We helpen u de digitalisering toe te passen in uw dagdagelijkse realiteit. 

Niet met eenmalige oplossingen. Wél met een holistische aanpak.

 

Eerst door uw unieke uitdagingen strategisch onder handen te nemen.

Dan door de best passende IT-oplossingen in uw organisatie te implementeren.

Afbeelding
Foto van IT verbindingen
Logo axi strategy

Integration

Applicatie-integratie als business enabler 

 

In een modern applicatielandschap werkten enterprise applicaties perfect samen met andere applicaties en IT systemen. Om aan alle business eisen te voldoen dienen applicaties data uit te wisselen met andere applicaties maar ook functionaliteiten van andere applicaties op te roepen of zelfs te interageren met IT systemen zoals databanken, file- en ERP-systemen

 

De manier waarop uw organisatie omgaat met applicatie-integratie heeft een grote invloed op de werkelijke prestaties van uw IT afdeling. Zo kan het ontbreken van een efficiënte integratie-architectuur, van tools en van processen die zijn aangepast aan uw organisatie, leiden tot heel wat verloren tijd, gemiste kansen en uiteindelijk zelfs tot het verstoren van uw business processen. 

 

 

Het cruciaal belang van integratie bij uw digitaal transformatieproces

 

Als organisaties sneller willen innoveren, gepersonaliseerde customer experiences willen aanbieden én sneller bruikbare business insights willen opleveren, dienen ze hun assets en processen volledig te digitaliseren zodat deze als bouwstenen kunnen ingezet worden om nieuwe innovatieve applicaties te bouwen.

 

Door continu data te verzamelen en analyses uit te voeren op basis van deze gedigitaliseerde assets en processen krijgen organisaties nieuwe inzichten om de bedrijfsprocessen bij te sturen en/of te verbeteren.

 

Een digitaal transformatieprogramma is pas echt geslaagd als alle data, assets, processen en functionaliteit ook buiten de eigen applicatiecontext bereikbaar is en beschikbaar wordt gesteld in een bruikbaar standaardformaat. Zo kunnen andere applicaties - met de vereiste security- en governance-processen - op een eenvoudige en efficiënte manier data en functionaliteit benutten en innovatie stimuleren.

Explore, Architect, Assist en Assure 


Als expert in applicatie-integratie beschikt AXI over een team van consultants met zowel integration engineer als architect profielen.
Dankzij onze specifieke integratie end-to-end aanpak kunnen wij organisaties perfect ondersteunen bij de integratienoden en dit in elke fase van het integratietraject.

 

Foto van AXI's integration aanpak

Onze end-to-end integratie aanpak in detail

Fase 1

Explore

We brengen in kaart over welk integratie maturiteitsniveau uw organisatie op dat moment beschikt. We kunnen deze verkenningsronde uitvoeren binnen één of meerdere integratiedomeinen, gaande van o.a. architectuur en governance tot development en operations. Hiervoor hebben we een Integration Maturity Assessment uitgewerkt.

Fase 2

Architect

We helpen uw organisatie bij het opstellen van een integratiestrategie, een roadmap en een integratiereferentie-architectuur.

Fase 3

Assist

We helpen uw organisatie bij de effectieve realisatie van integratie-oplossingen. Van het opzetten van integratieplatformen zoals integratie-, messaging en API-platformen tot het implementeren van de oplossingen op deze platformen.

Fase 4

Assure

We helpen uw organisatie bij het beheer van de integratieplatformen en de opgeleverde integratie-oplossingen. Hiervoor sluiten we een heldere SLA overeenkomst af.

Axi frame

Waarom kiezen voor AXI als integratie partner?

AXI biedt organisaties een end-to-end integratie aanpak aan. Naast het opzetten van een degelijke integratie-architectuur, kunt u bij AXI terecht voor de realisatie en de uitwerking van uw integratieprojecten. Uiteraard zorgen we voor het correct en proactief beheer van de in gebruik zijnde integratie-platformen en de daarop draaiende oplossingen via een transparante service overeenkomst.

 

Kortom, bij AXI kunt u rekenen op de resources, de kennis én de jarenlange ervaring en expert integration skills om uw organisatie bij te staan in elke fase van uw integratie journey.

 

We sommen de drie belangrijkste redenen nog even voor u op:

Stevig team van integratie consultants

Het integratie-team bestaat enerzijds uit integratie-architecten die de uitvoering van een integratie maturity assessment voor hun rekening nemen en een integratiestrategie en integratiereferentie-architectuur voor u kunnen opstellen.

 

Daarnaast kunt u steunen op de know-how van onze integratie engineers voor de opzet van integratieplatformen en de implementatie en het beheer van de integratie-oplossingen. U kunt ook rekenen op onze engineers voor de opleiding en de training van eindgebruikers. 

De beste technology stacks voor uw specifiek project

Als business partner van IBM, Microsoft en Gravitee.io kunt u rekenen op proven tech stacks die ons toelaten om te kiezen voor de technologie die het beste aansluit bij uw noden én bij uw concreet integratieproject.

Onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise

Dankzij onze ervaring en opgebouwde expertise hebben we reeds heel wat organisaties geholpen bij hun integratieprojecten.

 

Gaande van architectuuropdrachten tot het inrichten van een integratie Center of Excellence, het installeren en configureren van integratie- en API-platformen en het implementeren en beheren van integratie-oplossingen.

Maak kennis met onze integration technology partners

Afbeelding
IBM API Partner

IBM Cloud Integration Solutions

Ontdek hoe IBM Cloud-integratieoplossingen u kunnen helpen om toegang te krijgen tot uw bedrijfskritische gegevens en deze te gebruiken met API-, applicatie-, bericht- en gegevensintegratie.

Bezoek de partnerwebsite
Afbeelding
MS Azure partner API

Microsoft's Azure API Management

Microsoft's Azure API Management is een gehoste API-beheeroplossing met een krachtige API-spotfunctionaliteit. Azure API Management werd 'zij aan zij' met Azure gebouwd, één van de populairste cloudcomputing platforms.

Bezoek de partnerwebsite
Afbeelding
gravitee API partner

Gravitee.io

Gravitee.io is een open-source API-beheertool en biedt naast een API-gateway ook kant-en-klare functies zoals analyse en API-documentatie. Voor authenticatie en autorisatie kan gebruik worden gemaakt van Gravitee.io's open-source toegangsbeheeroplossing.

Bezoek de partnerwebsite

Integration Maturity Assessment

 

Hoe goed is uw organisatie voorbereid op integratie uitdagingen? 

 

Het is niet eenvoudig om zelf te evalueren of het integratieproces binnen uw organisatie optimaal verloopt. Vaak is het proces niet performant waardoor het analyseren heel wat tijd, geld én resources opslorpt.

 

AXI kan helpen door een Integration Maturity Assessment uit te voeren. Aan de hand van onze best practices, guidelines en referentiearchitecturen brengen wij uw bestaand integratieproces in kaart en geven u concrete aanbevelingen om uw organisatie naar een hoger maturiteitsniveau te tillen.

AXI is gastspreker op het API Event 2021 van Heliview

Niek Jacobsen

Tijdens het online event van Heliview met als thema 'API’s: de enabler voor uw business’ delen verschillende sprekers van toonaangevende organisaties hoe zij een API strategie hebben opgezet. De focus ligt op best practices en learnings bij het opzetten van succesvolle API-programma’s om zo meer flexibiliteit en schaalbaarheid te realiseren.
 
Niek Jacobsen, Integratie Architect bij AXI vertelt u in zijn 20-minutes talk graag meer over de API platformen van de toekomst en wat de nieuwe tools zijn voor een optimale integratie in uw organisatie. 

 

Inschrijven: na registratie krijgt u gedurende 30 dagen toegang tot de on-demand videotalks, interviews, talkshows en 1-op-1 gesprekken. U kunt alles bekijken waar en wanneer u dat uitkomt.

Ontdek alles over API Management in deze on-demand sessies

Afbeelding
Ruben API

API's op een veilige manier aanbieden in een hybride wereld

Op dinsdag 27 oktober 2020 namen 124 deelnemers uit België en Nederland virtueel deel aan de eerste editie van het AXI Cloud Event. Zij werden ondergedompeld in onze negen inspirerende cloud sessies waarin AXI's key consultants, experten en strategische partners hen doorheen de Cloud Native World leidden.

 

API Management is de hoeksteen van moderne applicatie-integratie. De belangrijkste business driver om API Management te introduceren is de noodzaak om veilige en schaalbare toegang te verlenen tot interne API's.

In deze on-demand sessie laat Ruben Delange, aan de hand van zijn praktijkervaring bij klanten, zien hoe het mogelijk is om op een veilige manier business kritische, interne API's naar de buitenwereld aan te bieden via het Microsoft Azure API Management platform.

Ik wil het on-demand webinar bekijken
Afbeelding
API Niek

Meer waarde halen uit data en applicaties dankzij het strategisch inzetten van API's

Op dinsdag 27 oktober 2020 namen 124 deelnemers uit België en Nederland virtueel deel aan de eerste editie van het AXI Cloud Event. Zij werden ondergedompeld in onze negen inspirerende cloud sessies waarin AXI's key consultants, experten en strategische partners hen doorheen de Cloud Native World leidden.

 

Via Application Programming Interfaces (API's) deelt u op een goed beveiligde manier data en business functionaliteiten en kunnen nieuwe innovatieve cloudprojecten op dezelfde uniforme manier ondersteund worden door het aanbieden van standaard interfaces.

In deze sessie deelt Niek Jacobsen vanuit zijn ervaring welke strategie, visie, organisatiecultuur en technologieën kunnen helpen om meer waarde te halen uit uw data en business functionaliteit dankzij het strategisch inzetten van API's.

Ik wil het on-demand webinar bekijken
Afbeelding
API Niek Heliview 2020

API Security begrijpen op basis van een AXI klantencase

Eind 2020 was AXI aanwezig op het online API event met als thema API Maturity - What's your next step?

 

Het is essentieel om uw API's te beveiligen, vooral wanneer deze extern ter beschikking worden gesteld. API-sleutels, JWT-tokens, Oauth 2.0: er zijn zoveel verschillende technologieën en benaderingen beschikbaar dat niet vanzelfsprekend blijkt om de meest geschikte oplossing voor uw specifieke behoeften te vinden, laat staan ​​hoe u deze kunt implementeren. In deze sessie komen niet alleen de architecturale principes aan bod, maar laat Niek Jacobsen ook zien hoe de gekozen oplossing kan worden geïmplementeerd met behulp van specifieke technologie.

Ik wil de on-demand sessies bekijken
Afbeelding
AZUG sessie API

API's op een veilige manier aanbieden in een hybride wereld

Op donderdagavond 3 juni 2021 gaf AXI een live sessie rond Azure API Management op AZUG User Group Belgium

 

In deze sessie gaat Ruben Delange dieper in op hoe u uw bedrijfskritische, interne API's veilig aan de buitenwereld bloot kunt stellen via een hybride cloudopstelling. Azure API Management is hierbij de belangrijkste component, maar ook andere Azure PaaS-componenten dienen te worden geïntroduceerd om zowel netwerkgerelateerde als applicatiegerelateerde beveiligingsbehoeften te dekken.

Ik wil de on-demand AZUG sessie bekijken

We delen graag onze Insights met u

APIs in de cloud
Insight

Hoe uw data en API's in de cloud beveiligen met Gravitee.io

Ontdek in deze Insight hoe u eenvoudig uw interne API(s) die beschikbaar worden gesteld in de cloud met Gravitee.io API Management kunt beveiligen.

API Management
Insight

Hoe een SOAP-backend-service beschikbaar stellen als een REST API met Gravitee.io

In deze insight ontdekt u hoe u een SOAP-backend-service beschikbaar kunt stellen als een REST API dankzij het inzetten van het Gravitee.io API Platform.

Maak kennis met onze klanten

 

Deze organisaties deden reeds beroep op de Integration services van AXI.

LCM ref
referentie Colruyt Group
De Vlaamse Waterweg
JDN ref
Lineas ref
MLOZ ref
Plus Retail ref
NVSM ref
SocMut Brabant ref