JDN image
06/01/2020

Jan De Nul ontplooit zich
in een nieuwe integratie
strategie

Met meer dan 22 kantoren verspreid over de hele wereld, een impressionante fleet en honderden sites in uitvoering, is Jan De Nul toonaangevend expert in vijf hoofdactiviteiten: maritieme diensten, offshore diensten, civiele realisaties, milieurelaties en projectontwikkeling. Met dank aan de vruchtbare interactie binnenin het bedrijf, bieden ze algemene oplossingen aan die één, meerdere of al deze activiteiten combineren.

 

Met het oog op een verbeterde integratie aanpak

 

Als vertrouwde langetermijnpartner heeft AXI ondersteuning geboden aan Jan De Nul bij de implementatie van hun integratiestrategie door het ontwerpen en installeren van een integratie- en API-platform. Daarnaast hielp AXI ook bij het opzetten en onderhouden van een integratie Center of Excellence. Het CoE verzekert een gepaste adoptie van de technologie, machtigt integratieprojecten en garandeert een goede kwaliteit en consistentie.

 

De voorbije jaren heeft Jan De Nul een hoge graad van technical debt in hun integratielaag gebouwd. Verschillende punt-tot-punt communicaties en integratielogica waren oorspronkelijk verspreid over verschillende applicaties en toonden aan hoe moeilijk het was deze te onderhouden. Een strategische assessment, uitgevoerd door Accenture, stelde aan het team van Jan De Nul voor om hun integratie strategie te versterken en een end-to-end integratieplatform te implementeren. Zelf kozen ze ervoor om gebruik te maken van IBM Integration Bus en IBM MQ. Ondertussen deden ze beroep op AXI als langetermijnpartner om ondersteuning te bieden bij het behalen van hun integratiedoelstellingen.

 

Tegelijkertijd was Jan De Nul ook op zoek naar een oplossing waarmee zij op een veilige en gecontroleerde manier hun APIs kunnen ter beschikking stellen en inzichten kunnen vererven in het gebruik ervan.

Driedelige AXI-ondersteuning

Ontwerp van het platform, de installatie en configuratie

 • AXI ontwierp een toegankelijk, veilig en schaalbaar integratieplatform, installeerde IBM MQ en Integration Bus (IIB) en implementereerde herbruikbare componenten.

 

 • AXI zette een CI/CD platform op dat de APIs op het API management platform publiceert en de IIB applicaties bouwt en uitrolt.

 

 • AXI adviseerde de introductie van een API Management oplossing om de integratie-architectuur verder uit te breiden. Daar ging Jan De Nul in op ons advies. AXI ontwierp en installeerde het IBM API Connect platform.

Center of Excellence set-up

 • AXI leverde een referentie- architectuur aan om het ontwerp en de beveiliging van integratieoplossingen te faciliteren en documenteerde belangrijke keuzes en standaarden.

 

 • AXI organiseerde trainingen en leverde API- en IIB-ontwikkelingsrichtlijnen, best practices en naamgevingsconventies aan om de optimale adoptie van de technologie te verzekeren.

Coaching en ondersteuning

 • AXI assisteerde Jan De Nul bij de pilootprojecten voor IIB en APIC

 

 • AXI bleef Jan De Nul ondersteunen met het verder ontwikkelen van hun integratie-architectuur en het aanleveren van concrete integratie-oplossingen.
Axi frame

De huidige vooruitgang bij Jan De Nul

 

 • Sinds IIB het geprefereerde platform werd voor integratie-oplossingen, is het kwaliteitsniveau van de integratieoplossingen bij Jan De Nul gestegen.

 

 • IIB en API Connect werden niet alleen correct geïnstalleerd maar ook op de juiste manier ingebed in de organisatie.

 

 • API Connect bevordert de samenwerking en innovatie binnen de verschillende business units van Jan De Nul door de beschikbare APIs op het developer portaal aan te bieden.

 

 • Na de opleidingen en coaching door AXI was het team van Jan De Nul voldoende matuur om de platformen zelfstandig te gebruiken .