Hoe representatieve inspraak van burgers organiseren?

On-demand sessie

 

Aline Muylaert is Co-Founder van CitizenLab, een e- democratieplatform dat overheden in staat stelt hun burgers rechtstreeks inspraak te geven in het beleid en werd in 2018 bekroond als Forbes 30 Under 30 Europe. Vandaag wordt het platform door meer dan 200 overheden in 15 landen gebruikt. Tijdens haar sessie licht Aline toe hoe technologie een nieuwe dimensie aan democratie en beleidsvoering heeft gegeven.

Header logo

Praktische info

​​​​

  • Doelgroep: Overheidsfunctionarissen, ambtenaren en stakeholders met een interesse in het thema digitale transformatie. Leidinggevenden, beslissingsnemers en innovation leaders binnen de brede overheidssector.
  • Hoe bekijkt u de sessie: Na uw aanmelding kunt u de on-demand sessie direct bekijken. Bovendien krijgt u de link naar de on-demand sessie via e-mail toegestuurd.
  • Taal: Nederlands
  • Vragen: Voor al uw vragen kunt u steeds mailen naar Jean Blondeel

Ik schrijf me in

 

On-demand sessie - Hoe representatieve inspraak van burgers organiseren?

Bekijk de sessies van de andere sprekers ook on-demand

Afbeelding
Foto van Philip Rogiers

Digitaal overheidstalent mobiliseren overheen de grenzen van departementen

Dr. Philip Rogiers is post-doctoraal onderzoeker aan de KU Leuven. In het kader van zijn doctoraal onderzoek in de context van de overheid bestudeerde Philip de toekomst van human resource platformen

Bekijk hier de on-demand sessie
Afbeelding
Foto van Bart Rosseau

Meer doen als digitale stad: data, innovatie, digitalisering en sterke ecosystemen

In het kader van het toekomstbeleid van de Stad Gent zet Bart Rosseau als Data en Informatie Manager bij Stad Gent zijn vleugels onder de verschillende initiatieven rond data, innovatie en digitalisering.

Bekijk hier de on-demand sessie