AXI referentie ANWB en Payconiq
01/03/2019

Nu bij ANWB mobiel betalen met Payconiq

Vanaf medio februari 2019 kan er bij de 83 winkels van ANWB worden betaald met Payconiq. De aankoop wordt aan de AXI RS kassa afgerekend door het scannen van een QR-code.

 

 

Opvallend is dat self-service kassa’s steeds meer aandacht krijgen. Op deze trend zet AXI al enige tijd stevig in. Willem Bless, account manager retail. ‘Leuk om te merken dat ook de Nederlandse retailers hier veel belangstelling voor hebben’.

 

Tussen de grote tech bedrijven zoals Microsoft, SAP en Zebra stonden er ook veel nieuwe partners van AXI. Zo trok de booth van SES-imagotag veel aandacht met haar mooie ESL en digital signage oplossingen. Op de Electronic Shelf label oplossingen van SES-Imagotag zetten we in 2019 stevig in. Niet alleen ter ondersteuning van klanten die nu met de ESL oplossing van SES-imagotag gaan werken maar ook de nieuwe doorontwikkeling van de kassaloze checkout. Aankomend jaar zal er dus meer onthuld worden van deze nieuwste ontwikkeling!

 

Naast Retail-tech was personalisatie ook een belangrijke pijler zoals dit ook vorig jaar het geval was. Mooie praktijkvoorbeelden waren eveneens te aanschouwen bij enkele winkels/merken in New York. Zo kon iedereen zijn eigen schoen ontwikkelen bij zowel Converse en Nike en heb je bij Levi’s de mogelijkheid om je eigen kleiding te ontwerpen.
Ook wordt de trend van ‘bezit vs. lease’ steeds duidelijker. Consumenten hechten steeds minder waarden aan het bezit en steeds meer waarde aan ontzorging. Hiermee worden producten vervangen/aangevuld door diensten. Enkele fashion retailers spelen hier al gedeeltelijk op in en adviseren hun klanten met gepersonaliseerd fashion advies met o.a. een gepersonaliseerde ‘Fashion-Box’. In eerste instantie denk je dan aan de trend van personalisatie en niet aan ‘bezit vs. lease’. Echter beslaat een goed advies een groot gedeelte van de ontzorging en voegt de Retailer hiermee een belangrijke dienst toe voor haar klanten.
Al met al, veel zaken die te maken hebben technologische ontwikkelingen. AXI gaat graag nieuwe uitdagingen aan met haar klanten om zo samen sterker in het Retail landschap te staan!

 

 

Willem Bless - Account manager Retail @AXI