AXI Customer Case - ILVO aan de slag met AXI Financials en AXI Purchase to Pay
17/01/2024

ILVO gaat voor meer efficiëntie en minder kosten in haar financiële- en aankoopprocessen

AXI implementeert AXI Financials en AXI Purchase to Pay bij ILVO 

 
ILVO, een onderzoeksinstituut en dienstverleningsorganisatie van de Vlaamse overheid, implementeerde AXI Financials en AXI Purchase to Pay. Door de implementatie optimaliseert het haar boekhoudsysteem en inkoopproces waardoor de organisatie (kosten)efficiënter kan werken.  

Specifieke noden

 

ILVO, een wetenschappelijk onderzoeksinstituut en dienstverleningsorganisatie van de Vlaamse overheid, ging in 2016 op zoek naar een nieuw boekhoudsysteem. ‘We hadden specifieke noden wat betreft ons nieuw boekhoudsysteem zoals een aantal specifieke BTW-codes voor binnen- en buitenland. Via AXI Financials (voorheen gekend als AXI Discovery), kon dat zeer flexibel ingericht worden’, zo vertelt Katrien De Bruyn, Financieel Coördinator bij ILVO. ‘Ook de mogelijkheid van dimensies in het kader van analytische boekhouding was zeer aantrekkelijk in het pakket. AXI’s softwarepakket vormde voor ons de ideale match.’ Sinds 2017, na de implementatie, bleef ILVO in AXI een betrouwbare partner zien.  

 

 

Vlotte implementatie 

 

In 2022, na een grondige impactanalyse, stapte ILVO over naar het nieuwe AXI Financials. ‘De mogelijkheden die in het vorige financieel pakket van AXI zaten als oorspronkelijke vereisten voor ILVO, zijn ook in het nieuwe pakket opgenomen’, zo merkt Katrien op. ‘AXI leverde, installeerde en configureerde AXI Financials bij ILVO voor het financieel beheer van onze verschillende afdelingen en bracht alles keurig in productie’.  

 

Daarnaast wilde ILVO haar inkoopproces optimaliseren. In 2020 werd daarom AXI Purchase to Pay geïmplementeerd bij twee afdelingen binnen ILVO. ‘Dankzij deze software loopt het inkoopproces een pak vlotter en besparen we tijd en geld’, aldus Katrien. De uitrol van de andere drie afdelingen binnen ILVO werd gerealiseerd in 2023.  

Afbeelding
AXI Customer Case - ILVO aan de slag met AXI Financials en AXI Purchase to Pay

Gebruiksvriendelijker en efficiënter werken 

 

Beide softwareoplossingen, AXI Purchase to Pay en AXI Financials, zorgen ervoor dat IlVO efficiënter en effectiever kan werken, haar kosten kan verlagen en haar financiële processen kan optimaliseren. Ook Katrien bevestigt: 'Door de implementatie zijn we up-to-date en genieten we van de nieuwste mogelijkheden. Het vergt soms een aanpassing in je werking, maar telkens zie je dan weer dat het de moeite loont en je vlotter kan werken.’ 

Over ILVO

ILVO - Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek - is een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksinstituut en dienstverleningsorganisatie van de Vlaamse overheid dat meewerkt aan het bevorderen van een duurzame landbouw, visserij en agro-voedingssector in Vlaanderen, België, Europe en in de wereld. 

AXI Financials of AXI Purchase to Pay iets voor u?

  • Ik wil graag meer informatie over AXI Financials, de innovatieve financiële software van AXI.
  • Ik wil graag meer informatie over AXI Purchase to Pay, de innovatieve inkoopsoftware van AXI.