AXI Customer Case Navitrans
08/06/2023

Navitrans ontzorgt IT-team via overstap naar de AXI Cloud 

Navitrans, leverancier van softwareoplossingen voor logistiek en transportbeheer, verhuisde begin 2023 haar server-, storage-, backup- & netwerkinfrastructuur naar het AXI-datacenter. Het bedrijf maakt voortaan gebruik van de AXI Cloud waardoor het haar eigen IT-team ontzorgt, een kostenbesparing realiseert en haar omgeving de nodige flexibiliteit en schaalbaarheid geeft.   

  

 

Overstap naar AXI Cloud  

 

Navitrans verhuisde haar kantooromgeving recent naar een nieuwe locatie in Kortrijk. Met die verhuis werd ook meteen de overweging gemaakt of het haar IT-infrastructuur, zoals voordien, on premise zou behouden of een overstap naar de cloud zou maken met een externe partner. Het werd het laatste. Begin 2023 ruilde Navitrans haar on premise infrastructuur in voor het AXI-datacenter te Evere en migreerde het naar de AXI Cloud, zo getuigt Bart Beeckmans, CEO en Managing Director bij Navitrans.   

  

 

Managed Cloud 

 

De Navitrans server-, storage-, backup- en netwerkinfrastructuur werd met succes overgezet naar de AXI cloud. ‘Navitrans maakt voortaan gebruik van de faciliteiten van het AXI-datacenter, zoals apparatuur, stroom, koeling, internetverbinding, beveiliging, …  en dankzij de keuze voor onze managed cloud kan Navitrans kosten besparen en ontzorgt het haar IT-team dat niet langer zelf verantwoordelijk is voor het beheer van een eigen datacenter,’ zo getuigt Frederik Willems, Accountmanager bij AXI. 

 

 

Maximale ontzorging  

 

‘Via een Tier 3 service level agreement (SLA) zorgen we ervoor dat de beschikbaarheid, prestaties en betrouwbaarheid van hun systemen gewaarborgd blijft’, zo vertelt Frederik Willems. 

 

‘We monitoren de omgeving 24/7 en zorgen ervoor dat bedrijfskritische incidenten snel afgehandeld worden. We identificeren bovendien op een gecontroleerde en planmatige manier alle kwetsbaarheden en mogelijke bedreigingen om downtime en uitval te vermijden. Kortom, een maximale ontzorging’.  

  

 

Vlotte omschakeling en goede samenwerking 

 

Voor de uitvoering van dit project moest een strakke planning gevolgd worden. Met succes. ‘Dankzij de goede samenwerking en de uitermate vlotte communicatie met de klant, kon het project, inclusief voorbereiding, verhuis & vereiste werkzaamheden na de verhuis, afgerond worden in minder dan vier weken’, zo getuigt Frederik Willems. ‘Er was dagelijks overleg om ervoor te zorgen dat de vereiste werkzaamheden naar analogie met het vooraf opgestelde stappenplan afgevinkt konden worden’. 

Over Navitrans International NV  

 

Navitrans International NV is een leverancier van softwareoplossingen voor logistiek en transportbeheer. Het bedrijf, met hoofdzetel in Kortrijk, werd opgericht in 1999 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van softwareoplossingen voor de transport- en logistieke sector, met inbegrip van expeditie, opslag en supply chain management. Navitrans International NV biedt softwareoplossingen die logistieke en transportbedrijven in staat stellen hun activiteiten te optimaliseren en hun efficiëntie te verbeteren. Deze oplossingen omvatten Navitrans Transport, ontworpen voor transportbeheer, Navitrans Warehouse, ontworpen voor magazijnbeheer, en Navitrans Forwarding, ontworpen voor expeditie.  

Hybrid cloud oplossingen en managed services


Om uw organisatie ‘cloud ready’ te maken, reiken we de juiste inzichten aan. We kijken verder dan de techniek. We focussen op de cloud adoptie binnen uw organisatie. En daar stopt het niet. Dankzij onze end-to-end aanpak wordt niet alleen de 'best match' cloud roadmap uitgetekend maar kunt u ook rekenen op de perfecte begeleiding bij uw cloud migratieproject.

 

Kies de 'perfect match' tussen managed private, hybrid en public cloud. AXI begeleidt u bij de opzet van een flexibel hybrid cloud platform en architectuur.

 

 

Ontdek ons portfolio aan oplossingen