De kracht van een schaalbaar API Management Platform

API's ontwerpen, implementeren en aanbieden is lang niet voldoende. API's die deel uitmaken van een weldoordachte API strategie zorgen ervoor dat uw business objectieven eenvoudiger en sneller worden gerealiseerd.

 

Dankzij de opzet van een API Management Platform kunt u genieten van klant-en-klare functies zoals analyse, API-documentatie en een API-gateway die een veilige toegang tot uw API's garandeert.

 

Header logo

De kern van de API economie

 

Retailorganisaties die erin slagen om hun waardevolle data op een slimme manier te verpakken zijn in staat om diverse uitdagingen sneller op te pikken:

 

  • enerzijds door ze aan te bieden op een API-markt zodat andere partijen er hun voordeel mee kunnen doen
  • anderzijds door er zelf ook weer nieuwe markten mee aan te boren.

 

Ontdek hoe u de best passende integratie strategie kunt opzetten aan de hand van een API-architectuur en hoe u al deze API's kunt beheren via een API Management platform. Wellicht biedt een event-driven architectuur een complementaire oplossing voor uw business naast de traditionele integratie- of API platformen.

 

API's    Event-driven architectuur

Uw API's beheren, beveiligen en analyseren

 

Om de samenwerking tussen business partners en externe partijen efficiënter en eenvoudiger op te zetten, dienen omnichannel retailers in staat te zijn om hun waardevolle retaildata en functionaliteit snel aan te bieden aan diverse partijen.

 

Om dat op een veilige en gecontroleerde manier te doen, kunnen ze rekenen op de voordelen van een schaalbaar API Management Platform dat voldoet aan de eisen van hun retail business. Daarnaast biedt zo'n platform ook mogelijkheden voor het documenteren, socialiseren en analyseren van API's.

Een API Management Platform dat voldoet aan uw eisen

Security

Beveiligt alle API's via een consistent security model.

Overview

Zorgt voor een duidelijk overzicht: Welke API's staan in productie? Over welke versies beschikt u? Welke API's staan in acceptatie of in development?

Consumers

Blijf op de hoogte welke partijen uw API's gebruiken en aanroepen.

Usage & Performance

Check het gebruik en de performantie van uw API's: Hoeveel calls zijn er per maand? Welke API's zijn het populairst?

Release & Version Management

Welke versies van uw API's zijn er? Zo kunt u eenvoudig een API repliceren of vervangen.

Sign up

Gebruikers kunnen zich eenvoudig aanmelden om uw API's via self-service model te gebruiken.

Onze dienstverlening rond het beheer van API's

De AXI integratie consultants ondersteunen bij de keuze, de installatie, de training en de support van het gekozen API Management Platform:

 

  • Het selectietraject: hulp bij de keuze van het geschikte API Management platform op uw maat en volgens uw behoeftes en vereisten. 
  • Wij nemen de installatie en de configuratie van het gekozen beheerplatform voor onze rekening. We hebben ruime ervaring met de integratieoplossingen van IBM, Microsoft Azure en Gravitee.io.
  • Training & coaching: wij begeleiden bij het correct gebruik op basis van best practices en guidelines.
  • Via een Service Level Agreement ontzorgen wij uw volledige omgeving.

Ontdek hier alle online kennissessies rond integratie voor retailers

Afbeelding
unified commerce boosten dankzij integratie

Hoe real-time gegevensuitwisseling uw unified commerce aanpak kan boosten

Tijdens deze on-demand kennisessie praten we u bij over het belang van integratie voor uw retailbusiness.

 

Wat mag u verwachten? Dankzij zijn jarenlange ervaring vertelt Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, u aan de hand van enkele interessante use cases: hoe u de best passende API-architectuur kunt opzetten en kunt inpassen in uw integratielandschap en hoe u API's kunt bouwen en beheren via een krachtig API Management platform.

 

Daarnaast bespreekt hij de mogelijkheden en de voordelen van een event-driven architectuur als complementaire oplossing voor uw retailbusiness naast de traditionele integratie- of API platformen.

Meer details
Afbeelding
API Management platform

Ontdek de kracht van een schaalbaar API Management Platform

Tijdens deze on-demand kennisessie gaan we dieper in op het belang van een API Management Platform.

 

API's ontwerpen, implementeren en aanbieden is lang niet voldoende. API's die deel uitmaken van een weldoordachte API strategie zorgen ervoor dat uw business objectieven eenvoudiger en sneller worden gerealiseerd.

 

Dankzij de opzet van een API Management Platform kunt u genieten van klant-en-klare functies zoals analyse, API-documentatie en een API-gateway die een veilige toegang tot uw API's garandeert. Daarnaast biedt zo'n platform ook mogelijkheden voor het documenteren, socialiseren en analyseren van API's.

Meer details
Afbeelding
event gedreven bedrijfsprocessen automatiseren

Event gedreven retail bedrijfsprocessen eenvoudig automatiseren en configureren

Tijdens deze on-demand kennissessie ontdekt u hoe u uw event gedreven bedrijfsprocessen eenvoudig kunt automatiseren en configureren via een event-driven architectuur.

 

Als omnichannel retailer heeft u te maken met high volume externe en interne gebeurtenissen die u ook snel dient af te handelen.

 

Strategische wendbaarheid is hierbij cruciaal. Om als retailer een klantgerichte, flexibele en agile organisatie op te zetten, moet u in staat zijn om snel in te spelen op steeds verdere ontwikkelingen en veranderingen binnen uw sector.

Meer details

Ik wens meer informatie over integratie voor mijn retailorganisatie