AXI Referentie A59
07/04/2016

Coöperatie A59 werkt met AXI inkoop

Coöperatie A59 is een samenwerkingsverband van vijf Brabantse GGZ-instellingen: GGz Breburg, GGZ Oost Brabant, Reinier van Arkel, GGZ Westelijke Noord Brabant en De Viersprong

 

 

Uniek in Nederland: volledig inkoop- en logistiek systeem voor vijf GGZ organisaties

 

Samenwerking tussen organisaties is vaak lastig, maar binnen A59 begrijpt men elkaar goed. Over de samenwerking is men erg enthousiast. ‘Dit is nog nergens in Nederland op deze wijze gerealiseerd en is uniek’, vertelt Hans de Laat, inkoopadviseur bij GGZ Oost Brabant. "Naast het financieel voordeel van de exploitatie van één gezamenlijk systeem, geeft ons dit ook voordelen op het gebied van betere beheersbaarheid. Ook hebben wij nu meer inzicht in de gezamenlijke ‘spend’, wat als goede input dient voor nieuwe en betere inkooptrajecten. Het systeem is verder zo ingericht dat eventuele toekomstige deelnemers op eenvoudige wijze kunnen worden geïmplementeerd binnen het systeem.

 

Het gezamenlijk inkoop- en logistiek systeem is een standaard applicatie van AXI waarin de uitgangspunten omtrent de inkoopsamenwerking zijn geïmplementeerd. Dit betekent "centraal en gemeenschappelijk doen waar er winst te behalen valt; decentraal de flexibiliteit behouden daar waar het nodig is". Bij de inrichting en parametrisering van de software is gewerkt vanuit dit uitgangspunt. Er wordt gewerkt vanuit één omgeving, waarbij de applicatie wordt gehost en technisch beheerd in het AXI datacenter. Het functioneel beheer van de applicatie wordt binnen A59 zelf gedaan.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dick van Veen.