AXI Persbericht 2023
18/10/2023

AXI Group zet nieuwe strategische stap om groeiambities waar te maken

De afgelopen jaren is AXI aanzienlijk gegroeid. Dat doen we voornamelijk via organische groei. Sinds de instap van investeerder Strada Partners deed AXI al enkele belangrijke overnames waaronder Tilroy, InterIT en ITP Group. De nieuwe gestroomlijnde groepsstructuur is een logische volgende stap bij de groeiambities van AXI.

 

 

AXI Software en AXI Digital

 

Vandaag zet AXI opnieuw een belangrijke stap. Zo hergroepeert AXI haar interne structuur in twee aparte entiteiten: AXI Software ontwikkelt en beheert softwareoplossingen en services voor retail, overheid, zorg, service en industry en is goed voor ongeveer 40% van de omzet in België en Nederland. AXI Digital begeleidt organisaties in de Benelux bij hun digitale transformatie door het aanbieden van een breed portfolio aan IT-infrastructuuroplossingen en managed services binnen de domeinen cloud, storage, networking, connectivity, security en digital workplace.

 

Beide entiteiten zullen AXI nog beter in staat stellen om in te spelen op nieuwe technologieën en de klanten, waaronder De Bijenkorf, Colruyt, Intergamma (Gamma & Karwei), PLUS Retail, Hans Anders, Raad van State (NL), FOD Justitie, Umicore, Renewi, ZNA en Baloise, perfect begeleiden in hun digitale transformatie dankzij innovatieve oplossingen en services. 
 

Paul Peeters, huidig CEO van AXI: ‘AXI blijft evolueren om de huidige digitale uitdagingen aan te gaan en onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden. Dankzij onze stevige partnerships met marktleiders waaronder Microsoft, Oracle, IBM, HP, HPE, Posit, Aruba, Lenovo, Dell en Proximus zijn wij in staat om onze oplossingen en services continu te verbeteren en snel in te spelen op veranderingen.’, zo besluit hij.  

 

 

Ron van den Broek CEO AXI Software

 

Vanaf 30 oktober 2023 versterkt Nederlander Ron van den Broek AXI Group als nieuwe CEO van de AXI Software entiteit. Dankzij zijn uitgebreide ervaring in de Saas-industrie en als voormalige CEO van Keylane, met software voor verzekeraars en pensioenorganisaties, zal hij de AXI Group bijstaan in de toewijding en expertise om innovatieve softwareproducten aan te bieden.

 

'Ik kijk er enorm naar uit om dit team te mogen vervoegen. Met deze nieuwe structuur zijn we klaar om onze klanten optimaal te ondersteunen in hun digitale transformatie en hen totaaloplossingen te blijven aanbieden.', zegt Ron van den Broek, CEO van AXI Software.

 

 

Paul Peeters voorzitter AXI Group en CEO AXI Digital

 

Paul Peeters, die de afgelopen 16 jaar als CEO van de AXI group aan de slag was, neemt de leiding over AXI Digital en zal als CEO van deze entiteit verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de kwaliteit en de continuïteit van de IT-infrastructuur oplossingen en managed services die AXI levert. Hij wordt bovendien voorzitter van de Raad van Bestuur van de AXI Group die vandaag meer dan 400 medewerkers telt, verspreid over diverse sites in Vlaanderen en Nederland. 

Afbeelding
AXI Persbericht 2023

Links: Paul Peeters, CEO AXI Digital - Rechts: Ron van den Broek, CEO AXI Software

AXI Software ontwikkelt en beheert innovatieve softwareoplossingen voor retail, overheid, zorg, service en industry. AXI Software bestaat uit AXI Retail (een omnichannel retail ERP platform), AXI Financials (financieel ERP platform en AXI Purchase to Pay), AXI Adaptive Case Management (case management software voor overheidsorganisaties) en AXI e-Voting (digitale oplossing voor stemmingen en verkiezingen). AXI Software, inclusief Tilroy, bestaat uit meer dan 300 medewerkers en genereert 41 miljoen omzet en 3.9 miljoen EBITDA.  
 

AXI Digital implementeert en beheert totale IT-infrastructuur oplossingen en managed services voor KMO’s tot enterprise organisaties. Naast het bepalen van de juiste IT strategie en roadmap in samenwerking met de klant, biedt AXI volledige diensten aan rond hybrid cloud, digital workplace, connectivity en network & security. AXI Digital, inclusief ITP Group en InterIT, omvat > 140 medewerkers die diensten leveren voor >1.000 klanten, en genereert 61 miljoen euro omzet en 8.5 miljoen euro EBITDA.