AXI APEX World 2021
07/10/2021

AXI developers beleven hoogdagen op APEX World 2021

Nadat de jaarlijkse editie van APEX World in 2020 niet kon doorgaan door COVID-19, was het op 29 en 30 september 2021 dan eindelijk weer zo ver. Twee dagen vol met technische sessies, customer cases en topsprekers waren de ingrediënten voor de editie van 2021 op de KNVB campus in Zeist. Hoogdagen voor iedereen die een verschil wil maken in de digitale wereld.

 

 

Een delegatie van AXI developers woonde de conferentie bij en liet zich inspireren en informeren over de laatste nieuwe Oracle database en Oracle APEX ontwikkelingen. Lees hieronder de belangrijkste take-aways.

 

 

APEX 21.2: nieuwe features


Tijdens de keynote sessies, van de meer dan 20 aanwezige sprekers op APEX World, stonden ondermeer de nieuwe features van APEX 21.2 centraal: 

 

  • Smartfilters: Nieuwe component die het mogelijk maakt om op een zeer intuïtieve manier te gaan zoeken en filteren in een rapport. Deze compacte weergave (met of zonder zoekveld) geeft de eindgebruiker enorm veel out-of-the-box mogelijkheden.
  • Geocoding and Address Normalization: Hiermee kunnen adressen gevalideerd worden waarna de locatie op de map component getoond wordt.
  • Custom Positions for Page Components: Vanaf 21.2 zal het mogelijk zijn om Page Items op verschillende nieuwe plaatsen te gaan onderbrengen. Zo wordt het ondermeer mogelijk om een zoekveld in de navigatiebalk toe te voegen. 


Naast deze highlights waren er nog verschillende nieuwe features die nuttig kunnen zijn bij het bouwen van uw applicatie.

Afbeelding
AXI op APEX World 2021

SQL Macros


Tenslotte is ook SQL Macros, een recent toegevoegde database functionaliteit, het vermelden waard.

 

Met deze functionaliteit kan op een performante manier dynamische code gebruikt worden in uw SQL statement. Voorheen speelde hier altijd de kost van context-switching tussen de SQL en PL/SQL engine. Doordat SQL Macros geïnterpreteerd worden door de SQL engine zal er dus geen context-switch meer plaatsvinden met een performantie winst tot gevolg.

Afbeelding
AXI op APEX World 2021

APEX World 2021 was een geslaagde tweedaagse vol technologie highlights. Ik kijk alvast uit naar wat de volgende editie zal brengen.

 

Geschreven door Kim Mertens, Software Engineer bij AXI

Stuur ons uw reactie

 

We laten ons graag inspireren