sojavelden
15/12/2012

Alpro moderniseert haar ECM platform naar MS SharePoint

Alpro stond voor een groot aantal uitdagingen op hun verouderde Enterprise Content Management (ECM) platform. Om te beginnen moest het ECM-platform hun productie- en labteams een manier bieden om efficiënte documentatie te leveren voor het werken met de machines en het materiaal in hun fabrieken. Deze belangrijke documenten vormen namelijk de kern van het succes en de veiligheid op de productievloeren.

 

Om ISO-conform te zijn, moeten deze productie- en laboratoriumdocumenten bovendien zorgvuldig worden beheerd en kunnen ze alleen worden gewijzigd door een gecontroleerd proces te gebruiken. Met de huidige cloud trends, werd Alpro ook uitgedaagd om een ​​keuze te maken uit de reeks alternatieven in het complexe landschap van on-premises, in de cloud of hybride implementatie van contentmanagementscenario's. De marketingafdeling drong daarbij ook aan op nieuwe tools om te werken in een meer digitale wereld, waar de barrières tussen offline en online vervagen. Ten slotte zal het ook een uitdaging zijn om hun ECM-platform te upgraden naar de nieuwste versie, de huidige state-of-the-art samenwerkingstools mogelijk te maken en een meer geïntegreerde ervaring te bieden binnen de Microsoft-stack.

 

Bij Alpro paste AXI haar benadering van ECM op verschillende niveaus toe door een ECM-programma te introduceren dat een iteratieve benadering zou kunnen bieden voor incrementele informatieontwikkeling. Dit informatiebeheer voor de organisatie stelde Alpro in staat om een ​​strategische blauwdruk te maken van de toekomstige organisatie en een duidelijke routekaart te definiëren om de toekomstige staat te bereiken.

 

In die blauwdruk is het centrale beheer van inhoudstypen en taxonomieën cruciaal voor het succes van hun productie- en labdocumenten. Binnen slechts een paar workshops kreeg Alpro veel inzicht en begeleiding bij het benaderen van hun inspanningen op het gebied van content classificatie. Dankzij AXI's hands-on en diepgaande doorzettingsvermogen, was het mogelijk het metadatamodel om al hun huidige en de meeste van hun toekomstige gegevensvereisten te dekken.

 

Om het gebruik van productie- en laboratoriumdocumenten te optimaliseren, analyseerde AXI de zakelijke vereisten voor een overlegpagina die slimme filtering en groepering gebruikt om de meest relevante documenten aan fabrieksmedewerkers te tonen. De oplossing is ontworpen met behulp van AXI's diepgaande SharePoint-expertise met behulp van een combinatie van SharePoint-farm-level en client-side technologieën in SharePoint 2007. Al dit werk werd gedaan met de migratie naar een recentere versie van SharePoint 2013 in gedachten en om de hoeveelheid nabewerking in de nabije toekomst te minimaliseren.