AXI referentie Grant Thornton Belgium
26/04/2019

Grant Thornton Belgium kiest voor HPE Nimble Storage

Bij de vervanging van hun HPE storage infrastuctuur stond Grant Thornton voor de keuze tussen HPE 3PAR en HPE Nimble Storage. Met gebruik van RVT tools heeft AXI op basis van de huidige situatie de correcte inschatting gemaakt voor de toekomstige storage noden. Met het Adaptive Flash Storage platform van Nimble werd gekozen voor de beste oplossing qua performantie en capaciteit. De oplossing is bovendien eenvoudig uitbreidbaar.

 

 

Grant Thornton in België is lid van Grant Thornton International Ltd, één van 's werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met 53.000 professionals in meer dan 130 landen. In België telt de full-service bedrijfsadviseur 6 vestigingen: Antwerpen, Brussel, Gent, Turnhout, Doornik en Jumet. 160 specialisten kunnen elk type klant bijstaan bij het verwezenlijken van hun groei.

 

Bij de vervanging van hun HPE storage infrastructuur stond Grant Thornton voor de keuze tussen HPE 3PAR en HPE Nimble Storage. 'Kiezen is niet altijd eenvoudig', vertelt Dirk Van den Broeck, bedrijfsrevisor en partner bij Grant Thornton Belgium. 'Vandaag ziet het HPE storage er totaal anders uit dan enkele jaren terug. Naast het 3PAR, het top storage systeem voor middelgrote en grote ondernemingen, is er nu ook het vernieuwde Nimble aanbod dat zich richt tot de midmarket. Voor ons, als middelgrote organisatie op de Belgische markt, was het niet direct duidelijk welke keuze we moesten maken: 3PAR of Nimble?

 

 

Hulp bij de storage keuze

 

Van den Broeck: 'Met gebruik van RVT tools heeft AXI eerst gekeken naar de huidige situatie, wat toeliet om een goede inschatting te maken van de toekomstige storage noden. De vergelijking tussen de 3PAR en de Nimble platformen bracht helderheid. Met het Adaptive Flash Storage platform van Nimble hebben we gekozen voor de gulden middenweg tussen performantie en capaciteit. Eenvoudig uitbreidbaar en beter passend qua budget.'

 

 

De oplossing

 

Grant Thornton koos voor de HPE Nimble Storage HF20 met 21TB storage capaciteit en twee HPE ProLiant DL380 Gen 10 servers. De eenvoudig uitbreidbare HPE Nimble Storage HF20 is een Adaptive Flash Array, uitgerust met flash met klassieke harde schijven. Met 21 x 1TB storage capaciteit, 2,88TB cache en gemiddeld 30.000 IOPS.
De twee HPE ProLiant DL380 servers worden ingezet als VMware hosts. Er is voorzien in een upgrade van de bestaande backup server door middel van een 10Gb dual port ethernet adapter en een 16Gb dual port Fiber Channel HBA. Een nieuwe netwerk switch met 48 poorten vervolledigt de nieuwe configuratie.
De volledige installatie is uitgevoerd door AXI ITS. Alle storage is voorzien van vijf jaar Foundation Care support.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Berrie Talboom.