Hoe robuust is uw organisatie tegen cyberaanvallen?

API Security Assessment

Het vergt vaak heel wat moeite om binnen uw organisatie zelf te evalueren of alle API’s goed zijn beveiligd.

 

Aan de hand van onze jarenlange ervaring en doorgedreven API security kennis helpen wij organisaties bij het evalueren en het duidelijk in kaart brengen van hun bestaande kwetsbaarheden. Dit realiseren we aan de hand van een API security capability map en door het opstellen van integratielandschapsdiagrammen.

 

Dankzij onze specifieke end-to-end aanpak kunnen wij organisaties perfect ondersteunen bij de API security noden en dit in elke stadium van de API economy. 

Ik wil meer informatie
Header logo

Digitale transformatie & API-beveiliging

 

Als organisaties sneller willen innoveren, gepersonaliseerde customer experiences willen aanbieden én sneller bruikbare business insights willen opleveren, is digitale transformatie onontbeerlijk.

 

Elk enterprise digitaal transformatieprogramma is gedoemd om te mislukken als er bij het ontsluiten van business data en bijhorende services niet voldoende aandacht geschonken wordt aan API-beveiliging. Organisaties hebben vaak een schat aan informatie die ze willen delen met klanten en partners maar ze is niet altijd even beveiligd tegen aanvallen van hackers.

Herkent u één van onderstaande API Security uitdagingen?

 

 • U werkt met gevoelige data bvb. medische gegevens, financiële informatie en andere persoonlijke informatie waarop ook de GDPR-wetgeving van toepassing is.
 • Uw organisatie zoekt een partner met doorgedreven API security vakkennis die onafhankelijk advies kan geven in deze materie.
 • U heeft de laatste security-updates en patches geïnstalleerd in uw organisatie maar de laatste security audit dateert alweer van langer dan een jaar geleden.
 • Uw organisatie is onvoldoende op de hoogte van welke kwalitatieve API design toolings er op de markt te vinden zijn.
 • U kan de aanval van een hacker wel al stoppen maar u kan nog niet verhinderen dat de aanvaller het later opnieuw probeert.

Hoe werkt het API Security assessment?

Stap 1 - De analyse van uw huidige situatie

 

Tijdens het API Security Assessment analyseren we uw huidige situatie en achterhalen we het security-maturiteitsniveau van uw organisatie voor één of meerdere van volgende integratie domeinen:

 

 • Integration Architecture
 • Integration Governance
 • Integration Requirements
 • Integration Development
 • Integration Testing
 • Integration Management (Ops)
 • Integration Strategy

Stap 2 - Security deliverable met concrete aanbevelingen

 

Op basis van de analyse geven de AXI Consultants concrete aanbevelingen met als doel om een hoger security-maturiteitsniveau voor een bepaald domein te behalen.


Als u deze aanbevelingen opvolgt, kunnen ze voor uw organisatie volgende meerwaarde(s) opleveren:

 

 • Betere alignering van de architectuur met de business strategy
 • Snellere en veiligere delivery naar productie
 • Grotere transparantie voor de delivery van interne en externe teams
 • Vroegere risicomitigatie en defectidentificatie
 • Eenvoudiger system & change control management
 • Hoger potentieel voor hergebruik

Waarom kiezen voor AXI?

Een stevig team van security consultants

Een API security team met expert skills dat bestaat uit integratie-architecten die de uitvoering van een API security assessment voor hun rekening nemen en een integratiestrategie en integratiereferentie-architectuur voor u kunnen opstellen. Daarnaast kunt u steunen op de know-how van onze integratie engineers voor de opzet van integratieplatformen en de implementatie en het beheer van de API security oplossingen. Onze engineers verzorgen bovendien de opleiding en de training van eindgebruikers.

Onafhankelijk advies voor uw specifieke security noden

Als business partner van oa. IBM, Microsoft en Gravitee.io kunt u rekenen op een onafhankelijk advies die u toelaat om te kiezen voor de oplossing die het beste aansluit bij uw specifieke security noden én andere integratieprojecten.

Onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise

Dankzij onze ervaring en opgebouwde expertise hebben we reeds heel wat organisaties geholpen bij hun integratieprojecten. Gaande van architectuuropdrachten tot het inrichten van een integratie Center of Excellence, het installeren en configureren van integratie- en API-platformen en het implementeren en beheren van API security-oplossingen.

Axi frame

Volg de API security masterclass

di 27/06 (nu on-demand te bekijken) | di 12/09 | do 19/10

 

Tijdens de gratis masterclass, bestaande uit twee online kennissessies en een kennisdag in Gent, leiden we u aan de hand van concrete voorbeelden en cases doorheen de risico’s die bij veiligheidslekken komen kijken en de oplossingen die u kunt voorzien. Krijg inzicht in hoe u applicaties veilig kunt openstellen en laten communiceren met andere toepassingen.

Neem contact op met mij

 

Ik wens meer informatie over het AXI API Security Assessment