kennissessie integratie voor de overheid
16 jun

Ontdek de meerwaarde van API management voor uw overheidsorganisatie

Online kennisessie

, Nederland

Integratie als bouwsteen voor een toekomstbestendig digitaal ecosysteem voor uw overheidsorganisatie.

 
Om nog beter aan te sluiten op de verwachtingen en de vragen van burgers, partners en (overheids)diensten is een naadloze integratie met andere informatiesystemen cruciaal. 

 

Het beschikbaar stellen en het delen van data heeft namelijk een groot effect op uw bedrijfsprocessen en het oplossen van allerlei vraagstukken, zowel binnen uw eigen overheidsorganisatie als over de organisatiegrenzen heen. Zo bent u in staat om een gestroomlijnde digitale dienstverlening aan te bieden.

 

Ontdek tijdens deze online kennissessie hoe u uw overheidsorganisatie efficiënter kunt maken dankzij de naadloze en snelle integratie van al uw datastromen.

 

Datum:

donderdag 16 juni 2022

 

Tijdstip:

16:00 - 17:00

 

Hoe de online kennissessie volgen:

U ontvangt een e-mailbevestiging met daarin een link om de sessie bij te wonen. Een dag voor de sessie start, ontvangt u opnieuw een e-mail met de benodigde link.

 

Doelgroep:

CTO, CIO, IT manager, Solution architect, informatiemanager, integratie architect … bij overheidsorganisaties.

 

Deelnamekost:

U kunt kosteloos deelnemen als u werkzaam bent binnen de overheid.

 

Vragen of aanvullende info:

Neem contact op met Dick Van Veen - + 31 6 53640553

De voordelen van een digitaal ecosysteem voor uw overheidsorganisatie
 

Als overheidsorganisatie kunt u aan de verwachtingen van uw stakeholders voldoen door de opzet van een API-driven architectuur waarbij API’s beschikbaar worden gesteld en herbruikt kunnen worden. Zo vermindert u het aantal manuele taken en menselijke fouten en zorgt u voor een mooie samenhang tussen diverse systemen.Het gebruik van een API-driven architectuur biedt tal van voordelen:

 

  • medewerkers kunnen snel innovatieve oplossingen/applicaties bouwen voor partners of burgers waarmee uw overheidsorganisatie steeds een antwoord kan bieden op bestaande en nieuwe uitdagingen.
  • het veilig en snel kunnen koppelen van data geeft uw overheidsorganisatie inzicht in sociale, economische of politieke impact.
  • het stimuleren van een betere en snellere samenwerking: via het beschikbaar stellen van API’s worden processen versneld en kunnen burgers, partners en andere overheidsorganisaties adequater geholpen worden.

De kern van de API-economie

Overheidsorganisaties die erin slagen om hun waardevolle data op een slimme manier te verpakken zijn in staat om diverse uitdagingen sneller op te pikken.

 

Ontdek hoe u de best passende integratie strategie kunt opzetten aan de hand van een API-driven architectuur en hoe u al deze API's perfect kunt beheren via een schaalbaar cloudbased API management platform.

De agenda

KoenLaurijsen AXI
16:00 - 16:05

Introductie AXI & de voordelen van API management voor uw overheidsorganisatie

 

Koen Laurijsen, Sector Manager Public Nederland, verwelkomt u op deze online kennissessie en geeft een korte introductie over AXI en over het AXI portfolio aan integratie oplossingen en diensten.

Koen Laurijsen
Sector Manager Public Nederland
Niek Jacobsen
16:05 - 16:45

Een betere dienstverlening & innovatieve (mobiele) applicaties voor uw stakeholders dankzij een stabiele en veilige integratie 

 

Dankzij zijn jarenlange ervaring vertelt Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, u aan de hand van enkele interessante use cases:

 

  • hoe u de best passende API-architectuur kunt opzetten en kunt inpassen in uw integratielandschap.
  • hoe u API's kunt bouwen en beheren via een krachtig API management platform. Niek bespreekt de voordelen en de features van het open source API management platform Gravitee.io en het Microsoft Azure integratieplatform als de beste opties voor uw overheidsorganisatie.
Niek Jacobsen
Integration Architect bij AXI
networking
16:45 - 17:00

Q&A

 

Bereid uw vragen vooraf al even voor. We voorzien tijd voor een Q&A.

Het belang van integratie voor uw overheidsorganisatie

 

Meer weten? Lees hier alvast hoe AXI u kan helpen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren en uw dienstverlening te verbeteren dankzij een snelle en naadloze integratie.

 

Lees meer