DMPM Customer Case 2023
18/10/2023

Gepersonaliseerd klantportaal DMPM geeft investeerders helder inzicht in hypotheekportefeuilles   

Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) neemt nieuw klantenportaal in gebruik op basis van R Shiny en embedded Power BI rapporten  

  

DMPM, een Nederlandse aanbieder van hypothecair krediet, vertrouwde op AXI voor de ontwikkeling van een nieuw klantenportaal waarin investeerders op een overzichtelijke manier inzicht krijgen in hun hypotheekportefeuilles. AXI maakte een Proof of Concept (POC) in een moderne architectuur voor de opzet van een R Shiny webapplicatie met embedded Power BI rapporten. DMPM ontwikkelde het portaal daarna zelf volgens deze architectuur. Data, die voordien moeilijk te interpreteren was, is nu duidelijk gevisualiseerd. DMPM, dat zelf aan het roer staat van haar datascienceoplossing, heeft volledige controle over de vormgeving en user-experience.   

  

  

Evolueren naar een datagedreven klantenportaal  

 

Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) geeft haar investeerders een duidelijk inzicht in hun hypotheekportfolio. ‘Het bestaande klantenportaal, dat via een derde partij werd aangeboden, was een generieke standaard dashboard-oplossing en genereerde algemene rapporten’, zo vertelt Thomas Wouters, Business Development Manager BI bij AXI.   

  

Vanuit het engagement om haar klanten steeds de beste inzichten te geven, ontstond bij DMPM meer en meer de behoefte om te evolueren naar een kwalitatiever portaal onderbouwd met data science. ‘Meer nog dan alleen dashboarding, moest het de aanmaak van PDF-documenten mogelijk maken, toelaten voorspellingen te maken en het moest bovenal personaliseerbaar zijn. DMPM wilde de eigen look en feel en user experience bepalen en het ownership in eigen handen hebben’.   

Afbeelding
DMPM Customer Case 2023

R Shiny, een webapplicatieframework, met embedded Power BI rapporten

 

Het portaal bij DMPM is opgezet via een R Shiny applicatie die in de Azure App Service draait. Met R Shiny werd de algemene navigatie en user-experience opgezet en werd het downloaden van data en rapporten mogelijk. Met Power BI werd vervolgens de dashboarding uitgewerkt, volledig in de huisstijl van DMPM. De dashboards werden toegankelijk gemaakt in de shiny applicatie.   

  

‘Het portaal werkt met plumber API's voor de aanmaak van o.a. PDF-rapporten en embedded Power BI rapporten’, zo vertelt Joran De Wilde, Data Scientist bij AXI. ‘R Shiny is in de eerste plaats een dashboarding tool, dat vaak vergeleken wordt met Power BI of Tableau. Maar het is veel meer dan dat. R Shiny kan gebruikt worden voor dashboards, datascience-applicaties, eenvoudige webapplicaties tot en met klantportalen’.   

 

  

Betere inzichten, betere beslissingen  

 

‘Dit nieuwe klantenportaal zorgt ervoor dat DMPM’s investeerders een beter inzicht krijgen in hun hypotheekportefeuilles via interactieve dashboards met de mogelijkheid dit naar de toekomst uit te breiden met meer geavanceerde data-analyses, waaronder algoritmes. Hierdoor kan DMPM voor haar klanten meer waarde realiseren’, zo vertelt Thomas Wouters. ‘DMPM kan nu volledig in haar huisstijl duidelijk en visueel inzichten aanbieden aan haar klanten. Inzichten die bovendien volledig personaliseerbaar zijn. De klantvriendelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van haar services ten aanzien van haar klanten is dankzij het portaal enorm gestegen.’   

Afbeelding
DMPM Customer Case 2023

Foto: eigendom van DMPM 

Over Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM)  

Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) is de portfoliomanager voor Nederlandse woninghypotheken. DMPM is 100% dochter van Blauwtrust Groep en biedt beleggers één aanspreekpunt voor het brede scala aan diensten dat door de verschillende entiteiten in de groep wordt aangeboden.   

  

DMPM bedient beleggers door het aanbieden van een uitgebreid scala aan hypotheeklabels en beleggingsoplossingen waarmee investeerders op efficiënte wijze hun beleggingsdoelstellingen kunnen realiseren.  

  

DMPM stelt beleggers in staat te beleggen in hypothecaire leningen door alle diensten in de hypotheekwaardeketen aan te bieden, van distributie tot originatie (inclusief wettelijke vergunningen) en van kredietbeoordeling tot hoogwaardige rapportage en portefeuillewaardering.   

Meer informatie  

 

Wil u ook graag meer doen met uw data? AXI kan u helpen bj de visualisatie van beschikbare data dankzij marktleidende businessintelligence- en datascienceoplossingen.