AXI Referentie OLVZ Aalst
26/04/2019

OLV Ziekenhuis Aalst standaardiseert haar storage omgeving met gebruik van HPE 3PAR technologie

Binnen het OLVZ Aalst werd gebruik gemaakt van NetApp en HPE 3PAR storage. Om het beheer van de storage-omgeving te vereenvoudigen en het ziekenhuis beter te beschermen tegen een eventuele disaster, koos OLVZ Aalst ervoor om integraal over te schakelen naar de nieuwste HPE 3PAR technologie.

 

 

Van een heterogene naar een uniforme storage omgeving

 

OLVZ had reeds enkele jaren ervaring met HPE 3PAR storage. In 2014 implementeerde AXI twee 3PAR 7200 systemen voor de VMware, Oracle en Forcea omgeving van het ziekenhuis.  In de loop deze jaren werd dit systeem uitgebreid in functie van de datagroei. De ervaring die werd opgedaan met 3PAR maakte duidelijk dat de storage technologie betrouwbaar en flexibel is.

 

 

Grondige voorbereiding van de volledige migratie naar HPE 3PAR

 

In functie van de volledige vernieuwing van haar storage infrastructuur investeerde OLVZ Aalst - in haar twee datacenters - in een redundante HPE 3PAR 8400 storage-oplossing. Om de totale migratie vlot te laten verlopen is veel aandacht gegaan naar een goede voorbereiding en planning. Dit in samenspraak met storagespecialist AXI en HPE. 

 

Eind 2016 werd gestart met de eerste voorbereidingen. Nagegaan werd hoe de volledige, heterogene storage-omgeving kon worden vervangen, zonder risico op dataverlies of onderbreking voor de medewerkers. Na een uitgebreide technische sessie en demo sessie bij HPE volgde de opmaak van een budgetplan medio 2017, waarna het project werd opgestart. 

 

De hoeveelheid actieve storage data op de bestaande NetApp systemen werd berekend en er werd een groeiplan voor de komende vijf jaar opgesteld. Voor een aantal technische vraagstukken werden de juiste oplossingen uitgewerkt. De bestaande NetApp ISCSI data kon worden omgezet naar FC data. CIFS en NFS data konden gepresenteerd worden aan de eindgebruikers via nieuwe HPE File Controllers. Binnen de bestaande NetApp architectuur met vier filers werd één filer eveneens als backup gebruikt. Deze opzet hield bepaalde risico's in. Bij een disaster van een site, zou er dataverlies optreden doordat er op één site zowel actieve data als backup data opgeslagen werden. Om die reden adviseerde AXI de ingebruikname van een aparte backup appliance op een derde locatie.

 

 

‘Om dit grote storageproject tot een goed einde te brengen, is een goede voorbereiding en weloverwogen advies van een storagespecialist cruciaal. Met dank aan de samenwerking met AXI beschikken we nu over een uniforme, future proof storage oplossing.’

 

Mevr. Krista De Neve, Infrastructure & Support Manager IT bij OLV Ziekenhuis Aalst – Asse - Ninove

Tevreden over het resultaat

 

Met de ingebruikname van 3PAR 8400 heeft OLVZ Aalst zijn storage omgeving geconsolideerd op een enterpriseklasse flash-array. Het systeem geeft een boost op het vlak van de vereiste prestaties door het gebruik van SSD’s, is makkelijk schaalbaar en uiterst flexibel. 

 

De oplossing biedt uitgebreide dataservices, is robuust door zijn set-up met een 4-node file-controller cluster, biedt naadloze datamobiliteit tussen systemen en levert hoge beschikbaarheid dankzij een complete reeks van persistente hardware en software technologieën. In functie van efficiënte data bescherming is het systeem voorzien van synchrone spiegeling over de twee datacenters en daarnaast nog een 'flat backup' naar een HPE StoreOnce Backup-appliance op de 3de locatie.

 

 

Vlotte installatie en implementatie door AXI in samenwerking met OLVZ

 

ITS stond in voor de volledige installatie. In nauwe samenwerking met AXI ITS werd eind 2017 - begin 2018 de migratie uitgevoerd door Steven Van Hauwermeiren en Walter Eeckhout, beiden system engineer bij OLVZ. AXI ITS stond bovendien in voor de projectbegeleiding van de volledige hardware set-up, de nodige firmware updates, de test & acceptatie, de oplevering van de documentatie en de opleiding inclusief begeleiding van de IT medewerkers. 

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Berrie Talboom.