Partnership_Vlerick_AXI.png
21/04/2021

Maak deel uit van het AXI & Vlerick Prime Foundation partnership

 AXI en Vlerick Business School onderzoeken samen hoe digitaal leiderschap leidt tot betere resultaten in de publieke sector

 

Met dit partnerschap 2021 willen AXI en Vlerick organisaties in de publieke sector optimaal ondersteunen bij hun digitale transformaties door middel van inspirerende evenementen en inzichtelijke onderzoekspublicaties.

Ontdek waarom uw inbreng een meerwaarde is

Oude analoge processen kregen (dankzij) de coronacrisis digitale updates. Tegelijk zet de huidige vooruitgang en het stijgende verwachtingspatroon van de burger een stevige druk op de organisatie van publieke diensten en overheden: hoe kunnen deze organisaties een stabiele en inclusieve dienstverlening garanderen en op hetzelfde moment nieuwe trends oppikken en omzetten in publieke waarde?

 

Tijdens het AXI en Vlerick onderzoek voor het komende jaar zullen we volgende thema’s en vragen belichten:

 

  • Hoe ziet een wendbare en veerkrachtige publieke sector organisatie eruit?
  • Hoe herdefiniëren we de notie van enterprise architectuur om de transformatie te ondersteunen en te versnellen? Hoe positioneert enterprise architectuur zich vandaag in wendbare ecosystemen en bestaande governance- en verandermechanismen?
  • Welke rol en positionering is in deze context aangewezen voor enterprise architecten?
  • Hoe kan de volledige organisatie en het omliggende ecosysteem aangewend worden bij het opzetten van een wendbare en een veerkrachtige structuur?

 

We beantwoorden deze vragen niet graag alleen vanuit een academisch perspectief, maar doen graag een oproep om hier mee over na te denken, kritisch over te zijn en zo bij te dragen met uw ervaringen uit het werkveld. We delen met plezier onze inzichten over het lopende onderzoek.

 

Luister waarom Pedro Meuleman (AXI) en Stijn Viaene (Vlerick) uw input nodig hebben

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Ik neem deel aan het AXI en Vlerick onderzoek

 

Ik neem actief deel aan de community en ik verwerf graag nieuwe inzichten en best practices samen met peers uit de publieke sector.

Ik wil in de toekomst geïnformeerd worden over alle activiteiten (event, workshop, debat, whitepaper ..) die zullen plaatsvinden in het kader van het AXI en Vlerick onderzoek.