Innovatie

We innoveren. Samen met de klant.


AXI zet stevig in op de ondersteuning van veranderingsprocessen. We implementeren innovatieve oplossingen waarmee onze klanten kansen creëeren en stevige resultaten neerzetten. Dit realiseren we door diepgaande kennis te verwerven. We doorgronden de business en de bedrijfsprocessen van de klant. We denken actief mee over de business uitdagingen en reiken ideeën en mogelijke oplossingen aan.

 

We zijn pas tevreden als we voor onze klanten een stevige waardecreatie realiseren. 

AXI TRAXI Days 2023
Nieuws

AXI-collega’s inspireren elkaar rond innovatie en technologie tijdens TRAXI Day 2023

Vrijdag 15 september 2023 ging de tweede editie van de TRAXI Day door. Dit interne AXI-event, dat met stip staat aangeduid in de agenda’s van alle AXI-collega’s, gaat prat op het leren van en met elkaar. Met tal van boeiende sessies van en voor AXI-collega’s en VR-games als tussendoortje, werd het een geslaagd event waar teambuilding en kennis vergaren over technologie hand in hand gingen.

AXI Kick-Off Lerend Innovatie Netwerk Ziekenhuizen 2023
Insight

Succesvolle kick-off meeting LINXZ - het lerend innovatienetwerk voor ziekenhuizen

Op dinsdag 6 juni 2023 werd bij AZ Sint-Elisabeth in Herentals officieel het startshot gegeven van LINXZ, het Lerend Innovatienetwerk Ziekenhuizen. Benieuwd hoe dat verlopen is? Sebastiaan Mindreau, Digital Innovation Manager bij AXI, vertelt je er alles over!

AXI neemt Tilroy over
Nieuws

AXI neemt Tilroy, specialist in retailsoftware, over 

AXI neemt het Belgische Tilroy - Omnichannel Retail Software over. Met de acquisitie vergroot AXI haar marktaandeel in de Belgische en Nederlandse retailsector en verruimt het haar softwareportfolio. Lees hier alle details.

AXI Retail Innovation Summit 2022
Nieuws

Aftermovie | Herbeleef de sfeer van op de Retail Innovation Summit

Wat een sfeer. Wat een beleving! Op 6 oktober 2022 vond de Retail Innovation Summit plaats in het NEMO Science Museum in Amsterdam en inspireerde meer dan 100 aanwezigen over de rol van duurzaamheid en innovatie in de retailsector. Bekijk de aftermovie hier.

Wellbeing_bij_axi
Nieuws

Bij AXI zetten we in op een sterk wellbeing beleid

Met het oog op duurzame inzetbaarheid vinden we het belangrijk dat alle AXI medewerkers iedere dag met plezier kunnen werken. Een goede fysieke en mentale gezondheid draagt daartoe bij, aldus Paul Peeters, CEO bij AXI.

AXI & Strada 2022
Nieuws

AXI versterkt groeiambities met nieuwe investeerder Strada Partners

AXI verwelkomt investeerder Strada Partners als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Strada Partners neemt de fakkel over van Indufin, en wenst in te zetten op de groei van AXI’s softwareproducten en clouddiensten.

AXI op Innova Flanders 2022
Blog

Onze Innovatie Manager bezoekt Innova Flanders 2022

Het Gent International Convention Center was tijdens deze driedaagse het epicentrum voor innovatie, inspiratie en educatie. De rode draad? Innovatie écht omzetten in de praktijk. Lees hier wat onze Innovation Manager ervan vond.

AXI TRAXI Days 2022
Insight

AXI TRAXI Day 2022 - Verbinden rond technologie

Op vrijdag 13 mei 2022 vond de eerste editie van de AXI TRAXI Days plaats op locatie bij Technopolis in Mechelen. Een dag voor en door AXI medewerkers waarbij technologie, kennisdeling en de AXI Guilds in de kijker stonden. Nadien kon iedereen een bezoekje brengen aan Technopolis.

AXIVATION Summit 2021 sfeerbeeld 2
Blog

Innovatie stimuleren dankzij de AXIVATION Summit 2021

Op 18 november 2021 vond de AXIVATION Summit 2021 plaats. Een dag voor AXI peers om kennis te delen, te netwerken en samen na te denken over de toekomst van onze oplossingen binnen de public en de retailsector.

i-mens Dorien Vandormael
Insight

AXI ideathons vormden de perfecte basis voor concrete dataprojecten bij i-mens

Recent zette i-mens een dataproject op samen met data analisten van AXI. Om de concrete behoefte goed te analyseren organiseerden AXI en i-mens een ideathon, een brainstormsessie met een klein multidisciplinair team waarbij AXI de rol van scheidsrechter en neutrale spelverdeler op zich nam. Een mooi voorbeeld van design thinking en business modeling waarbij de resultaten meer dan bevredigend waren.

AXIvation weeks 2021 terugblik
Blog

Een korte terugblik op de AXIvation weeks 2021

AXI organiseerde begin 2021 de AXIvation weeks, in Corona-tijden uiteraard in een andere format met online participatie en volledig contactloze brainstorms. Lees hier de resultaten en maak kennis met de finalisten.

Hack Healthcare 2021
Blog

AXI innoveert op Hack Healthcare 2021

Op 16 en 17 juni 2021 vond het Open Innovation event Hack Healthcare plaats. Twee dagen om het ecosysteem in de gezondheidszorg te helpen om grote technische en business uitdagingen op de lossen. Twee AXI teams namen maar wat graag deel. Lees hier het verslag.

AXI Innovation Manager Toolbelt
Blog

De onmisbare Innovation Manager Toolbelt

Innovatie beheren doe je best met de juiste tools. Als Innovation Manager binnen AXI wil ik je in deze blogpost graag inspireren met de tools die ik dagelijks gebruik.

AXI Innovation - meer dan technologie
Blog

Innovatie gaat niet om technologie

Innovatie gaat in de eerste plaats over vernieuwing, niet over technologisering. Over nieuwe manieren bedenken hoe iets functioneel anders en beter kan. Lees hier hoe je innovatie het beste aanpakt.

Superhelden cartoon
Blog

De innovatiehelden van AXI

Ondanks het turbulente jaar, werden er in 2020 binnen AXI stuk voor stuk heel mooie, innovatieve ideeën gepresenteerd. Maak hier kennis met onze innovatiehelden, onze medewerkers.

Mensen aan het innoveren
Blog

Innoveren met multidisciplinaire teams als sleutel tot succes

Zolang we ons tijdens een innovatieproces vroeg genoeg vragen stellen en onze assumpties voldoende durven challengen en valideren, bereiken we sneller een goede uitkomst. Zo blijkt ook uit onze klantinnovaties die we de voorbije jaren stelselmatig hebben uitgerold. 

Vlerick onderzoek vested leadership
Blog

De overheid: waar verankerend digitaal leiderschap thuis zou moeten zijn

Lees hier de eerste inzichten uit het AXI & Vlerick Business School onderzoek over hoe de overheidssector de veranderingen aanvoelt, hoe ze die aanpakt, en waar de voornaamste hinderpalen liggen.

Wendbare organisaties dankzij ecosystemen
Blog

Wendbare organisatie binnen sterke ecosystemen als lichtpunt tijdens turbulentie

Wat zijn de voornaamste vereisten voor een geslaagde digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

AXI Vlerick Digital Transformation
Blog

De crisis als burning platform voor digitalisatie en transformatie

Hoe beïnvloedt de crisis de status van digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

Vlerick partnership
Blog

Vlerick & AXI onderzoek 'vested leadership' binnen de overheid

Vanuit het Vlerick Prime Foundation Partnership met AXI werd begin 2020 gestart met een onderzoek naar 'de kracht van ecosysteem denken in de overheid'. Lees hier alle details.

innoveren in tijden van crisis
Blog

Innoveren in crisistijden... Kan dat?

Wij als AXI zijn er klaar voor. Beter nog, we zijn er voortdurend mee bezig. Onze interne en externe innovatietrajecten staan niet stil, ook niet tijdens een crisis.

AXI innovation
Blog

Weet u wat hét belangrijkste aspect is om innovatie te doen slagen?

Innovatie is belangrijk, zo blijft u als digitale leider op de kaart en bent u steeds mee met de nieuwste markttrends. Binnen de AXI Group zijn we volop bezig met innovatie.

De visie van AXI op innovatie
Blog

AXI's visie op innovatie in de publieke sector. Co-creatie voor succesvolle innovatie.

Om overheden te voorzien van toekomstgerichte softwareoplossingen hanteren we een uitgesproken lokaal investeringsbeleid met als centraal element: co-creatie.

Interview
 

AXI ideathons vormden de perfecte basis voor concrete data projecten bij i-mens

 

Recent zette zorgorganisatie i-mens een dataproject op samen met data analisten van AXI. Om de concrete behoefte goed te analyseren organiseerden AXI en i-mens vooraf een ideathon, een brainstormsessie met een klein multidisciplinair team waarbij AXI de rol van scheidsrechter en neutrale spelverdeler op zich nam.

 

Een mooi voorbeeld van design thinking en business modeling waarbij de resultaten meer dan bevredigend waren.

 

Lees hier het interview tussen Sebastiaan Mindreau, Innovation Manager bij AXI en Dorien Vandormael, Strategisch Manager Innovatie bij i-mens.