AXI2AXI Run 2023 AXI Team
13/06/2023

51 AXI-collega’s lopen, fietsen en wandelen voor Hartstichting tijdens AXI2AXI Run

AXI-collega’s zamelen 7.400 euro in voor de Hartstichting tijdens 8e editie van AXI2AXI 

 

Op zondag 4 juni 2023 vond de 8e editie van de AXI2AXI Run plaats. Maar liefst 51 collega’s namen deel en zamelden samen 7.400 euro in voor non-profitorganisatie Hartstichting.  

 

 

Sporten voor het goede doel 

 

De AXI2AXI Run is een uitdagende estafette die al lopend, wandelend of per fiets afgelegd kan worden en tussen de AXI-kantoren in Breda en Willebroek loopt. De sportieve tocht is goed voor een maximale afstand van 84,39 km, tweemaal een marathon! Met dit sportieve evenement zamelen de deelnemers geld in voor een goed doel dat ze zelf selecteren. Dit jaar was dat de non-profitorganisatie Hartstichting.  


 
De deelnemers kunnen kiezen uit drie disciplines: de AXI2AXI Run, een estafetteloop van 84,39 km, de AXI2AXI Walk, een wandeltocht van 42,195 km en de AXI2AXI Cycle, een fietstocht van verschillende afstanden. De teams bestaan uit minimaal drie en maximaal zes deelnemers, die worden bijgestaan door begeleiders zoals chauffeurs, verzorgers of navigators.   
 

Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023

Duchtig in de weer, al voor de start 

 

In de aanloop naar het event, rustten de deelnemers niet op hun lauweren. Naast intensief oefenen, zetten ze alles in het werk om voor de AXI2AXI Run tal van initiatieven op te zetten waarmee ze geld inzamelen. Het ene team verkocht wafeltjes, snoep of minicactusjes, een ander team organiseerde een heuse spaghettilunch en nog een ander team verkocht hotdogs. Qua originaliteit kon ook de gokpagina van één van de teams zeker tellen. Collega’s konden een gokje wagen op de totale looptijd én zelfs op een mogelijk gewichtsverlies per deelnemer.  

 

 

De AXI2AXI Run in cijfers 

 

Er deden in totaal 51 deelnemers mee aan de AXI2AXI Run. Goed voor in totaal 10 teams die zich aan de tocht tussen het AXI-kantoor in Breda en het kantoor in Willebroek verplaatsten.  In totaal werd een bedrag ingezameld voor de Hartstichting van net geen 7.400 euro.  

 

Overzicht van de deelnemende teams en hun aankomsttijden:

 

Uitslagen AXI Teams

Een hart voor een gezond hart 

Hartstichting, een Nederlandse non-profitorganisatie, zet zich in voor de preventie en bestrijding van hart- en vaatziekten.

 

De organisatie richt zich op het vergroten van het bewustzijn over de risicofactoren en symptomen van hartziekten, evenals het bevorderen van een gezonde levensstijl. Zo wil het het aantal sterfgevallen door hart- en vaatziekten verminderen en de levenskwaliteit van mensen met hartproblemen verbeteren. De organisatie biedt educatieve programma's en voorlichtingscampagnes aan om mensen te informeren en te ondersteunen.  

AXI-collega heeft een persoonlijke link met Hartstichting 

 

Dit jaar werd een wel héél speciaal goed doel gekozen. AXI-collega Ewoud Haverhals, Service Delivery Manager bij AXI, is zelf hartpatiënt.

 

Hij ondervond anderhalf jaar geleden aan den lijve hoe het plots kan misgaan. Dit goede doel ligt hem dan ook heel nauw aan het hart.  

Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023
Afbeelding
AXI2AXI Run editie 2023

Dankjewel
 

Bedankt aan de organisatoren Peter-Paul de Bruin, Dennis Leeuwangh, Sally Bal en Ewoud Haverhals, de vele helpende handen, supporters en sympathisanten en natuurlijk aan alle loop- en wandelteams die er samen een geslaagde dag van hebben gemaakt.