Trefdag Digitaal Vlaanderen

On-demand sessies #TDV2020

Om de dienstverlening van de overheid steeds verder te digitaliseren organiseert Informatie Vlaanderen jaarlijks de Trefdag Digitaal Vlaanderen. In 2020 ging de trefdag volledig digitaal door om een succesvol en uitermate veilig event te kunnen garanderen.

 

Ook tijdens deze online editie was AXI van de partij. Het was niet alleen mogelijk om onze virtuele stand te bezoeken en een praatje te maken met onze sales collega's, maar we hadden ook een live sessie over adaptief dossierbeheer en drie pre-recorded sessies rond data-driven apps als leidraad voor financiële beslissingen, Microsoft Teams en Enterprise Architecture op het programma staan.

 

Benieuwd? Herbekijk nu alle AXI sesies van #TDV2020.

Header logo
TDV20 Sessie Adaptive Case Management

Herbekijk de AXI sessie: de kracht van adaptief dossierbeheer

Door het overaanbod aan informatiestromen tussen de burger en de overheid en tussen overheidsinstellingen onderling, groeit de vraag naar een integrale visie op die informatie, het wetgevend kader en de procedurele verwerking ervan.

 

Dankzij ‘adaptief dossierbeheer’ (Adaptive Case Management) bieden verschillende organisaties het hoofd aan deze uitdagingen. In deze sessie belicht Frederik Riebbels samen met Eddy Storms van Dienst van de Bestuursrechtscolleges de kracht van AXI Adaptive Case Management toe, en hoe we dit concreet vertalen naar een klantenoplossing voor dossiers zoals controle en inspectie, vergunningen, subsidies en toelagen, klachten en betwistingen.

 

Heeft u na het bekijken van deze sessie vragen? Neem dan contact op met Nico Deweerdt.

Bekijk de on-demand AXI sessies op #TDV2020

Afbeelding
TDV20 Klaas Lauwers sessie

Microsoft Teams correct introduceren en beheren

In deze sessie zoomt Klaas Lauwers in op de belangrijkste redenen van een degelijk governance plan en hoe een goed change management plan zelfs kan leiden tot een hogere user adoption.

Bekijk nu de on-demand sessie
Afbeelding
TDV20 Evert Deweer Sessie

VMSW - Een Enterprise Architecture customer case

Aan de hand van een live demo in samenwerking met onze partner LeanIX licht Evert Deweer toe hoe de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen op een pragmatische wijze Enterprise Architectuur introduceerde in haar organisatie en zo haar programma rond digitale transformatie een boost gaf.

Bekijk nu de on-demand sessie
Afbeelding
TDV20 Janne Van Den Brande Sessie

Data-driven apps als leidraad voor financiële beslissingen

Aan de hand van twee concrete voorbeelden - het opstellen van een meerjarenbegroting en een cashflowprognose applicatie - tonen Janne Van den Brande en Sander Van Driessche aan hoe data-driven apps ingezet worden om de financiële impact van beleidsbeslissingen moeiteloos en correct in te schatten om zo bij te dragen tot beter onderbouwde keuzes.

Bekijk nu de on-demand sessie

Ontdek hier interessante blogs voor overheidsorganisaties

AZUG CloudBrew 2022 AXI Partner
Blog

CloudBrew 2022: Twee volle dagen Microsoft Azure

Op 18 en 19 november 2022 ging CloudBrew 2022 door, een tweedaagse conferentie in het teken van Microsoft Azure. Als partner van het event ging collega Benjamin Lauwereins de sfeer opsnuiven.

AXI op TDV2022
Blog

AXI weer van de partij op Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022

Op donderdag 22 september gaven enkele AXI-collega’s present op Trefdag Digitaal Vlaanderen, het grootste govtech-event van het land. AXI was standhouder en liet de aanwezigen kennismaken met haar verschillende software oplossingen die de veranderingsprocessen binnen de overheid kunnen ondersteunen. Lees hier het verslag.

AXI op BigDataExpo 2022
Blog

AXI en Topigs Norsvin inspireren tijdens Big Data Expo 2022

Op 13 en 14 september was AXI present op de Big Data Expo 2022 in Utrecht, hét jaarevent voor organisaties die met data werken en er het beste rendement uit wil halen. Lees hier hoe Thomas Wouters het event beleefd heeft en wat voor hem de highlights waren.

AXI Sparkle Dick Van Veen
Blog

AXI ondersteunt G-voetballers tijdens interland Nederland - België

Onder het motto 'Be your own Sparkle, be an AXI sparkle’ wil AXI medewerkers stimuleren om anderen te inspireren en ervaring en kennis met elkaar te delen. Eén van onze AXI-medewerkers voegde niet zo lang geleden de daad bij het woord.

Thomas-Joran-RStudio
Blog

AXI's deelname aan de RStudio Conference 2022 in Washington D.C.

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juli 2022 werden deelnemers ondergedompeld in vier dagen R en RStudio. AXI collega’s Joran De Wilde, data scientist, en Thomas Wouters, business development manager, staken de oceaan over en woonden er niet enkel de conferentie bij maar gaven er zelf ook een inspirerende demo-talk.

AXI Mont Ventoux 2022
Blog

AXIanen kleuren Mont Ventoux paars

Vorig jaar trok een groep AXI medewerkers voor het eerst richting Frankrijk voor de beklimming van de Mont Ventoux. Een geslaagde sportieve meerdaagse zo bleek en een traditie was geboren, want ook dit jaar tekende een groep van 32 AXI collega’s present om van 23 tot 26 juni 2022 hun beste beentje voor te zetten, op de fiets of al wandelend. Lees hier hoe er werd gezwoegd en gezweet.

AXI op Innova Flanders 2022
Blog

Onze Innovatie Manager bezoekt Innova Flanders 2022

Het Gent International Convention Center was tijdens deze driedaagse het epicentrum voor innovatie, inspiratie en educatie. De rode draad? Innovatie écht omzetten in de praktijk. Lees hier wat onze Innovation Manager ervan vond.

Stagiairs bij AXI blended learning
Blog

Beatrijs en Christophe blikken tevreden terug op hun stage bij AXI

Beiden volgen een blended learning traject als professionele Bachelor Toegepaste Informatica bij KdG. Zij kozen voor een flextraject waarbij online lessen gecombineerd worden met 'on campus' lessen. Zo kunnen ze hun huidige job naadloos combineren met deze opleiding. 3 dagen per week maakten ze onderdeel uit van een AXI team. Lees hier alles over hun ervaringen

AXI op Kafka Summit 2022
Blog

Collega Niek Jacobsen bezoekt Kafka Summit 2022 in Londen

Op maandag 25 en dinsdag 26 april vond de Kafka Summit 2022 plaats in Londen. Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, was aanwezig. Benieuwd naar wat hem is bijgebleven? Lees hier zijn takeaways.

Welcome Days AXI
Blog

AXI Welcome Days in Durbuy met de nieuwe medewerkers

Op woensdag 9 en donderdag 10 maart 2022 werden alle nieuwe AXI medewerkers uitgenodigd op een boeiende en culinaire tweedaagse in het pittoreske Durbuy in België. Benieuwd naar hoe onze collega's dit beleefd hebben?

AXI Wouter Opsommer
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Wouter Opsommer

Maak kennis met collega Wouter Opsommer, IT Consultant bij het team Digital Transformation, hij vertelt graag over zijn eerste jaar bij AXI en wat zijn job nu net inhoudt.

AXIVATION Summit 2021 sfeerbeeld 2
Blog

Innovatie stimuleren dankzij de AXIVATION Summit 2021

Op 18 november 2021 vond de AXIVATION Summit 2021 plaats. Een dag voor AXI peers om kennis te delen, te netwerken en samen na te denken over de toekomst van onze oplossingen binnen de public en de retailsector.

AXI APEX World 2021
Blog

AXI developers beleven hoogdagen op APEX World 2021

APEX World 2021 was een meer dan geslaagde tweedaagse vol technologie highlights. Ontdek via deze blog de belangrijkste take-aways volgens de aanwezige AXI developers.

AXI & Vlerick
Blog

Enterprise Architectuur in de digitale overheid

Ontdek hier de inzichten uit de workshop die AXI samen met Vlerick Business School en ervaringsdeskundigen van de Vlaamse Overheid heeft opgezet. De kracht van enterprise architectuur als ruggengraat voor een wendbare digitale overheid.

Bart Moerbeek AXI Ambassador
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Bart Moerbeek

Bart Moerbeek deed binnen AXI een carrièreswitch en is nu functioneel analist binnen het team AXI Adaptive Case Management. Benieuwd wat Bart zijn job inhoudt en waarom hij zo graag voor AXI werkt? Bekijk het nu in deze korte video.

AXI Mont Ventoux 2021 groepsfoto
Blog

AXI medewerkers beklommen de Mont Ventoux

Op donderdag 9 september 2021 vertrokken een 25 AXI collega’s op sportief weekend. Hun eindbestemming? Eén van Frankrijk’s mooiste parels: De Mont Ventoux. Lees hier het verslag van Thomas Vandeput.

LVRL AXI
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Laura Van Otterloo

Benieuwd hoe Laura Van Otterloo haar eerste maanden bij AXI heeft ervaren? Zij vertelt u graag wat haar job precies inhoudt en of AXI aan haar verwachtingen heeft kunnen voldoen. 

Oracle customized solutions
Blog

Oracle Autonomous Database: het as-a-service paradepaard van Oracle

In deze blog vertelt Björn Vergaelen - op een bijzonder nuchtere manier - over zijn jarenlange relatie met Oracle en heeft hij het in het bijzonder over zijn ervaringen met hun nieuwste cloud database. Maak kennis met Oracle Autonomous Database.

AXIvation weeks 2021 terugblik
Blog

Een korte terugblik op de AXIvation weeks 2021

AXI organiseerde begin 2021 de AXIvation weeks, in Corona-tijden uiteraard in een andere format met online participatie en volledig contactloze brainstorms. Lees hier de resultaten en maak kennis met de finalisten.

EA Blog
Blog

De cruciale rol van een enterprise architect

In deze blog vertelt AXI collega Pedro Meuleman u meer over zijn visie op enterprise architectuur en de cruciale rol van de enterprise architect binnen een steeds complexere bedrijfswereld.

AXI Innovation Manager Toolbelt
Blog

De onmisbare Innovation Manager Toolbelt

Innovatie beheren doe je best met de juiste tools. Als Innovation Manager binnen AXI wil ik je in deze blogpost graag inspireren met de tools die ik dagelijks gebruik.

AXI Innovation - meer dan technologie
Blog

Innovatie gaat niet om technologie

Innovatie gaat in de eerste plaats over vernieuwing, niet over technologisering. Over nieuwe manieren bedenken hoe iets functioneel anders en beter kan. Lees hier hoe je innovatie het beste aanpakt.

Thomas
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Thomas Wouters

Benieuwd hoe Thomas Wouters zijn eerste maanden bij AXI heeft ervaren? Hij vertelt u graag wat zijn job precies inhoudt en of AXI aan zijn verwachtingen heeft kunnen voldoen. 

Superhelden cartoon
Blog

De innovatiehelden van AXI

Ondanks het turbulente jaar, werden er in 2020 binnen AXI stuk voor stuk heel mooie, innovatieve ideeën gepresenteerd. Maak hier kennis met onze innovatiehelden, onze medewerkers.

Mensen aan het innoveren
Blog

Innoveren met multidisciplinaire teams als sleutel tot succes

Zolang we ons tijdens een innovatieproces vroeg genoeg vragen stellen en onze assumpties voldoende durven challengen en valideren, bereiken we sneller een goede uitkomst. Zo blijkt ook uit onze klantinnovaties die we de voorbije jaren stelselmatig hebben uitgerold. 

Man die op API 'knop' duwt
Blog

Waarom een programmeerbare organisatie opzetten?

Een API (Application Programming Interface) is een gemakkelijk te gebruiken en te leren interface die stabiel en veilig is én een organisatie op veel manieren tot een hoger niveau kan tillen.

Vlerick onderzoek vested leadership
Blog

De overheid: waar verankerend digitaal leiderschap thuis zou moeten zijn

Lees hier de eerste inzichten uit het AXI & Vlerick Business School onderzoek over hoe de overheidssector de veranderingen aanvoelt, hoe ze die aanpakt, en waar de voornaamste hinderpalen liggen.

AXI Mobile Device Management
Blog

Zakelijke en BYOD devices eenvoudig beheren met Modern device management

Dankzij AXI’s Modern Device Management Services kunt u ervoor zorgen dat alle toestellen waar bedrijfsdata op aanwezig is, compliant, up-to-date en beveiligd zijn.

Wendbare organisaties dankzij ecosystemen
Blog

Wendbare organisatie binnen sterke ecosystemen als lichtpunt tijdens turbulentie

Wat zijn de voornaamste vereisten voor een geslaagde digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

Transformatie van de werkplek
Blog

Maximale werkplek security is geen overbodige luxe

Lenovo staat sinds jaar en dag bekend als pioneer op het vlak van security. Het bewijs hiervan zijn de nieuwste generatie ThinkShield security solutions voor een end-to-end totaaloplossing voor uw organisatie. Lees hier alle details.

AXI en MS Teams Governance
Blog

Van onbeheerde bestandsservers naar onbeheerde Teams?

Dankzij onze Teams Governance app en ons Employee Productivity Services Team kunt u er zeker van zijn dat al uw Teams correct worden beheerd en uw werknemers efficiënt kunnen (samen)werken.

AXI Vlerick Digital Transformation
Blog

De crisis als burning platform voor digitalisatie en transformatie

Hoe beïnvloedt de crisis de status van digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

Stimulerende werkplek dankzij Lenovo
Blog

Een stimulerende werkplek met new generation devices

De beleving en het gebruik van technologie heeft een grote invloed op de productiviteit en motivatie van de werknemers. Ontdek hier hoe.

Vlerick partnership
Blog

Vlerick & AXI onderzoek 'vested leadership' binnen de overheid

Vanuit het Vlerick Prime Foundation Partnership met AXI werd begin 2020 gestart met een onderzoek naar 'de kracht van ecosysteem denken in de overheid'. Lees hier alle details.

AXI Joachim VDB
Blog

A day in the life - Joachim Vanden Brande

Het volledige telewerken gebeuren was voor mij eerlijk gezegd helemaal nieuw. Vreemd misschien voor een IT geek hoor ik je denken maar ik ben dan ook een kind van mijn generatie (X).

Kim Loonen
Blog

A day in the life - Kim Loonen

Collega Kim starte op woensdag 1 april 2020 haar carrière op AXI. Midden in de volle corona-crisis. Lees hier hoe zij dit ervaren heeft.

innoveren in tijden van crisis
Blog

Innoveren in crisistijden... Kan dat?

Wij als AXI zijn er klaar voor. Beter nog, we zijn er voortdurend mee bezig. Onze interne en externe innovatietrajecten staan niet stil, ook niet tijdens een crisis.

MS Teams background blurren
Blog

Een sprankelende MS Teams ervaring dankzij een custom background

Er is meer dan uw achtergrond 'blurren' in MS Teams. Vanaf nu is het ook mogelijk om een eigen achtergrondvisual toe te voegen. Via een kort instructiefilmpje tonen we u hoe dat kan.

Pieter Vunckx AXI
Blog

A day in the life - Pieter Vunckx

Elk jaar tijdens mijn feedback and forward gesprek kwam het goede voornemen ‘Pieter, probeer wekelijks een dag thuis te werken’ telkens opnieuw naar voor.

Business Continuiteit business analisten
Blog

De pragmatische kijk van business analisten op de continuïteit van uw business

Als thuiswerk de norm wordt, is het cruciaal dat een bedrijf een goede kennis heeft van de processen en applicaties, alleen zo kunnen de juiste digitale tools op een correcte manier ingezet worden.

MS Teams tips
Blog

Drie gouden tips om MS Teams efficiënt en veilig in te zetten

Door de COVID-19 crisis namen bedrijven 'snel' MS Teams in gebruik, zonder na te denken over richtlijnen of beheersregels. Een toekomstgerichte M365 omgeving opzetten is aangewezen.

AXI Geert Gobien
Blog

A day in the life - Geert Gobien

Plots geconfronteerd worden met 100% telewerk, geen face-to-face contact meer met collega’s, klanten en partners ... Wow, wat een impact voor zo’n sociaal persoon als ik.

AXI Berrie Talboom
Blog

A day in the life - Berrie Talboom

Eerlijk gezegd heb ik thuiswerken in een full house wel onderschat. Door de werkdagen hetzelfde aan te vatten als een normale werkdag en er dus structuur in te houden, lukt dit ondertussen heel goed.

AXI Natalie Dirickx
Blog

A day in the life - Natalie Dirickx

Telewerken was niet nieuw voor mij. Eén dagje in de week van thuis uit werken. Zalig. Plots werd dat ‘ongestoord’ dagje werken per week omgezet naar elke dag online overleggen via MS Teams.

MS app crisiscommunicatie
Blog

Praktische crisiscommunicatie applicatie van Microsoft

Microsoft heeft een gratis PowerApps oplossing, de ‘Crisiscommunicatie Applicatie’, ter beschikking gesteld aan organisaties om hen te helpen bij het coördineren van hun digitale samenwerking en informatiedeling.

Working from home
Blog

Working from home. Still connected

Dankzij MS Teams en de Teams Governance Application kan je heel eenvoudig telewerk en online samenwerking opzetten en opvolgen. Lees hier hoe.

AXI innovation
Blog

Weet u wat hét belangrijkste aspect is om innovatie te doen slagen?

Innovatie is belangrijk, zo blijft u als digitale leider op de kaart en bent u steeds mee met de nieuwste markttrends. Binnen de AXI Group zijn we volop bezig met innovatie.

CEO Paul Peeters KOTK 2020
Blog

Team AXI4AXI bereidt zich voor op de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

AXI CEO Paul Peeters is zich volop aan het voorbereiden op de 100km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Sport betekent heel veel voor hem. Maar zijn echte 'perfect match' lees je hier.

OOW 2020
Blog

AXI aanwezig op Oracle Open World 2020 in Londen

Op 12 en 13 februari 2020 ontving Oracle Open World in Londen meer dan 10.000 bezoekers. Ook een delegatie van AXI was van de partij.

AXI en KOTK 2020
Blog

AXI medewerkers lopen de 100km-run voor Kom Op Tegen Kanker

Op 22 maart 2020 is het weer zover. De derde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker in Knokke-Heist. Vier AXI teams zullen verschijnen aan de start om elk 100 km te lopen.

AXI nieuwjaarsreceptie 2020
Blog

You are Gold! Zo vierden we de start van 2020

Op vrijdag 17 januari 2020 werden alle AXI medewerkers verwelkomd in Den Berg in Londerzeel voor een spetterende nieuwjaarsreceptie. Benieuwd naar wat we ervan vonden?

Stage bij AXI
Blog

Stagiairs aan het woord

Tijdens hun laatste jaar Toegepaste Informatica aan de KdG liepen Leonora Cunaj en Daan Schokkaert gedurende acht weken stage bij AXI. Ze mochten mee een app ontwikkelen voor één van onze klanten.

AXI infosessies M365
Blog

De M365 sessies waren een echte eyeopener

Eind 2019 mochten we op locatie in Gent en in Willebroek heel wat geïnteresseerden verwelkomen op onze M365 informatiemiddag.

AXI Welcom Days
Blog

AXI Welcome Days @ Durbuy

Op 28 & 29 november 2019 trokken een veertigtal nieuwe medewerkers naar Durbuy voor een mix van presentaties, avontuur en gezelligheid. Lees wat starter Sarah Van Leuven vond van deze tweedaagse.

AXI op TDV 2019
Blog

TDV 2019: Een geslaagde editie

De Trefdag Digitaal Vlaanderen vond plaats op donderdag 28 november 2019 in het ICC in Gent. AXI was van de partij.

AXI op ICT Career Days 2019
Blog

AXI in gesprek met studenten op FC ICT Career Day in Eindhoven

Op 21 november 2019 was AXI opnieuw van de partij op het Fontys FC ICT Career Day event. We spraken over stageplaatsen, afstudeeropdrachten en gaven ook nuttige tips aan studenten.

Lunch & Learn sessie API management bij AXI
Blog

Lunch & Learnsessie API Management in de Publieke Sector

Op 19 november 2019 hadden we een boeiende middag met informatiemanagers en architecten tijdens de AXI Lunch & Learnsessie 'API Management in de Publieke Sector'.

AXI terugblik Case Closed 2019
Blog

Terugblik studiedag Case Closed - Creating a digital government

Een studiedag over de transformatieve kracht van technologie. Aanwezigen uit de publieke sector raakten geïnspireerd door diverse sessies en concrete klantvoorbeelden.

AXI blog
Blog

De voordelen van Low-Code: Citizen Development

Citizen development is een low-code aanpak om software te ontwikkelen. In mensentaal maakt deze aanpak het mogelijk dat gebruikers van een programma zelf aanpassingen & verbeteringen kunnen doen, zonder dat ze kennis moeten hebben van een programmeertaal. Om verwarring te vermijden, ‘Citizen’ staat hier voor niet IT gebruikers & niet voor ‘burgers’, daarom zullen we ook geen letterlijke vertaling gebruiken in deze blog.

AXI Teambuilding weekend 2019
Blog

AXI teambuilding weekend in Valkenburg

Op 4 en 5 oktober 2019 vond het AXI teambuilding event plaats in Valkenburg. Collega Tim Cassauwers vertelt graag wat hij vond van dit weekendje weg met collega's.

AXI gastcollege Avans Hogeschool 2019
Blog

AXI geeft gastcollege aan 1e jaar BIM studenten van Avans Hogeschool

Regelmatig geven AXI medewerkers gastcolleges bij Avans Hogeschool. Collega Dick van Veen slaagde erin om de Avans studenten te boeien, door een inkijkje te geven in het dagelijks leven bij AXI.

eVoting met Elegio
Blog

Elektronisch stemmen bij sociale verkiezingen: elektronisch of op papier?

Sinds 2012 is het mogelijk om bij de sociale verkiezingen elektronisch te stemmen. Deze manier van stemmen biedt heel wat voordelen, zowel voor het bedrijf als voor de sociale partners.

De visie van AXI op innovatie
Blog

AXI's visie op innovatie in de publieke sector. Co-creatie voor succesvolle innovatie.

Om overheden te voorzien van toekomstgerichte softwareoplossingen hanteren we een uitgesproken lokaal investeringsbeleid met als centraal element: co-creatie.

AXI Scrum training 2019
Blog

Let's SCRUM again

It’s that time of the year again. De paasvakantie staat tegenwoordig garant voor mooi weer, chocolade én de jaarlijkse SCRUM-workshop van AXI.

AXI Mike Snepvangers
Blog

A day in the life - Meet Mike

Maak kennis met Mike Snepvangers, commercieel directeur bij AXI. Wat drijft Sales Retail en wat doen ze ? De opdracht die ik samen met mijn salesteam heb is simpel.

AXI blog case management
Blog

Wanneer heeft uw organisatie baat bij een case management oplossing?

Heeft uw organisatie nood aan een digitaal dossierbeheersysteem? AXI Adaptive Case Management helpt om uw processen te automatiseren. Benieuwd wanneer uw organisatie nood heeft aan een ACM-oplossing? Lees het in deze blog.

CI/CD methodologie
Blog

The road to Continuous Integration / Deployment

CI/CD biedt veel voordelen voor de klant en de ontwikkelaars. Een snellere time to market en vooral een efficiënter en minder foutgevoelig ontwikkelproces.

Vrouw in video call
Blog

Ontdek Microsoft Teams

Ontdek Teams, de nieuwste applicatie van Microsoft met focus op een betere samenwerking tussen collega's. Organiseer uw documenten, taken en notities op een veilige, gecentraliseerde en dynamische plek per topic binnen uw team.

AXI Microsoft Planner
Blog

Een verborgen parel in M365 en Teams: Microsoft Planner

Kent u Microsoft Planner al? De planning tool binnen de M365 stack. Via deze blog wil ik jullie de voordelen van MS Planner toelichten en jullie begeleiden om een eigen Planner op te zetten.