AXI op Connect 2023
22/05/2023

AXI lanceert innovatieve en unieke API Modeler tijdens Connect 2023

AXI collega’s netwerken met API Community tijdens Connect 2023 en stellen gloednieuwe AXI API Modeler voor. 

 

Op 4 mei 2023 was AXI aanwezig op Connect 2023, de belangrijkste Benelux API en integratie conferentie. AXI introduceerde er haar gloednieuwe AXI API Modeler.  Het werd een dag vol inspiratie, in een Star Wars jasje. Benieuwd naar de Modeler en wil u weten hoe collega’s Glenn Lievens (Unit Manager Integration en Microsoft) en Steve Van der Vliet (Integration Engineer) Connect 2023 ervaarden? U leest het hier.

Afbeelding
AXI op Connect 2023

AXI API Modeler, uniek in zijn soort 

 

Tijdens Connect 2023 stelde AXI haar API Modeler voor. Deze nieuwe IT-tool, dat als een SaaS-oplossing wordt aangeboden, laat toe API’s te definiëren en te visualiseren, zo vertelt Steve Van der Vliet. ‘In tegenstelling tot bestaande tools die louter tekstueel een API-model weergeven, brengt de AXI API Modeler het grafisch in beeld', zo vult Glenn Lievens aan. ‘Het maakt onze API modeler uniek.'

 

U krijgt een duidelijk zicht op de opbouw van uw API, u kunt beter het overzicht houden en efficiënter aanpassingen maken. Dit maakt dat samenwerken tussen verschillende teams vlotter verloopt. 'Denk maar aan organisaties waarbij verschillende teams aan dezelfde API werken en elk team afzonderlijk de focus legt op één bepaalde expertise. Ook fouten en misverstanden die kunnen ontstaan bij het ontwerpen, blijven beperkt omdat elke stap, en de impact ervan, meteen visueel wordt weergegeven’.  

 

De AXI API Modeler is de enige in zijn soort die zodanig intuïtief opgebouwd is dat de tool ook kan gebruikt worden door niet-technische IT-profielen. ‘Een opsteker voor elke organisatie die worstelt met de beschikbaarheid van technische resources’, zo besluit Steve Van der Vliet. ‘Onze aanwezige klanten waren alvast heel enthousiast over wat ze allemaal te horen kregen’.  

Afbeelding
AXI op Connect 2023

AXI API Modeler - highlights & functionaliteiten 

Wat kan de AXI API Modeler voor uw organisatie betekenen?  

 

  • Het visualiseert de API definiëring
  • Het maakt het mogelijk om op een eenvoudige, niet-technische manier de API te ontwerpen. Nadien kan een technisch profiel alle details makkelijk aanvullen. 
  • Het stelt u in staat om objecten, endpoints en onderlinge relaties op een overzichtelijke manier weer te geven en te bewerken. 
  • Het garandeert de consistentie van het API ontwerp in al zijn complexiteit. Het waarschuwt voor de impact van een gewenste wijziging op alle objecten van de API. 
  • Het maakt het mogelijk om met meerdere mensen simultaan aan de API specs samen te werken.
Afbeelding
AXI op Connect 2023

Key takeaways 

 

Een centraal onderwerp tijdens Connect 2023, was API security. ‘Je ziet dat API Management en security de thema’s zijn waar de meeste bezorgdheid naar uit gaat wanneer organisaties nadenken over het moderniseren van hun aanpak van API’s en integraties’, zo zei Andrew Humphreys, Senior Director bij Gartner tijdens zijn keynote speech. Aangezien API's vaak toegang geven tot gevoelige bedrijfsgegevens, is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat ze goed zijn beveiligd en beschermd tegen potentiële dreigingen en aanvallen. Er werden verschillende oplossingen en best practices besproken om API's veiliger te maken en om de risico's op een inbreuk te minimaliseren.

‘We moeten meer inzetten op integratie vanuit een center of excellence met verschillende integratiespecialisten. Dit is trouwens iets waar AXI al jaren geleden mee begonnen is. Het doet deugd om dit nogmaals bevestigd te horen', zo merkte Steve Van der Vliet op.  

 

Een ander belangrijk onderwerp was de groeiende populariteit van API's en de impact die ze hebben op de digitale transformatie van bedrijven. Er werd gesproken over hoe API's bedrijven in staat stellen om hun diensten en producten toegankelijker te maken voor klanten en partners en hoe ze kunnen bijdragen aan een efficiëntere samenwerking tussen afdelingen binnen een organisatie. 

Afbeelding
AXI op Connect 2023
Afbeelding
AXI op Connect 2023
Afbeelding
AXI op Connect 2023
Afbeelding
AXI op Connect 2023

Connect 2023: may the API force be with you 

 

Connect 2023 ging door in het BEL in Brussel, een congrescentrum dat inzet op de organisatie van duurzame events. ‘De locatie zet in op het zo laag mogelijk houden van haar ecologische voetafdruk. Het gebouw zelf is CO2-neutraal en er wordt gevraagd om catering, goodies … ook te voorzien vanuit dat oogpunt’, zo vertelt Glenn Lievens. ‘Een mooi initiatief dat in lijn ligt met de waarden van AXI. Wij deelden ecologische shoppertassen en Bambooks uit’. ‘Bovendien viel het event samen met Star Wars-Day’, zo geeft Glenn Lievens nog mee. ‘Het event was volledig in het teken hiervan. Van broodjes met de naam Chewie en ObRie-Wan Kenobi tot Yoda thee, ‘Dark’ Vader koffie en animatiefiguren die de versnaperingen ‘bewaakten’. Het thema werd met groot enthousiasme ontvangen door de talrijke Star Wars fans.’ 

 

Op het programma stonden verschillende sessies waarin aanwezigen kennis maakten met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van API’s. ‘Dit is hét event over API's en integraties in België. AXI kon, en wou, hier niet op ontbreken’, zo vertelt Steve Van der Vliet. ‘Het was het ideale moment om hier onze AXI API Modeler voor te stellen’. We waren bovendien Gold Partner van het event, zo vult Glenn Lievens aan. ‘Net omdat we deze community zo belangrijk vinden’.  

 

AXI kijkt alvast terug op een geslaagd netwerkevent! 

 

Alle foto's zijn eigendom van Connect 2023, API Community Belgium

Afbeelding
AXI op Connect 2023
Afbeelding
AXI op Connect 2023