AXI Financials Goedhart Bouwmarkten
28/06/2023

Goedhart digitaliseert verwerking inkomende facturen en bespaart tijd en kosten 

Foto credits: alle beelden zijn eigendom van Goedhart

 

 

Efficiënter werken dankzij de integratie van uw boekhoudsysteem met een digitaal factuurverwerkingsplatform   

  

 

Goedhart, franchisenemer van Intergamma en exploitant van meerdere filialen van Gamma en Karwei, digitaliseerde haar crediteurenproces. AXI integreerde het nieuw digitaal factuurverwerkingsplatform van Factuurportal met AXI Financials, het bestaande boekhoudsysteem, en zorgde voor een optimale synergie tussen beiden. Goedhart kan nu sneller en efficiënter inkomende facturen verwerken, heeft een beter zicht op haar cashflow en bespaart kosten. Van een succes gesproken!  

Afbeelding
AXI Financials Goedhart Bouwmarkten

Crediteurenproces digitaliseren en optimaliseren  

 

Goedhart verwerkte de inkomende facturen van haar leveranciers vroeger manueel: facturen kwamen digitaal binnen, werden afgedrukt, manueel geboekt en voorzien van een stempel, ingescand en vervolgens ter goedkeuring aangeboden. Goedhart wilde dit proces digitaliseren en efficiënter maken. ‘We wilden alle manuele handelingen uitfaseren en ervoor zorgen dat facturen digitaal binnenkomen en automatisch verwerkt worden’, zo vertelt Raymond Datema, Hoofd Bouwmarktadministratie bij Goedhart. ‘AXI, al jaren onze vertrouwde softwareleverancier van ons boekhoudsysteem (AXI Financials) en onze POS en winkelsystemen, reikte de ideale oplossing aan’, zo vult Marco Van Driel, Financieel directeur bij Goedhart, aan.   

 

  

AXI Financials meets Factuurportal  

 

‘Dankzij ons strategisch partnership met Factuurportal, waren we in staat om Goedhart een passende oplossing aan te bieden, zo vertel Michel Petrusma, Sales Directeur Nederland bij AXI. ‘We integreerden AXI Financials, het bestaande boekhoudsysteem van Goedhart, met het digitale factuurverwerkingsplatform van Factuurportal’. Dankzij de verschillende modules en functionaliteiten van AXI Financials kunnen de elektronisch aangeleverde facturen vlot geboekt en digitaal goedgekeurd worden. Factuurportal werd op haar beurt geïntegreerd voor het digitaal aanleveren van de facturen’. Beide systemen werken vandaag uitstekend samen.   

Afbeelding
AXI Financials Goedhart Bouwmarkten

Efficiëntie en kostenbesparing  

 

‘Door de koppeling van Factuurportal aan het bestaande boekhoudsysteem, zorgt Goedhart ervoor dat facturen digitaal aangeleverd worden’, zo vertelt Rob Klaver, directeur bij Factuurportal. ‘Dit maakt dat het aantal benodigde manuele handelingen bij de verwerking van de facturen geminimaliseerd wordt’. Raymond Datema ziet tal van voordelen: ‘Facturen worden nu sneller en efficiënter verwerkt. Hierdoor worden leveranciers tijdig betaald en hebben we altijd een goed zicht op onze cashflow omdat we een duidelijk zicht hebben op de openstaande facturen en de betalingsverplichtingen’. Bovendien wordt de kans op menselijke fouten en vergissingen verkleind’, zo vult Marco Van Driel aan. ‘Ook de interne beheersing is hierdoor verbeterd. Door het delen van digitale documenten en real-time inzicht in het goedkeuringsproces hebben we geen last meer van rondzwervende papieren facturen en kunnen we effectiever communiceren en samenwerken. En door het proces te stroomlijnen hebben we de administratieve kosten kunnen verlagen’.   

 

  

Vlotte implementatie  

 

De integratie en ingebruikname werd met een doorlooptijd van vier maanden gerealiseerd. Eerst werd een impactanalyse uitgevoerd om een blauwdruk te hebben van de beoogde inrichting en vervolgens volgde de implementatiefase met een testomgeving, de inrichting van de procuratieregeling voor de verschillende administraties, het testen van het proces aan de hand van testfacturen en uiteindelijk werd nog een opleiding en begeleiding voorzien bij de livegang. ‘Zowel Factuurportal als AXI zijn beiden goed bereikbaar, behulpzaam en er vindt een duidelijke en goede terugkoppeling plaats’, zo zegt Raymond Datema. ‘Onze medewerkers zijn positief over de nieuwe werkwijze die door AXI en Factuurportal is opgezet’.   

AXI Financials: de voordelen  

AXI Financials integreert alle financiële en administratieve processen in één boekhoudoplossing dankzij een doorgedreven automatisatie. Door de verschillende modules kan er op een eenvoudige manier grip gehouden worden op de verschillende financiële processen binnen uw organisatie.   

  

In de financiële module kunnen uw essentiële boekhoudprocessen maximaal geautomatiseerd worden. Verder zorgt AXI Financials ervoor dat de data uit uw boekhouding in analytische rapporten en dashboards helder gevisualiseerd wordt. Ook is contractbeheer mogelijk, automatische factuurherkenning, e-facturatie, enzovoort.

 

Het onmiskenbare voordeel is ook dat AXI Financials perfect geïntegreerd kan worden met andere tools. Zoals we in dit geval gedaan hebben met Factuurportal’, zo licht Michel Petrusma toe. ‘Als gebruiker betekent dit tijdswinst door automatisatie, real-time financiële inzichten op basis van de gegenereerde rapporten, kostenbesparingen dankzij de centralisatie van inkoopprocessen.   

Over Goedhart

Goedhart, specialist in bouwmaterialen  

 

Goedhart is franchisenemer van Intergamma, een toonaangevend retailbedrijf in de doe-het-zelfsector in Nederland en België. Intergamma is eigenaar van de bekende bouwmarktformules Gamma en Karwei. Het is franchisegever aan bijna 400 bouwmarkten in Nederland en België. Goedhart, één van de grootste franchisenemers van Intergamma, exploiteert zeventien bouwmarkten van Gamma en Karwei en voorziet dagelijks in de levering van een breed scala aan bouwmaterialen. Bovendien is het met Bouwcenter Goedhart nog steeds actief in de bouwmaterialengroothandel.