Maak kennis
met
Kim Mertens

Header logo

Hallo

Ik ben Kim Mertens en in 2012 afgestudeerd aan KdG Antwerpen in de richting Toegepaste Informatica - keuzerichting backend development.

 

In het laatste jaar van mijn opleiding kwam ik in contact met AXI. Ik mocht er namelijk mijn stage-opdracht uitvoeren: het ontwikkelen van een Android-native mobiele applicatie voor intern gebruik. 

Van stagiair bij AXI naar AXI medewerker

 

Zo leerde ik al snel de fijne bedrijfscultuur van AXI kennen. Ik werkte voor mijn stageproject samen met enorm behulpzame, sociale en vlotte mensen van AXI en de klik was er eigenlijk direct. Na mijn stage mocht ik op gesprek komen en zo ben ik bij AXI gestart als developer in een team dat mee de AXI Financials business solution ontwikkelde. Zo leerde ik alles kennen van Oracle en Java en mocht ik meewerken aan de vernieuwing van onze oplossing in Oracle APEX.

 

Het was dankzij dat project dat ik de kans kreeg om mij vast te bijten in het Oracle framework en mijn technische vaardigheden te verdiepen. Zo werkte ik mee aan Oracle APEX migratieprojecten en stond mee in voor offertes en pre-sales trajecten. Dankzij het vertrouwen van het management heb ik veel kansen gekregen om mijn kennis en mijn takenpakket uit te breiden. Vandaag ben ik Technical Lead, Oracle APEX Guild Master en team coach. 

 

Werken in teamverband

 

Wat ik heel fijn vind is de projectaanpak binnen AXI. Dat geeft een echt team-gevoel. Samen voor hetzelfde doel: impact hebben op de bedrijfsprocessen van de klant en zo mee waarde creëren. En dat doen we met de collega’s en de leidinggevenden samen, die trouwens steeds paraat staan om ons te ondersteunen waar nodig. Dit heeft mij geholpen om de uitdaging als team coach met beide handen aan te nemen. Ik ben dan wel een ‘techneut’ maar een team aansturen en daarvoor andere skills gebruiken, maakt mijn job zoveel rijker en boeiender.

 

 

Maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Aan ontspanning zeker geen gebrek. Naast sportieve activiteiten en lunchmiddagen organiseren we ook uitjes met het team of met de afdeling. Ik vind werken bij AXI heel bijzonder. Het draait niet alleen om het werk maar ook om de persoon zelf, die staat altijd centraal. Er wordt alles aan gedaan om je goed te (blijven) voelen en dat kan ik echt waarderen.
 

 

Meer weten over AXI?

Breng dan zeker en bezoekje aan de AXI Careers pagina.