Bedrijfsprocessen automatiseren dankzij een event-driven aanpak

Omnichannel retail is van nature event-driven en kan uitstekend gemodelleerd worden als een event-driven architectuur

 

In tegenstelling tot een API-gestuurde architectuur en de traditionele batchverwerking is een event-driven architectuur in staat om realtime op 'gebeurtenissen' of 'events' te reageren. 

 

Via de combinatie van een overzicht van ontelbare onvoorspelbare, niet-lineaire, gebeurtenissen én de mogelijkheid om event-driven applicaties te beheren en te activeren, kunt u uw bedrijfsprocessen automatiseren.

 

Met behulp van Apache Kafka, het industry-standard event-streaming platform, kunt u een event-driven architectuur implementeren die zowel robuust, flexibel als schaalbaar is.

 

Dankzij dit nieuwe generatie event streaming platform kunt u bovendien tal van nieuwe use cases implementeren die voorheen uiterst moeilijk te realiseren waren.

Header logo

De kern van de API economie

 

Retailorganisaties die erin slagen om hun waardevolle data op een slimme manier te verpakken zijn in staat om diverse uitdagingen sneller op te pikken:

 

  • enerzijds door ze aan te bieden op een API-markt zodat andere partijen er hun voordeel mee kunnen doen
  • anderzijds door er zelf ook weer nieuwe markten mee aan te boren.

 

Ontdek hoe u de best passende integratie strategie kunt opzetten aan de hand van een API-architectuur en hoe u al deze API's kunt beheren via een API Management platform. Wellicht biedt een event-driven architectuur een complementaire oplossing voor uw business naast de traditionele integratie- of API platformen.

 

API's    API Management Platform

Uw event-driven retail business

Een event is een 'state change' in uw omnichannel proces: de stock is uitgeput, de klant brengt iets retour, de klant bestelt een artikel op de webshop, er wordt een order aangemaakt, de klant heeft een vraag via de mobiele app, er is een nieuwe promo, er wordt een korting toegekend, er is een nieuwe winkel geopend ... 

 

Een events streaming platform op basis van Apache Kafka geeft u de mogelijkheid om duizenden tot miljoenen binnenkomende events op een performante en schaalbare manier te verwerken. Dankzij het event streaming platform worden alle events bijgehouden over een bepaalde tijd. Verschillende stromen van events kunt u eenvoudig combineren en er nieuwe events-stromen uit genereren wat toelaat om nieuwe scenario's te implementeren die op hun beurt heel wat added value opleveren: risico's worden beperkt, de kosten verminderen én de omzet verhoogt.

De voordelen van een event-driven architectuur

Veel schaalbaarder en robuuster

Audit mogelijkheden: alle events worden bijgehouden en kunnen gelogd worden in een dataplatform

Sneller ontwikkelen: nieuwe items kunnen snel bijgebouwd worden, nieuwe functionaliteiten zijn snel toe te voegen. Er is veel minder impact op bestaande systemen.

Real-time processing van nieuwe orders: dit gebeurt niet meer via polling of via batch processing. De klant krijgt direct feedback of antwoord.

Event streaming platform versus traditioneel integratieplatform

Veel retailers maken reeds gebruik van een traditioneel integratie platform (ESB, Mesage broker ...). Een event streaming platform is geschikt voor heel wat scenario's maar is niet toereikend voor alle integratie scenario's. Daarom kan een event-streaming platform perfect gecombineerd worden met een standaard integratieplatform of API platform.

 

Een traditioneel integratieplatform, een API platform en een event-streaming platform zijn complementair. Als retailer dient u op basis van uw doelstellingen en uw strategie na te denken welke platformen u nodig heeft om een naadloze customer journey te kunnen aanbieden.

Onze dienstverlening rond event-driven architectuur

De AXI integratie specialisten kunnen u ondersteunen op verschillende niveaus:

 

  • De ontwikkeling van uw event-driven architectuur waarbij we bekijken welke componenten u nodig heeft en hoe deze kunnen gebruikt worden.
  • Het opzetten, installeren en configureren van een Apache Kafka streaming platform waarbij u de keuze heeft tussen een on-premise of een cloud omgeving.
  • Het opzetten van een referentie architectuur: eens het streaming platform is geïnstalleerd kunnen wij u begeleiden bij het correct en optimaal gebruik van het platform via guidelines, best practices, naming conventions ...
  • Het ontwikkelen en implementeren van event-driven integraties.
  • Support via een Service Level Agreement voor de ontzorging op maat van uw organisatie.

Ontdek hier alle online kennissessies rond integratie voor retailers

Afbeelding
unified commerce boosten dankzij integratie

Hoe real-time gegevensuitwisseling uw unified commerce aanpak kan boosten

Tijdens deze on-demand kennisessie praten we u bij over het belang van integratie voor uw retailbusiness.

 

Wat mag u verwachten? Dankzij zijn jarenlange ervaring vertelt Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, u aan de hand van enkele interessante use cases: hoe u de best passende API-architectuur kunt opzetten en kunt inpassen in uw integratielandschap en hoe u API's kunt bouwen en beheren via een krachtig API Management platform.

 

Daarnaast bespreekt hij de mogelijkheden en de voordelen van een event-driven architectuur als complementaire oplossing voor uw retailbusiness naast de traditionele integratie- of API platformen.

Meer details
Afbeelding
API Management platform

Ontdek de kracht van een schaalbaar API Management Platform

Tijdens deze on-demand kennissessie gaan we dieper in op het belang van een API Management Patform.

 

API's ontwerpen, implementeren en aanbieden is lang niet voldoende. API's die deel uitmaken van een weldoordachte API strategie zorgen ervoor dat uw business objectieven eenvoudiger en sneller worden gerealiseerd.

 

Dankzij de opzet van een API Management Platform kunt u genieten van klant-en-klare functies zoals analyse, API-documentatie en een API-gateway die een veilige toegang tot uw API's garandeert. Daarnaast biedt zo'n platform ook mogelijkheden voor het documenteren, socialiseren en analyseren van API's.

Meer details
Afbeelding
event gedreven bedrijfsprocessen automatiseren

Event gedreven retail bedrijfsprocessen eenvoudig automatiseren en configureren

Tijdens deze on-demand kennisessie ontdekt u hoe u uw event gedreven bedrijfsprocessen eenvoudig kunt automatiseren en configureren via een event-driven architectuur.

 

Als omnichannel retailer heeft u te maken met high volume externe en interne gebeurtenissen die u ook snel dient af te handelen.

 

Strategische wendbaarheid is hierbij cruciaal. Om als retailer een klantgerichte, flexibele en agile organisatie op te zetten, moet u in staat zijn om snel in te spelen op steeds verdere ontwikkelingen en veranderingen binnen uw sector.

Meer details

Ik wens meer informatie over integratie voor mijn retailorganisatie