AXI Data Analytics met Posit, voorheen RStudio
24/05/2023

De meerwaarde van een datagedreven organisatie met Posit

Organisaties beschikken over waardevolle data. Maar hoe kunt u die data écht waardevol maken? En, niet onbelangrijk, hoe vermijdt u dat u de bomen door het (data)bos niet meer ziet? In deze insight vertellen we hoe u meer kunt halen uit uw data dankzij het Posit Connect Platform.

 

 

Data analyse wordt een steeds belangrijker instrument voor organisaties. AXI werkt met de nieuwste data science oplossingen, waaronder Posit (voorheen RStudio). Het ondersteunt organisaties in hun journey om datagedreven te werken en zo de dienstverlening en besluitvorming te optimaliseren.

 

 

Het belang van data analytics

 

Eén van de belangrijkste voordelen van data analyse is dat het organisaties in staat stelt patronen en trends te identificeren in grote datasets. Dit kan helpen om sociale of economische uitdagingen beter te begrijpen en toekomstige trends te voorspellen. Zo zou het mogelijk zijn om gebieden met hoge criminaliteitscijfers op te sporen of het effect van demografische veranderingen op diensten te voorspellen.

 

Binnen de overheid of binnen service gerichte organisaties kan data analyse worden gebruikt om de dienstverlening te optimaliseren. Door gegevens over het gebruik van diensten te analyseren, kunt u thema’s identificeren waar diensten niet aan de behoeften van burgers, klanten of partners voldoen en verbeteringen aanbrengen. Bovendien kan data analyse helpen de toewijzing van middelen te optimaliseren, zodat diensten worden verleend waar ze het meest nodig zijn.

 

Andere voordelen zijn:

 

  • Verbeterde besluitvorming: In de eerste plaats stelt het organisaties in staat om beslissingen te nemen op basis van inzichten die voortkomen uit gegevensanalyse. Door data duidelijk te visualiseren kunnen trends en patronen ontwaard worden en kunnen strategische beslissingen genomen worden die gefundeerd zijn.
  • Verhoogde efficiëntie en productiviteit: Wanneer u in een datagestuurde omgeving werkt, hebt u toegang tot realtime inzichten die u kunnen helpen bij het identificeren van verbeteringsgebieden en het optimaliseren van uw activiteiten. Dit kan leiden tot meer efficiëntie en productiviteit, omdat u inefficiënties of problemen snel kunt identificeren en aanpakken.
  • Betere klantervaring: Door klantgegevens te analyseren kunt u inzicht krijgen in hun behoeften, voorkeuren en gedrag. Dit kan u helpen uw producten en diensten af te stemmen op hun behoeften en hun algemene ervaring te verbeteren.
  • Meer omzet en winstgevendheid: Door gegevens te gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen, kunt u uw activiteiten optimaliseren, de klanttevredenheid verbeteren en de verkoop verhogen. Dit kan leiden tot meer inkomsten en winstgevendheid voor uw bedrijf.
     
Data Analytics met Posit, voorheen RStudio

Posit biedt open source en enterprise data science oplossingen en diensten aan

Actie met AXI. Doe meer met uw data

AXI laat u meer doen met uw data. Hiervoor werkt het met marktleidende business intelligence en data science oplossingen van Oracle, Posit (voorheen RStudio), Microsoft (Power BI) en Tableau. Wat Posit betreft is AXI de enige Full Service Certified Partner in Nederland, in België zijn we met twee. Posit biedt open source en enterprise data science oplossingen en diensten aan en kan uw organisatie helpen bij de visualisatie van beschikbare data en het vlotter samenwerken met alle betrokkenen. Data scientists binnen Posit kunnen werken met de 2 open source talen R en Python.

 

Eén van de belangrijkste kenmerken van Posit is de ondersteuning voor interactieve grafieken en visualisaties. Hierdoor kunnen gegevens in real-time verkend en geanalyseerd worden. Bovendien bevat het een reeks hulpmiddelen voor gegevensanalyse, waaronder ondersteuning voor dataframes, matrices en statistische modellen. De kracht van data science vertaalt zich in voorspellende analyses en simulaties waarmee u processen kunt optimaliseren, kosten kunt verlagen of de klantervaring kunt optimaliseren.

Deze organisaties gebruiken Posit voor betere data inzichten

Afbeelding
DMPM

DMPM - Dutch Mortage Portfolio Management

Efficiënt uitwisselen van data & analyses tussen Posit en Tableau / Power BI

 

Het AXI Analytics & Insights team bouwde samen met Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM), een Nederlandse kredietorganisatie, een klantportaal. Het klantportaal laat toe om beter inzicht te krijgen in en meer waarde te halen uit de hypotheek beleggingsportefeuilles via interactieve dashboards en algoritmes in Posit Team.

 

Het portaal is opgezet via een R Shiny applicatie die in de Azure App Service draait, met plumber API's serving portfolio rapporten en built-in Power BI rapporten.

Afbeelding
Jessa Ziekenhuis werkt met Posit en AXI

Jessa Ziekenhuis

Jessa Ziekenhuis optimaliseert patiëntenopvolging met gebruik van Posit

 

Jessa Ziekenhuis, gebruikt de BALLETT-applicatie. De applicatie is een ontwikkeling van het ziekenhuis en verzamelt patiëntengegevens binnen een oncologietraject.

 

Dankzij de opzet van het modulair Posit Connect Platform door AXI kan het ziekenhuis alle gegevens uit de app veilig delen met alle betrokken collega’s en kan het de data overzichtelijk weergeven om inzicht te krijgen. Het ziekenhuis kan nu in één oogopslag de samenvattende resultaten zien van alle patiënten in een oncologietraject of de data per patiënt. Het kan rapporten trekken en bezorgen aan de behandelende artsen of deze opvragen tijdens overlegmomenten.

 

 

Lees het volledige verhaal
Afbeelding
AXI en Posit bij Topigs Norsvin

Topigs Norsvin

Data science met Posit voor genetica en genomics research

 

Innovatie in de varkensfokkerij met Data Science & Posit. Met gebruik van het modulaire Posit Team data science platform kan Topigs Norsvin haar onderzoekers en data scientists optimaal laten samenwerken, de capaciteit op- of meeschalen en wordt er bovendien een betere performantie behaald op IT vlak.

 

In deze Nederlandse varkensfokkerij organisatie kunnen de onderzoekers en data scientists vanaf nu werken op hetzelfde platform én met hun favoriete tools R & Phyton via Posit IDE, VS Code en Jupyter Notebooks. De organisatie gebruikt deze tools o.a. voor het voorspellen van de spekdikte van varkens dankzij data die voortvloeit uit een CT scan imaging analyse. Dankzij dit project werd de echte brug tussen data science en IT gelegd.

 

Data is het nieuwe goud

Net zoals bij DMPM, Jessa Ziekenhuis en Topigs Norsvin kan uw organisatie ontzettend veel leren uit alle beschikbare data en op basis daarvan de werking, besluitvorming en dienstverlening optimaliseren. Naarmate de hoeveelheid beschikbare gegevens blijft toenemen, zal het gebruik van data analyse steeds belangrijker worden.

 

Meer informatie?

Ontdek hoe AXI u kan helpen om meer te doen met uw data.

 

Klik hier voor meer details