Superhelden cartoon
09/02/2021

De innovatiehelden van AXI

2020 was enerzijds een bewogen jaar en anderzijds ook een jaar waarin we vooral moesten binnenblijven en dus ook veel hebben stilgezeten. Maar daar lieten onze medewerkers zich vooral niet door demotiveren. Integendeel, we geloven dat innovatie zich net dán het best laat ontwikkelen. Dat levert nieuwe uitdagingen maar ook nieuwe mogelijkheden, die we kunnen aangrijpen om interessante nieuwe digitale transformaties te realiseren.

 

 

Bij AXI doen we aan innovatie door op basis van een goed doordacht en uitgetekend proces tot nieuwe ideeën te komen. In 2020 was het plan om fysieke ideathons te organiseren en om met klanten op een groots innovatie-event te interageren.

 

Maar we hebben dat plan en onze aanpak aangepast aan het Covid-tijdperk door in te zetten op 1-op-1 innovatie met onze collega's en door het proactief en voortdurend te informeren naar de innovatieve ideeën en initiatieven van onze klanten in deze uitdagende tijden.

 

De 1-op-1 aanpak bleek toch niet ideaal. Mensen werken namelijk best in groep waarbij ze elkaars creativiteit verder stimuleren. Dankzij het gebruik van ons digitaal innovatieplatform konden de ideeën uit de 1-op-1 brainstorms toch in grotere groep gedeeld worden om er een doorgedreven ‘rijping’ op te kunnen uitvoeren.

 

Innoveren met klanten verliep ook niet meteen van een leien dakje, aangezien de focus van vele onder hen logischerwijs op reorganisatie lag onder invloed van de Covid-19 crisis. We hebben hen hierin ondersteund door proactief te zoeken naar strategische verbeterpunten en zo maakten we ook voor 2021 reeds mooie plannen met onze klanten om hun innovatie kracht bij te zetten.

 

 

Het onverwachte, maar succesvolle jaar

 

Zoals ik eerder aanhaalde, deelden onze collega’s hun ideeën via ons digitaal innovatieplatform met alle andere collega’s. Zo konden ze anderen betrekken, hun idee verder uitwerken en laten rijpen. Andere collega’s konden hen hierbij ook motiveren door op een idee te gaan stemmen.

 

Deze blogpost wens ik op te dragen aan al deze innovatiehelden, onze medewerkers.

 

Alle lof voor hen, want zij zaten niet stil en bleven zich inzetten om nieuwe ideeën te bedenken en deze uit te werken als antwoord op de uitdagingen van onze klanten. Ondanks het zware jaar, presenteerden zij stuk voor stuk heel mooie ideeën.

 

Onze 5 tophelden van 2020 wil ik hierbij dan ook graag even extra in de bloemetjes zetten:

 

Innovatieleiders

 

  1. Sander Van Driessche: werkte aan slimme datakwaliteittools, pricing simulatietools, analysetools voor wetteksten en nog veel meer. Wat kan hij eigenlijk niet? Een terechte winnaar!

  2. Thomas Michem: ondersteunde Sander bij de pricing tools, maar werkte onder andere ook aan nieuwe innovaties rond cashflow voorspelling en meerjarenbegroting.

  3. Ruben Delange: stelde naast allerlei interne innovaties voor om IoT voor hernieuwbare containers te gaan inzetten, not bad!

  4. Björn Vergaelen: zette in op een executive sponsorship om de AXI Financials oplossing nog innovatiever te kunnen maken.

  5. Michiel Vermandel: lanceerde een topidee voor vele IT-bedrijven: de grafische API modeler (stay tuned, weldra meer info op onze website!)

 

Naast eeuwige roem en lof, kregen zij ook elk een innovatieve prijs om hen te bedanken en hen zo nog verder te motiveren. Zo kreeg Sander een programmeerbare drone, ontvingen Thomas en Ruben een Azure IoT kit en mochten Björn en Michiel een IoT kit met klein LCD-schermpje in ontvangst nemen.

 

Ook zin gekregen om een AXI innovatieheld te worden? Bekijk dan hier onze vacatures.

Of zit u met een challenge die om een innovatieve oplossing vraagt? Contacteer ons dan zeker via het formulier onderaan de pagina.

 

 

Geschreven door Sebastiaan Mindreau, Innovation Manager bij AXI

Stuur ons uw reactie

 

We laten ons graag inspireren