Lagardere Relay Shops AXI Customer
16/11/2021

Unieke afrekenervaring in Relay shops dankzij de AXI Retail Cloud Suite

Relay is een internationale keten van lees- en cadeauwinkels en één van de merken van Lagardère Travel Retail. Op 22 oktober 2021 opende de eerste Nederlandse vestiging in het station van Breda de deuren.  Inmiddels werden er nog 7 Relay winkels geopend met als laatste de Relay shop op Rotterdam CS. 

 

AXI & Lagardère Travel Retail: samen een mooi avontuur

 

Voorheen was Lagardère enkel actief op vliegvelden en in fastfood horeca. Dankzij de acquisitie van de Relay winkels heeft Lagardère nu ook voet aan wal binnen de tijdschriftenhandel. De keuze om ook hier te kiezen voor de AXI Retail Cloud Suite was een zeer logische keuze voor Lagardère.

 

John Marchal, IT Manager bij Lagardère liet het nieuws van de acquisitie zo aan AXI weten: ‘We werken al jaren met jullie kassasysteem en ik heb er alle vertrouwen in dat jullie de kunde hebben om ook dit tot een succes te brengen.’

 

Voor de Relay shops betekende dit concreet dat AXI de nodige koppelingen gerealiseerd heeft om het assortiment van tijdschriften, boeken, cadeaukaarten en loterijen perfect te kunnen verwerken. Maar dat was lang niet alles.

Afbeelding
Lagardere Relay POS
Afbeelding
Lagardere Relay POS

Een unieke afrekenervaring

Wat dit project zo uniek maakt, is de flexibele combinatie van de self-checkout kassa met de klassieke lijnkassa in elke Relay shop. Een afrekenervaring die alleen maar voordelen biedt voor zowel de consument als de winkelmedewerker.

 

Aangezien de vierkante meters op NS-stations kostbaar zijn, wil Lagardère de consument de vrijheid bieden om zelf de keuze te maken tussen gemak en snelheid - via de self checkout kassa - en service via de klassieke lijnkassa. 

Innovatief concept

 

Lagardère en AXI bedachten samen een concept dat leidde tot een hybride afrekenoplossing: één kassa met 2 back-to-back touch schermen, waarbij eenvoudig ‘geswapt’ kan worden tussen de self-checkout en de lijnkassa.

 

De perfecte oplossing om snel op- en af te schalen tijdens piekmomenten.  

 

Deze integratie en de rijke functionaliteiten maken deel uit van de AXI Retail Cloud Suite, waarmee AXI in de toekomst nog meer klanten wil gaan bedienen.

AXI als strategische partner

‘Mijn complimenten voor het team dat heeft meegewerkt aan de voorbereiding van dit uitdagende project. AXI heeft hiermee nog maar eens bewezen dat we meer zijn dan een IT partner. 

 

We zetten in op een strategisch partnership met Lagardère en met al onze retailklanten, waarbij we onze customer intimacy strategie perfect kunnen toepassen.’

 

Mike Snepvangers, Commercieel Directeur Retail bij AXI.