LINXZ | het Lerend Innovatie Netwerk Ziekenhuizen

LINXZ - het Lerend Innovatie Netwerk Ziekenhuizen - is een initiatief van enkele pionierende middelgrote Vlaamse ziekenhuizen en AXI.

 

Het lerend netwerk heeft als doel om een strategische samenwerking op te zetten en digitale innovatie te promoten.

Header logo

LINXZ verbindt

De waarden

 

LINXZ is een netwerk van gelijkgestemde innovatoren binnen de ziekenhuiswereld die kennis en expertise willen delen, inspiratie willen opdoen vanuit technologie en interessante use cases met als doel om de samenwerking te versterken waardoor projecten en processen kostenefficiënter kunnen gerealiseerd worden. 

 

LINXZ hecht veel belang aan openheid en authenticiteit. Leden van dit netwerk staan achter het principe 'give first, take later'. Ze participeren enerzijds om hun eigen kennis en ervaringen te delen en anderzijds om zelf nieuwe inzichten te verwerven. 

 

Diversiteit is erg belangrijk. Het netwerk wordt niet puur gedreven door technologie. Het ultieme doel is om tal van processen binnen het ziekenhuis te optimaliseren waarbij technologie een belangrijke driver is.

LINXZ connecteert

De leden

 

Het LINXZ lerend innovatienetwerk wil alle beslissingsnemers van middelgrote Vlaamse ziekenhuizen met een IT of business rol bij elkaar brengen.

LINXZ biedt een waaier aan activiteiten

Tweemaandelijkse netwerksessies 

 

Op het programma staan tweemaandelijkse netwerksessies bij één van de leden van het LINXZ netwerk. Alle sessies worden professioneel begeleid en willen zoveel meer zijn dan een 'praatbarak'. Aan de hand van design thinking technieken gaan leden op zoek naar ideeën, oplossingen en samenwerkingen. De focus ligt steeds op het vinden van concrete resultaten via een procesmatige aanpak. Daarnaast organiseert het netwerk ook sessies waarin leden hun probleemstelling kunnen voorstellen waarop het netwerk vervolgens antwoorden kan bieden. 

Deelname aan de mailinglist

 

Snel een antwoord nodig? Zin in een goed gesprek met één van de leden?

 

Een bericht via de mailgroep kan snel hulp of inspiratie bieden naast de tweemaandelijkse sessies. 

Spin-offs 

 

Als er samenwerkingsverbanden gesmeed worden, als er gezamenlijk op een dossier wordt gewerkt of als uit een ideation sessie een topidee voortvloeit, worden parallelle tracks opgezet om Proof of Concepts of pilots te realiseren, telkens met het doel om dit binnen de 6 maand op te leveren en zo de inzichten terug aan het netwerk te geven.

Lid worden?

 

Stuur dan eenvoudig een e-mail naar Bjorn Vergaelen, Chief Technology Officer bij AXI via bjorn.vergaelen@axi.be

Wrap-up van de eerste LINX sessie

Kick-off Lerend Innovatie Netwerk Ziekenhuizen

 

Op dinsdag 6 juni 2023 werd bij AZ Sint-Elisabeth in Herentals officieel het startshot gegeven van LINXZ, het Lerend Innovatienetwerk Ziekenhuizen.

 

Benieuwd hoe de allereerste sessie verlopen is? 

Laat ons kennismaken