AXI RStudio conference-header
09/08/2022

AXI's deelname aan de RStudio Conference 2022 in Washington D.C.

AXI collega’s Thomas Wouters en Joran De Wilde inspireren én worden geïnspireerd tijdens vierdaagse RStudio Conference in Washington D.C.

 

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juli 2022 vond in Washington D.C. de RStudio Conference plaats. AXI collega’s Joran De Wilde, data scientist, en Thomas Wouters, business development manager, staken de oceaan over en woonden de conferentie bij. Op woensdag 27 juli 2022 gaven ze bovendien het beste van zichzelf tijdens hun inspiratiesessie ‘Building a client portal app with R Shiny for a mortgage management group with embedded Power BI reports’. De sessie lokte niet minder dan 197 nieuwsgierigen.

 

Ontdek hoe Thomas Wouters de conferentie beleefd heeft en wat hem is bijgebleven.

Rstudio::conf 2022: vier dagen R en RStudio

 

Op 25 juli 2022 was het zo ver. De start van een vierdaagse bijeenkomst in het teken van alles wat R en RStudio te bieden hebben. Place to be was het impressionante Gaylord National Resort & convention center in Washington D.C. Wie de conferentie live wilde volgen, moest er een reis over de oceaan voor over hebben. Gelukkig konden ook de thuisblijvers de conferentie bijwonen via een livestream.

 

Het beloofden hoogdagen te worden voor alle data science managers, business intelligence managers, data analisten en data scientists. ‘De verwachtingen werden meer dan ingelost’, zo zegt Thomas Wouters, business development manager bij AXI: ‘Zowel voor toegewijde open-source gebruikers als data scientists die RStudio met R en Python gebruiken, was rstudio::conf 2022 dé plek die de internationale R community samenbracht om hun vaardigheden aan te scherpen.’ Naast een reeks workshops stonden tal van inspirerende gastsprekers en netwerkactiviteiten op het programma. ‘Als het aan mij ligt, ben ik er volgend jaar opnieuw bij. Het was een heel leerrijke ervaring!’

Afbeelding
RStudio-AXI
Afbeelding
AXI RStudio

Live AXI demo-talk over client portal met R Shiny en embedded Power BI reports lokt 197 aanwezigen

 

Thomas werkt nu twee jaar bij AXI, waarvan een half jaar bij het AXI Analytics & Insights team. Hij was heel enthousiast: ‘Toen ik de kans kreeg om de conferentie bij te wonen en met collega Joran De Wilde het team te vertegenwoordigen, heb ik geen seconde getwijfeld’. Als kers op de taart mocht AXI haar expertise delen tijdens een demo-talk op woensdag 27 juli.

 

Waarover ging hun inspiratiesesie concreet?

Het AXI Analytics & Insights team bouwde samen met haar klant een portaal om beter inzicht te krijgen in hypotheek beleggingsportefeuilles. Het portaal is gebouwd met een R Shiny applicatie die in de Azure App Service draait, met plumber API's serving portfolio rapporten en built-in Power BI rapporten met overzichtelijke en goed te onderhouden dashboards.

 

‘Het voorbije jaar zagen we veel goede content over hoe we Tableau met RStudio Connect kunnen combineren. Tijdens de AXI demo-talk gaven we nuttige antwoorden aan Power BI gebruikers die ook met RStudio willen werken en gaven we een deep-dive op basis van een interessante klantencase’. Een relevante topic zo bleek, want de sessie lokte niet minder dan 197 geïnteresseerden. ‘Als Microsoft zelf zegt: We wisten niet hoe we dit moesten doen”, dan weet je dat je een goed onderwerp hebt om te pitchen op RStudio Conf', zo zei Thomas Michem, data architect bij AXI. 

 

‘Ik was laaiend enthousiast om deze unieke ervaring te kunnen meemaken. Toegegeven, er kwam toch ook een klein beetje stress bij kijken’, aldus Thomas. ‘Maar we zijn heel trots op de inspirerende case die we daar gebracht hebben!’

RStudio-AXI

U kunt de sessie online herbekijken

 

Take-aways en terugblik

 

Thomas zat niet stil. ‘Ik bemande tijdens de conferentie de AXI booth, volgde enkele keynotes en nam deel aan tal van netwerkactiviteiten.’ Wat het meest is bijgebleven?

 

  • RStudio wordt Posit De conferentie afsluiten deed RStudio met een knaller, aldus Thomas Wouters. “RStudio kondigde aan dat het van naam verandert. RStudio wordt voortaan Posit’. Een naamsverandering die vooral voortvloeit uit het feit dat de organisatie niet meer alleen bezig is met R. ‘RStudio is doorheen de jaren gegroeid en geëvolueerd. De nieuwe naam die 'the meaning to propose an idea or a theory' inhoudt, ligt in lijn met hun uitgebreide activiteiten en is daarom eigenlijk heel logisch’, zo zegt Thomas Wouters.  

 

  • Geweldige communitysfeer & interactie Iedereen was heel toegankelijk. Op de AXI Booth ontmoette ik bijzonder veel mensen van RStudio, accountmanagers, sales reps, een customer revenu officer, een general manager en verschillende data scientists, waaronder zelfs twee belgen. Het was top om eindelijk iedereen waar je intensief mee samenwerkt ook eens in het echt te zien. Met RStudio had ik verschillende gesprekken over onze Go-to-Market strategie en het uitwerken van een intensieve samenwerking.
axi

Benieuwd naar de volgende editie?

 

Zet 22 tot 25 mei 2023 alvast in uw agenda want dan wordt de volgende editie ‘Posit::conf 2023’ georganiseeerd in Orlando, Florida.