AXI TRAXI Day 2023
20/09/2023

AXI-collega’s inspireren elkaar rond innovatie en technologie tijdens TRAXI Day 2023

Vrijdag 15 september 2023 ging de tweede editie van de TRAXI Day door. Dit interne AXI-event, dat met stip staat aangeduid in de agenda’s van alle AXI-collega’s, gaat prat op het leren van en met elkaar. Met tal van boeiende sessies van en voor AXI-collega’s en VR-games als tussendoortje, werd het een geslaagd event waar teambuilding en kennis vergaren over technologie hand in hand gingen.

Technologie en innovatie op het menu 

 

TRAXI Day, dat vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd, vond tijdens deze tweede editie plaats bij San Marco in Schelle. Op het menu? Technische deep-dives, afgewisseld met functionele tracks zodat zowel techneuten en niet-technische AXI-profielen hun gading konden vinden.  
 

Deelnemers konden kennismaken met de AXI Guilds, producten, projecten en methodologieën die binnen AXI gebruikt worden. Elkaar inspireren rond innovatie en technologie stond centraal. ‘En dat is zeker gelukt. Met sessies over tips en tricks over het gebruik van Chat GPT, Leapwork, Event driven security met Microsoft Sentinel, … werd het een inspirerende dag', zo vertelt Björn Vergalen, Chief Technology Officer en organisator van TRAXI Day.

 

‘Technologie staat niet stil. Als we bij AXI mee willen blijven en innovatieve oplossingen voor onze klanten willen aanbieden, moeten we blijven leren. TRAXI Day zorgt voor de nodige tractie en inspiratie om dat te blijven doen.’ 
 

Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023

Een dag voor en door AXI-medewerkers 

 

‘Leren van en met elkaar is waar TRAXI Day voor staat’, zo zegt Björn. ‘Collega’s van diverse afdelingen binnen ons bedrijf delen hun kennis, ervaringen en best practices tijdens deze dag. Door te praten over hun passies en bezigheden, willen we kennis binnen onze organisatie verspreiden en elkaar inspireren.’  

 

Ook voor Paul Peeters, CEO van AXI, een zeer waardevol initiatief: ‘TRAXI Day draagt bij aan een cultuur van samenwerking, kennisdeling en wederzijdse groei. Door te luisteren naar de verhalen van collega's ontdekken we nieuwe perspectieven en benaderingen, waardoor we onze eigen competenties kunnen verbeteren en efficiënter kunnen werken. Het stimuleert bovendien een gevoel van samenhorigheid en verbondenheid binnen het team, wat essentieel is voor de succesvolle organisatie die we willen zijn.’ 

Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023

Een dag met headsets en trollen 

 

TRAXI Day zou TRAXI Day niet zijn als de dag zelf geen technologie en innovatie zou uitademen. ‘Eén zaal met verschillende sprekertracks? ‘Dat kan en dat deden we dankzij een sterk staaltje techniek!’, vertelt Björn enthousiast. ‘Voor elke aanwezige was een headset voorzien. Twee sprekerssessies liepen parallel met elkaar in dezelfde zaal. Een specifieke presentatie volgen, kon door op het juiste kanaal af te stemmen met de headset en je stoel in de juiste richting te draaien’.  

 

En hoe beter de pauze of lunch doorbrengen dan als een ridder die een magische boom tegen trollen moet verdedigen of als een treinreiziger die het opneemt tegen zombies tijdens een Apocalyps? ‘Collega’s konden samen ‘ontspannen’ en zich in een andere wereld wanen door de VR-games die werden aangeboden. ‘Ik kijk alvast uit naar een derde editie volgend jaar’, zo besluit Björn.  

Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023
Afbeelding
AXI TRAXI Day 2023