AXI Customer Case Bourrelier Group
11/09/2023

Bourrelier Group verwerkt inkomende facturen sneller met AXI Financials en Factuurportal

Tijd en kosten besparen dankzij de integratie van uw boekhoudsysteem met een digitaal factuurverwerkingsplatform    

  

 

Bourrelier Group, franchisenemer van Intergamma en exploitant van meerdere Karwei- en Gammafilialen in Nederland en België, digitaliseerde haar crediteurenproces. AXI implementeerde het digitale factuurverwerkingsplatform van Factuurportal met AXI Financials, het bestaande financiële systeem. Dankzij de integratie verwerkt Bourrelier Group haar inkomende facturen vandaag sneller en efficiënter en bespaart het kosten. 

Afbeelding
AXI Customer Case Bourrelier Group

Naar een gevalideerde digitale factuur  

 

Bourrelier Group verwerkte haar inkomende facturen manueel. ‘Kwam er een factuur van een leverancier binnen, dan werd deze door onze administratie afgeprint, voorzien van een stempel, gescand en vervolgens manueel aan een boeking toegekend’, zo vertelt Yann Le Teno, Finance Mangager bij Bourrelier Group. ‘We wilden dit proces digitaliseren zodat facturen digitaal binnen zouden komen en automatisch gematcht en verwerkt zouden worden’.    

 

 

Integratie AXI Financials en Factuurportal  

 

Bourrelier Group en AXI zijn geen vreemden voor elkaar. ‘We maken al vele jaren gebruik van AXI Financials voor de boekhouding van onze bouwmarkten in Nederland en België, zo vertelt Yann Le Teno. ‘Ook voor onze kassaoplossingen, vertrouwen we op AXI’.   

  

‘Toen Bourrelier Group aangaf dat ze het crediteurenproces wilden digitaliseren en optimaliseren, hadden we dankzij ons strategisch partnership met Factuurportal de ideale oplossing voorhanden’, zo licht Michel Petrusma, Sales Directeur Nederland bij AXI, toe. ‘Het huidige boekhoudsysteem van Bourrelier Group, AXI Financials, werd geïntegreerd met het digitale factuurverwerkingsplatform van Factuurportal’. Factuurportal zorgt ervoor dat facturen digitaal aangeleverd worden en AXI Financials maakt op haar beurt mogelijk dat de aangeleverde facturen vlot geboekt en digitaal goedgekeurd worden. ‘AXI zorgde ervoor dat alles op elkaar werd afgestemd en beide systemen in een uitstekende synergie samenwerken’, zo stipt Yann Le Teno aan.   

Afbeelding
AXI Customer Case Bourrelier Group

Automatisering drijft efficiëntie  

 

‘Bourrelier Group wilde haar crediteurenproces digitaliseren’, zo vertelt Michel Petrusma. ‘Na een doorlooptijd van om en bij de vier maanden kunnen we zeggen dat we bij die wens alvast een vinkje kunnen plaatsen’. Door de integratie zijn er minder manuele handelingen nodig om inkomende facturen te verwerken. Daardoor is de kans op fouten verkleind, kan er efficiënter en sneller gewerkt worden en worden er kosten bespaard. ‘We hebben ook een beter zicht op onze cashflow', zo vult Yann Le Teno aan. ‘Alles wordt snel verwerkt waardoor we continu een up-to-date zicht hebben op onze betalingsverplichtingen. Ook de samenwerking intern, alsook extern met leveranciers, verloopt vlotter.’ 

AXI Financials: de voordelen  

AXI Financials integreert alle financiële en administratieve processen in één boekhoudoplossing dankzij een doorgedreven automatisatie. Door de verschillende modules kan er op een eenvoudige manier grip gehouden worden op de verschillende financiële processen binnen uw organisatie.   

  

In de financiële module kunnen uw essentiële boekhoudprocessen maximaal geautomatiseerd worden. Verder zorgt AXI Financials ervoor dat de data uit uw boekhouding in analytische rapporten en dashboards helder gevisualiseerd wordt. Ook is contractbeheer mogelijk, automatische factuurherkenning, e-facturatie, enzovoort.

 

Het onmiskenbare voordeel is ook dat AXI Financials perfect geïntegreerd kan worden met andere tools. Zoals we in dit geval gedaan hebben met Factuurportal’, zo licht Michel Petrusma toe. ‘Als gebruiker betekent dit tijdswinst door automatisatie, real-time financiële inzichten op basis van de gegenereerde rapporten, kostenbesparingen dankzij de centralisatie van inkoopprocessen.  

Over Bourrelier Group

Bourrelier Group, specialist in doe-het-zelf  

 

Bourrelier Group, een Frans beursgenoteerd bedrijf dat ondermeer actief is in België en Nederland, is gespecialiseerd in doe-het-zelfproducten, bouwmaterialen en -benodigdheden en woninginrichting. Het bedrijf beheert verschillende retailketens. Als franchisenemer van Intergamma exploiteert het in Nederland en België de ketens Karwei en Gamma. De groep diversifieert haar activiteiten sinds enkele jaren. Zo werd het meerderheidsaandeelhouder van Pierre Properties Hôtels (PPH), een bedrijf dat onroerend goed beheert (panden en bedrijfsgoodwill). In 2020 nam de groep MAVIC over, een van de parels in de kroon van de Franse industrie, gespecialiseerd in fietsen.   

  

Meer informatie?    

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van AXI Financials als financieel systeem voor uw organisatie? Wil u weten hoe Factuurportal die werking kan versterken?    

 

Neem dan vrijblijvend contact op met AXI.