AXI Sparkle
08/09/2022

AXI ondersteunt G-voetballers tijdens interland Nederland - België

Op zaterdag 27 augustus speelden de twee G-teams van BVV Barendrecht in Nederland tegen de G-spelers van Club Brugge in Belgïe. AXI, dat zich maatschappelijk engageert en met haar interne ‘Sparkle’-campagne inzet op eenieders talenten en competenties, inspireerde Dick Van Veen, Business Development Manager bij AXI tot de organisatie van deze dag. 

 

 

‘Be your own sparkle, be an AXI Sparkle’ 


AXI zet volop in op een stimulerend HR beleid. Eén van de initiatieven dat daaruit voortvloeit, is het AXI Sparkle project dat erop gericht is elk van haar medewerkers te laten schitteren met zijn talenten en competenties en deze ook verder te ontwikkelen.

AXI Sparkle

 

‘Leren van en met elkaar is de beste leerschool’, aldus Paul Peeters, CEO van AXI.

 

‘Onder het motto 'Be your own Sparkle, be an AXI sparkle’ willen we medewerkers stimuleren om anderen te inspireren en ervaring en kennis met elkaar te delen.

 

Eén van onze AXI-medewerkers voegde niet zo lang geleden de daad bij het woord en deelde zijn ervaring met ons.’ 

Dick Van Veen, Business Development Manager bij AXI, ruilt zijn functie in zijn vrije tijd met enthousiasme in voor een rol als trainer en leider van 2 G-teams bij BVV Barendrecht. G-voetbal, dat zowel in Nederland als in België bestaat, verwijst naar voetbal dat is ingericht voor spelers die belemmeringen ondervinden om mee te doen aan een reguliere competitie vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking.

 

In het licht van het AXI Sparkle project deelde hij tijdens een interne infosessie wat de coaching van deze doelgroep hem had bijgeleerd. Hij vertelde over hoe hij hierdoor zelf gegroeid is en wat hij heeft opgestoken. ‘Het begeleiden van een G-team heeft me lessen geleerd die ik zowel op privé als werkvlak kan gebruiken’, zo getuigd Dick Van Veen. ‘Ik leerde pas écht wat individueel coachen betekent en wat flexibel inspelen op situaties van je vraagt als leider. Ook het belang van duidelijke communicatie is van cruciaal belang bij het begeleiden van deze doelgroep.’ Het bezorgde tal van AXI-medewerkers een energieboost en een interessant leermoment.  

 

 

Een dag in het teken van voetbal 

 

Toen Dick Van Veen vanuit zijn passie en betrokkenheid met de G-teams voorstelde een voetbaldag te organiseren, ondersteunde AXI dit initiatief graag. AXI sponsorde de voetbaltenues en de wedstrijdbal en er was een afvaardiging vanuit AXI aanwezig. En zo geschiedde het: zaterdag 27 augustus trokken de G-voetballers van BVV Barendrecht uit Nederland naar Brugge. Een dag die voor de spelers met stip aangeduid stond in hun agenda. 


Al vroeg in de ochtend wachtte de KNVB-spelersbus van het Nederlands Elftal de spelers op bij het voetbalcomplex De Bongerd om richting Brugge te rijden. Bij aankomst volgde een persoonlijke rondleiding in het Jan Breydelstadion, waar zowel Belgisch landskampioen Club Brugge en Cercle Brugge hun wedstrijden spelen. Vooral de wandeling langs het veld en de dug-out gaf de spelers een gevoel van wat het is om in een echt stadion te voetballen. Vervolgens werd de groep getrakteerd op het nodige krachtvoer, een pastalunch.

Afbeelding
AXI Sparkle rondleiding 1
Afbeelding
AXI Sparkle rondleiding 2
Afbeelding
AXI Sparkle rondleiding 3
Afbeelding
AXI Sparkle rondleiding 4

Nadien was het tijd om de benen te strekken en speelden de G-spelers van BVV Barendrecht tegen de G-spelers van Club Brugge twee voetbalmatchen op de nabijgelegen sportaccommodatie van de club. Na een drankje trok het gezelschap moe, maar terugkijkend op een geslaagde dag, opnieuw huiswaarts. 

Afbeelding
AXI Sparkle G-team match 1
Afbeelding
AXI Sparkle G-team match 2
AXI Sparkle Jan Breydel G-team

Een tevreden trainer

‘Ik kijk trots terug op een geslaagde sportieve dag en ik ben blij dat AXI mijn ‘sparkle’ mee wilde ondersteunen, aldus Dick Van Veen.

 

‘Er was enorm veel respect naar elkaar toe en een heel positieve sfeer. Wat mij betreft … voor herhaling vatbaar!’