een aantal use cases en best practices de kracht van RStudio als data science samenwerkingsplatform voor Nederlandse overheidsorganisaties.

Meer info
10 feb

Kennissessie voor de overheid - Data Science met RStudio

Online kennissessie

, Online, Nederland

Tijdens deze online kennissessie tonen we via een aantal use cases en best practices de kracht van RStudio als data science samenwerkingsplatform voor Nederlandse overheidsorganisaties.

Meer info