AXI op ICT4Care Colloquium ICT & Gezondheidszorg 2023
03/04/2023

AXI present op ICT4care - het 26ste colloquium voor ICT & gezondheidszorg in België

AXI over de digitale werkplek, een digitale kiesoplossing en data-analytics tijdens ICT4care 2023 

 

 

Op 28 maart nam AXI deel aan de 26e editie van het colloquium ICT4care 2023. Ook dit jaar was Montil in Affligem de place-to-be voor medewerkers uit de zorgsector die alles willen weten over topics rond ICT en gezondheidszorg. AXI, dit jaar, voor de tweede keer op rij, platinum sponsor van het event, was zowel terug te vinden op de beursvloer als in de presentatieruimten met innovatieve oplossingen voor de zorgsector: AXI Digital Workplace, Business Insights, AXI Financials en AXI E-voting.  

 

 

 

AXI is Platinum Sponsor ICT4care 2023   

 

Al voor het zevende jaar op rij neemt AXI als IT-partner voor de zorg deel aan hét zorgcongres van Vlaanderen: het Colloquium ICT4Care. Het is hét event voor medewerkers uit de Belgische zorgsector om zich te laten inspireren door allerlei topics rond ICT. Met meer dan 40 organisaties, die de werking in de zorgsector op het vlak van digitalisering en ICT kunnen vergemakkelijken, mocht AXI ook op deze editie niet ontbreken, zo meent Isalien Van Laere, Business Development Manager Digital Workplace bij AXI. Gezien het belang van dit event voor AXI, engageerden we ons dit jaar als enige Platinum Sponsor van het event. ‘Ik kijk elk jaar uit naar onze aanwezigheid op ICT4care, zo zegt Thomas Wouters, Business Developer bij AXI. ‘Ik ontmoet tal van interessante mensen en het leuke is dat je écht kan sparren met IT-professionals die in de zorgsector actief zijn’.  

 

Afbeelding
AXI op ICT4Care Colloquium ICT & Gezondheidszorg 2023
Afbeelding
AXI op ICT4Care Colloquium ICT & Gezondheidszorg 2023
Afbeelding
AXI op ICT4Care Colloquium ICT & Gezondheidszorg 2023

AXI on stage - De highlights bij elke sessie

De digitale werkplek met M365, Teams governance & security 

 

Dries Verdonckt, M365 Team Coach en Strategist bij AXI, en Carlo Usala, Presales Consultant Digital Workplace, bij  AXI leggen uit hoe een gefaseerde aanpak kan helpen bij  de succesvolle uitrol van M365.

  

  • Fase 1: Implementatie van een intranet met oog op de interne communicatie 
  • Fase 2: De verdere uitbouw van het intranet met Document Management System mogelijkheden 
  • Fase 3: Ondersteuning bieden bij het beheersbaar houden van MS Teams .

 

Daarnaast spraken ze over security in M365 en de eigen ontwikkelde Teams Governance App om wildgroei in Teams te voorkomen.

E-Voting. De voordelen van een all-in-one digitale kiesoplossing 

 

Tijdens deze sessie vertelde Steven Taeleman, Business Developer AXI E-voting bij AXI, via enkele succesverhalen hoe AXI diverse organisaties, waaronder ziekenhuizen, geholpen heeft bij de organisatie van de sociale verkiezingen dankzij AXI E-voting, een digitale kiesoplossing.

 

Met de AXI E-voting stemoplossing kunnen medewerkers volledig anoniem stemmen en dit zowel vanuit een stemhokje, vanop de werkplek of hybride. Bovendien kan AXI E-Voting eenvoudig gekoppeld worden met alle ondersteunende software die door sociale secretariaten wordt aangeboden. 

Business Intelligence in het Jessa Ziekenhuis. Het gebruik van Rshiny bij oncologie. Een succesverhaal 

 

Met een klantencase van Jessa Ziekenhuis legde Thomas Wouters, Business Developer bij AXI, samen met  Marc Mertens, Data Management Officer bij Jessa, uit hoe Jessa Ziekenhuis op een eenvoudige en veilige manier, met de benodigde security & authenticatie, een oncologie-applicatie met talrijke dashboards kan delen met betrokkenen dankzij het gebruik van het modulaire Posit Connect platform.  

 

Lees hier de Jessa Ziekenhuis customer case.

Proef de sfeer | Collega Thomas Wouters op ICT4care 2023

Please accept marketing-cookies to watch this video.
AXI op ICT4CARE Colloquium ICT & Gezondheidszorg 2023

Het 26ste colloquium ICT4care was opnieuw een groot succes. Nooit eerder waren er meer deelnemers dan dit jaar. De organisatie blikt dan ook tevreden terug op een top-editie.

Noden in de markt oppikken op de beursvloer 

 

Naast het podium konden aanwezigen AXI terugvinden op de beursvloer. Op de AXI-beursstand konden bezoekers terecht voor een lekkere macaron, en natuurlijk ook om kennis te maken met het portfolio aan oplossingen voor de zorg. De AXI-consultants kijken tevreden terug: ‘Ik merkte dit jaar dat data centraliseren en beheren een hot topic was’, zo zegt Thomas Wouters. ‘Heel wat data scientists kwamen aan onze stand luisteren naar de mogelijkheden die wij konden bieden met onze Business Insights oplossingen’.  

 

Ook Isalien Van Laere geeft aan dat zorgorganisaties meer dan ooit willen focussen op de kerntaak: zorg. ‘De digitale werkplek in een ziekenhuis of zorginstelling is één van de zaken die vlot en efficiënt moeten verlopen om de ‘core’, de zorg voor de patiënt, niet in de weg te staan. Ik sprak met veel IT professionals over onze oplossingen om hun digitale werkplek te optimaliseren. Nu ook de sociale verkiezingen in 2024 opnieuw op de agenda staan, merkte Steven Taelman, E-voting expert bij AXI ook veel interesse voor AXI E-voting, een digitale kiesoplossing. Deze kan zowel tijdens de komende sociale verkiezingen gebruikt worden, alsook specifiek bij de verkiezingen van medische raden.  

 

Mark Lambert, Sectormanager Zorg bij AXI, merkte op dat er een grote nood is bij zorgmedewerkers die op zoek zijn naar intelligente inkoopsoftware. AXI Purchase to Pay kan voor velen een uitkomst bieden. Het ondersteunt organisaties bij het stroomlijnen en automatiseren van inkoopprocessen, van bestelaanvraag tot en met betaling. Ideaal voor zorgmedewerkers die op een vlotte manier hun materiaal kunnen verkrijgen.

 

Ook het Elektronisch Verpleegkundig Dossier van AXI kan verpleegkundigen helpen in hun dagelijkse werking.  Verpleegkundigen kunnen hun agenda, rondes en patiëntendossiers ermee in real-time opvolgen en beheren.

 

Als het van Berrie Talboom, Key Accountmanager bij AXI, afhangt, is AXI volgend jaar opnieuw van de partij: ‘Het is fijn om alle klanten en IT professionals in de zorg onder één dak samen te hebben. Zo leren wij, op een informele manier, als infrastructuur- en softwarepartner voor de zorg, hoe we hun nog beter van dienst kunnen zijn’.