AXI medewerkers Mont Ventoux 2022
29/06/2022

AXIanen kleuren Mont Ventoux paars

AXI collega’s overwinnen voor het tweede jaar op rij de Mont Ventoux 


 
Vorig jaar trok een groep AXI medewerkers voor het eerst richting Frankrijk voor de beklimming van de Mont Ventoux. Een geslaagde sportieve meerdaagse zo bleek en een traditie was geboren, want ook dit jaar tekende een groep van 32 AXI collega’s present om van 23 tot 26 juni 2022 hun beste beentje voor te zetten, op de fiets of al wandelend.

 

Er werd gezwoegd en gezweet, maar gelukkig hielden Debby Haentjens en Ellen Van Aken nog wat adem over om verslag uit te brengen over hun belevenissen tijdens deze tweede editie.

Afbeelding
AXI medewerkers wandelen naar de top van de Mont Ventoux 2022

Dag 1 - AXI takes Vaison-la-Romaine 

Op donderdag 23 juni zetten de deelnemers koers richting La Douce France. Het doel? De top van de Mont Ventoux bereiken met de fiets of al wandelend. Met zijn 1909 meter hoogte, geen sinecure! De berg wordt dan ook niet voor niets de reus van de Provence genoemd. Tal van collega’s hadden besloten te carpoolen en verzamelden in Willebroek. Met zo’n goeie 950 km achter de kiezen, kwam iedereen toe in Vaison-la-Romaine op het domein van Leo Lagrange, de uitvalsbasis voor de komende dagen. ‘Iedereen had een vlotte rit achter de rug en de weergoden waren de groep goed gezind bij aankomst. De sfeer zat meteen goed.’ Volgens Debby de ideale omstandigheden om de vierdaagse goed in te zetten.

 

Iedereen kon vanaf 16:00 uur rustig inchecken en zijn bagage naar de kamer brengen. Om 19:00 stond een briefing door Flamme Rouge op het programma waarin de planning voor de komende dagen werd toegelicht. Nadien volgde een diner op het domein. En welk krachtvoer is er nu beter voor een sporter dan een goede pasta aangevuld met vlees, vis of een veggie-optie? Als afsluiter werd nog nagepraat op het terras en daar kon voor sommigen een frisse La Chouffe niet bij ontbreken. ‘We klonken op het verblijf en op de uitdaging die ons nog te wachten stond’, aldus Ellen. 

Dag 2 - Een fotoshoot, een regenbui én de eerste kilometers in de benen

Na een stevig ontbijt kon dag 2 van het sportieve weekend beginnen. Zoals het filmsterren betaamd, stond er eerst een heuse fotoshoot op het programma. Uitgedost in paarse AXI-sporttenue haalde iedereen zijn beste poses boven. ‘Het werd een mooi zomers kiekje’, aldus Debby. ‘Een stralende zon op onze paarse outfits, dat kon niet beter zijn.’ 

 

Daarna kon de ‘AXI’ écht beginnen. Om 10:00 uur stond er een voorbereidende rit (km’s naar keuze) of een wandeling van 11 km op de planning. ‘Het was dan nog wel niet D-day, want de beklimming van de Mont Ventoux stond gepland voor morgen’, maar we zouden toch al ettelijke kilometers afleggen,’ zo zegt Ellen. ‘Een opwarmertje dus voor wat zaterdag zou volgen’. Stralend weer in de ochtend, maar daar bleef het niet bij zo vertelt Debby: ‘Om ons helemaal thuis te voelen, werden we tussendoor getrakteerd op een typisch Belgisch weertje: wat onweer, hier en daar een bliksem en uiteraard regen, véél regen.’ Gelukkig vond de zon zijn weg en tegen de middag was het weer stralend weer. 

 

Na de middag stond een bezoek aan wijndomein Gigondas La Cave op het programma. Iedereen kreeg een deskundige uitleg en mocht proeven van vier lekkere rode wijntjes en 1 dessertwijn. De rest van de dag verliep ontspannen. ‘Velen vonden de weg naar het zwembad. De poolboys konden zich uitleven met bommetjes en sierlijke duikpogingen. De foto’s en filmpjes zullen we jullie besparen’, zo lacht Ellen. Met nog een pasta carbonara of napolitana achter de kiezen, trokken de meesten nadien vroeg naar bed. Een goede voorbereiding is alles! 

Afbeelding
AXI medewerkers naar de Mont Ventoux editie 2022
Afbeelding
AXI Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Fietsers Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Mont Ventoux 2022

Dag 3 - AXIanen kleuren Mont Ventoux paars

Ochtendstond heeft goud in de mond. En dat was voor de AXI-collega’s op vrijdag 24 juni niet anders. ‘Om half vijf in de ochtend verscheen iedereen fris en fruitig aan het ontbijt. Iedereen was in form, aldus Debby: ‘De drinkbussen werden gevuld, gellekes werden weggestoken en om 5:00 uur vertrok de bus richting Bédoin voor de start’. Enkele fietsers besloten zelfs om de busrit naar de start aan zich voorbij te laten gaan. Zij besloten om zich al op te warmen en al fietsend richting de start te gaan. alles voor de extra km’s op de tellers! Bij zonsopgang, om zes uur, gingen de eersten van start. Het werd een dag waarbij grenzen verlegd werden en waar gezwoegd en gezweet werd en uitieindelijk met trots de finish behaald werd door alle AXIanen. Het fantastische vergezicht aan de top, was de ultieme beloning. ‘De kale top van de Mont Ventoux kreeg vandaag zo écht wat meer kleur. Een paarse kleur. We waren echt One.AXI.Team vandaag’ zo vertelt Ellen trots.

 

Tijdens de dag hield iedereen elkaar op de hoogte via een Whatsapp-groep. Er werden voortdurend leuke foto’s gepost, er werd nuttige informatie gedeeld en we moedigden elkaar constant aan,’ zo zegt Ellen. Het was voor iedereen een geslaagde, sportieve en zonovergoten dag. 

 

Om de dag in schoonheid af te sluiten, vond iedereen elkaar terug aan het zwembad, voor de nodige verfrissing en werd er een BBQ georganiseerd. Diegenen die na hun prachtprestatie van vandaag nog wat spierkracht over hadden, konden in Bédoin nog naar het slotfeest met Discobaar A Moeder. Eén ding is zeker, iedereen ging ’s avonds moe maar voldaan slapen.

Afbeelding
AXI fietser Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Wandelaars Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Wandelaars Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Wandelaars Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Wandelaars Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI fietsers Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Fieters Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Fietsers Mont Ventoux 2022
Afbeelding
AXI Fieters Mont Ventoux 2022

Dag 4 - ‘Een terugrit met goestingskes’

Na het ontbijt zat het sportieve weekend er op. Iedereen trok huiswaarts met een rugzak vol aan anekdotes en goeie herinneringen. Tijdens de terugrit trakteerden de sportievelingen zich nog op een tussenstop bij McDonalds, Burger King of Lunch Garden, … En ook die foto’s werden nog duchtig gedeeld in de Whatsapp-groep. Voor Debby en Ellen was het duidelijk: ‘We kijken terug op een geslaagde vierdaagse.

 

Het was heel mooi om te zien dat iedereen zijn of haar ‘AXI Sparkle’ moment heeft beleefd en dat ‘One.AXI.Team’ zijn naam meer dan eer heeft aangedaan. De organisatie was top en wij kijken alvast uit naar een volgende uitdaging in 2023!’ 

Geschreven door Debby Haentjens, Accountmanager Public bij AXI en Ellen Van Aken, Team Unit Manager bij AXI