AXI op APEX World 2023
14/04/2023

AXI developers halen hun hart op tijdens APEX World 2023 in het Nederlandse Zeist

AXI weer helemaal up-to-date na bezoek aan APEX World 2023 
 

APEX World 2023, een jaarlijkse conferentie die ontwikkelaars, architecten en bedrijfsleiders samenbrengt die Oracle Application Express (APEX) gebruiken om innovatieve applicaties te bouwen, vond dit jaar plaats op 30 en 31 maart in het Nederlandse Zeist. AXI was aanwezig en is weer helemaal up-to-speed wat betreft de laatste nieuwe Oracle APEX functionaliteiten en mogelijkheden. Lees hier de key takeaways.  
 

 

APEX WORLD: Let’s integrate! 

 

APEX World, dat dit jaar al aan haar dertiende editie toe was, is een conferentie die deelnemers een unieke kans biedt om te netwerken, te leren van experts en inzicht te krijgen in de nieuwste APEX-functies en best practices. APEX World 2023 bood dit jaar een verscheidenheid aan informatieve sessies en workshops. Met een thema als ‘Let’s integrate’ en keynotes van Marc Sewtz, Senior Director Software Development bij Oracle, Andreea Munteanu, APEX Developer bij Oracle en Menno Hoogendijk, Developer bij Oracle, kon het niet anders dan boeiend worden. Zij deelden hun ervaringen en perspectieven op de toekomst van APEX.

 

‘De conferentie is een must voor iedereen die zijn APEX expertise wil vergroten en zijn applicaties naar een hoger niveau wil tillen’, zo vertelt Kim Mertens, Software Engineer & Team Lead bij AXI. 

 
 

Afbeelding
AXI op APEX World 2023

Key Takeaways 

 

Marc Sewtz besprak tijdens zijn keynote belangrijke mijlpalen van het afgelopen jaar en lichtte een tipje van de sluier toe over wat er in de APEX 23.1 versie komt: nieuwe functies zoals Template Reports, eenvoudiger aanroepen van REST API's, vooruitgang voor PWA's, een nieuwe optie om paginaprocessen op de achtergrond uit te voeren en nauwere integratie met SQL Developer Web. De sessie gaf ook een voorproefje van de Oracle APEX roadmap voor 23.2 en verder. 

 

Andreea Munteanu had het in haar keynote over het gebruik van REST-functies en automatiseringen in APEX. Menno Hoogendijk had het vervolgens over de evolutie van templates en hoe APEX 23.1 Template Directives naar een volgend niveau brengt.   

Afbeelding
AXI op APEX World 2023

Een leerrijke tweedaagse

 

Het werden twee leerrijke dagen, zo getuigen Kim Mertens, Software Engineer & Team Lead bij AXI en Kristof Bellens, Unit Manager Technology & Quality bij AXI. ‘Mij zijn de ‘Template Components’ bijgebleven, zo vertelt Kristof. ‘Dit is een nieuwe interessante feature in de volgende versie APEX 23.1. ‘Ook kregen we informatie over hoe een APEX applicatie offline gebruikt kan worden en over een MLE database. Deze biedt mogelijkheden om andere talen mee in de database te verwerken’.

 

Verder is ook de integratie van externe libraries in APEX iets om te onthouden, zo vult Kim aan. ‘Dit toont aan dat APEX zeker geen blackbox is, maar dat het uitgebreid kan worden’. En misschien nog wel het belangrijkste van de tweedaagse: ‘Ik heb bevestigd gezien dat de tools waarvoor we gekozen hebben bij AXI om aan APEX Development te doen, de juiste zijn’.  

Afbeelding
AXI op APEX World 2023

Bijleren, groeien en netwerken 

 

AXI, dat heel wat klantenprojecten bouwt met Oracle APEX, wilde maar wat graag aanwezig zijn. ‘Niet in het minst omdat het de ideale gelegenheid is om bij te leren, zo zegt Kim Mertens. ‘Het is een gekende conferentie voor APEX ontwikkelaars en gebruikers waar je geïnformeerd wordt over de nieuwste APEX-ontwikkelingen en trends. Ik heb nog verschillende opties ontdekt hier in de nieuwe versie’.  

 

Daarnaast brengt APEX World ontwikkelaars, experts en gebruikers van over de hele wereld samen. ‘Het netwerkgegeven is hier niet onbelangrijk’, zo vult Kristof Bellens aan. ‘Ideeën uitwisselen, gemeenschappelijke problemen bespreken en stevige connecties opbouwen, dat is wat de conferentie waardevol maakt voor mij.' ‘Ook kunnen APEX productmanagers en ontwikkelaars elkaar ontmoeten om feedback te geven en de toekomstige ontwikkeling van APEX beïnvloeden.’ Kortom, een leerrijke tweedaagse, zo besluit Kim Mertens: 'We zijn helemaal up-to-date en klaar om met onze nieuwe kennis verder aan de slag te gaan bij onze klanten.’ 

Advanced Process Execution, een AXI expertise 

APEX is een programmeertaal en ontwikkelingsplatform voor het bouwen van bedrijfsapplicaties bovenop de Oracle database. Het biedt een krachtige set tools en functies voor de snelle ontwikkeling van database-gestuurde webapplicaties, waaronder interactieve rapporten, formulieren, grafieken en meer. 

 

Oracle applicaties bouwen en migreren. Dat zit in het AXI DNA. Met een track record van meer dan 35 jaar is AXI de preferred Oracle partner van talrijke grote en middelgrote bedrijven in België en Nederland, in diverse sectoren. Bij iedere klant zet AXI in op een maximale ontzorging.  

 

  • 150+ in-house experts met SQL, Forms en APEX ervaring 
  • Agile aanpak met korte opleveringscycli  
  • Volledig uitbesteden of co-development 
  • Hybrid & private cloud services en hosting. 

 

Meer weten over onze Oracle software expertise en migraties? 

 

Klik hier