Ontmoet
Michiel
Van den Bossche

Header logo

Hallo

Ik ben Michiel Van den Bossche, afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica -specialisatie ICT en werk 10 jaar voor AXI.


 
Ik ben gestart als junior developer en samen met een klein team van collega’s (solution architect, senior developer en nog een junior developer) deed ik mijn eerste project bij Recupel. Ik leerde dankzij die eerste projecten heel wat bij over applicatie architectuur, best practices in project development en testing. 

Werken aan mijn hard & soft skills

 

Bij AXI worden we sterk aangemoedigd en begeleid om ons te ontwikkelen in de ruimste zin van het woord. Zo heb ik opleidingen en workshops gevolgd om mijn technische kennis te verruimen maar ook mijn soft skills en communicatievaardigheden heb ik in de voorbije jaren echt kunnen bijschaven. Om mijn werk goed te kunnen doen, kan ik rekenen op een uitgebreid kennisnetwerk waarbij elk kennisdomein, bv. front-end of back-end ontwikkeling in Azure, vertegenwoordigd is. Vanuit die kennisdomeinen, die we binnen AXI ‘guilds’ noemen, doen we onderzoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen. En wat het zo fijn maakt, is dat echt iedereen - van junior tot senior - actief betrokken wordt om daar zijn of haar steentje aan bij te dragen.

 

 

Projecten via de AXI methodologie


Elk project wordt uitgevoerd via de scrum methodologie. Dat wil zeggen dat we dagelijks met ons team heel kort bespreken wat de stand van zaken is en dan verder toewerken naar de volgende sprint goal. Een volledige sprint duurt ongeveer drie weken en na afloop bereiden we samen de release voor en geven we een demo bij de klant. Waar ik persoonlijk heel veel energie uit haal is het technisch uitwerken en opleveren van een use case binnen een dynamisch team. 

 


 
Als ik mijn traject tot nu toe bekijk dan ben ik op die 10 jaar bij AXI doorgegroeid van junior ontwikkelaar tot solution architect. Intussen heb ik ook de rol van team coach op mij genomen. Je merkt het, aan variatie in mijn job geen gebrek. En ook aan ‘fun met collega’s’ wordt heel wat aandacht besteed. Aan afterwork events is er zeker geen gebrek. Echt leuk!

Meer weten over AXI?

Breng dan zeker en bezoekje aan de AXI Careers pagina.