AXI neemt Tilroy over
27/04/2023

AXI neemt Tilroy, specialist in retailsoftware, over 

Foto: v.l.n.r. Peter De Ranter (CEO en oprichter Tilroy) - Liesbeth Harts (Partner & Team Lead Manager Tilroy) - Paul Peeters (CEO AXI)

 

 

AXI neemt het Belgische Tilroy, een specialist in geïntegreerde retailsoftware, over. Met de acquisitie vergroot AXI haar marktaandeel in de Belgische en Nederlandse retailsector en verruimt het haar softwareportfolio.  

 

 

Versterking softwareportfolio in retailsector 

 

AXI wil de komende jaren verder inzetten op de groei en uitbouw van haar softwareoplossingen en clouddiensten. Met de overname van Tilroy, zetten we die plannen kracht bij’, zo meent Paul Peeters, CEO van AXI. ‘Met de geavanceerde online kassa- en e-commerce softwareoplossingen van Tilroy versterkt AXI haar uitgebreide cloud-based productportfolio voor retailers’.  
 

‘Bovendien vergroten we met deze acquisitie ook de scope. We kunnen een erg brede range van retailers voorzien met een 100% geïntegreerde oplossing.’ 

 

 

Schaalvergroting en internationalisering  

 

'Tilroy was tot nu toe vooral actief op de Belgische markt’, zo vertelt Peter De Ranter, CEO en oprichter van Tilroy. ‘AXI heeft vaste voet aan wal in zowel België als Nederland en koestert bovendien ambities daarbuiten. AXI vult Tilroy zowel op geografisch als op productvlak aan en is voor ons de ideale partner om versneld te kunnen groeien.’  


 

Marktpositie verstevigen en groei bestendigen

 

Strada Partners gelooft sterk in een actief beleid rond overnames die voor AXI een concrete meerwaarde kunnen betekenen. ‘Met deze eerste overname, sinds onze instap eind vorig jaar, bestendigen we AXI’s positie als aanbieder van gespecialiseerde B2B software.  Bovendien worden we hiermee de belangrijkste aanbieder van retailsoftware in de Benelux’, zo vertelt Matthias Vandepitte, Managing Partner bij Strada Partners.   
 

 

Continuïteit voor klanten en medewerkers

 

AXI ziet het aantal medewerkers door de overname stijgen naar ruim 450 werknemers. ‘We willen de identiteit van Tilroy bewaken en de continuïteit voor klanten en medewerkers waarborgen', zo vertelt Paul Peeters. ‘De ruime expertise die bij beide organisaties aanwezig is, zorgt voor een perfecte match. Door deze kruisbestuiving gaan we elkaar versterken.’  

 

AXI neemt Tilroy over

Over AXI  


 

AXI is een onafhankelijke ICT-partner met vestigingen in Willebroek, Gent en Breda. Het bedenkt, ontwikkelt en beheert innovatieve softwareoplossingen voor organisaties in de retail-, overheid-, zorg-, services- en industriesector. AXI stelt ruim 400 medewerkers te werk en realiseerde in 2022 een omzet van 78 miljoen euro. AXI mag ondermeer de Bijenkorf, (Inter)gamma, Plus, Colruyt Group, Casa, Dille en Kamille en Lagardère Travel Retail tot haar klanten rekenen. 
 

Over Strada Partners  

 

Strada Partners is een Europees investeringsfonds opgericht door Bart Wouters en Matthias Vandepitte. Het team focust op groeibedrijven in de software, healthcare en gerelateerde diensten. Strada Partners bouwt een geconcentreerde investeringsportefeuille uit met bedrijven die ze op de lange termijn kan ondersteunen om te groeien op pan-Europees niveau. 
 

Over Tilroy  

 

Tilroy levert een complete, geïntegreerde cloudoplossing voor de retail, inclusief point-of-sale, voorraadbeheer, e-commerce en real-time rapportages. De omnichannel oplossingen van Tilroy bieden retailers de mogelijkheid om hun klanten geïntegreerd offline en online een state-of-the-art service te bieden en hun efficiëntie te verhogen. De software van Tilroy is cloud-based en wordt als een SaaS-product aangeboden. Tilroy, dat in 2021 Adsoft overnam, positioneerde zich door die overname, ook actief op de fietsretailmarkt. Tilroy mag ondermeer AS Adventure, X2O, Standaard Boekhandel, AVA en Medi-market tot haar klanten rekenen.