AXI Webinar integratie strategie
9 nov

Kies de best passende integratie strategie voor uw toekomstbestendig ICT-landschap

Webinar

, Online, België

Om als organisatie in het digitale tijdperk continu te blijven groeien, ontwikkelen en innoveren is een goed doordachte en onderbouwde integratiestrategie van cruciaal belang.

 

Toch blijft het voor de meeste organisaties een grote uitdaging om alle beschikbare databronnen en informatiestromen goed in kaart te brengen en toepassingen en systemen perfect met elkaar te integreren. 

 

Door het ontwikkelen van een IT-architectuur waarin alles op een geschikte manier met elkaar verbonden is, zorgt u ervoor dat uw organisatie efficiënt werkt én het vermogen heeft om zich snel aan te passen aan de steeds sneller veranderende verwachtingen van de markt.

 

Tijdens dit webinar leggen we uit waarom een goed doordachte en goed onderbouwde integratiestrategie essentieel is. Via best practices en guidelines tonen we hoe u zo'n strategie kunt opstellen en dient te implementeren op maat van uw organisatie.

 

Datum:

dinsdag 9 november 2021

 

Tijdstip:

10:00 - 10:30

 

Hoe het live webinar volgen:

U ontvangt een e-mailbevestiging met daarin een link om het webinar bij te wonen. Een dag voor het webinar ontvangt u opnieuw een e-mail met de benodigde link.

 

Doelgroep:

Architecten, ICT Managers, Business Analisten, Informatieanalisten, Informatie Managers, Product Owners, Applicatiebeheerders, Integratiespecialisten, Software developers, Innovatie Managers ... 

 

Deelnamekost:

U kunt kosteloos deelnemen als u tot de doelgroep behoort.

 

Vragen of aanvullende info:

Neem contact op met Chiel Elen - + 32 494 42 53 48

Hoe goed bent u voorbereid op de huidige integratie uitdagingen?

 

Een tekort aan duidelijke integratie guidelines, tools & processen of het ontbreken van een geschikte integratie-architectuur kan leiden tot een aantal problemen. Herkent u deze?

 

  • Het opleveren van nieuwe integraties verloopt moeilijk, traag en inefficiënt.
  • Het is onduidelijk welke integraties er momenteel zijn en wat ze juist doen.
  • Bestaande integraties zijn niet robuust en bovendien moeilijk en niet zonder risico’s te onderhouden.


Een strategische integratie roadmap

 

Organisaties die fundamenteel nadenken over een toekomstbestendig ICT-landschap waarbij snel en efficiënt kan gekoppeld worden met toekomstige datastromen, maken het verschil.

 

Met de juiste integratie strategie als startpunt én gekwalificeerde medewerkers binnen het integratie team, is het mogelijk om een future-proof integratie-architectuur op te zetten.

Maak kennis met de spreker

Niek Jacobsen
10:00 - 10:20

Digitale transformatie & integratie

 

Dankzij zijn jarenlange ervaring zal Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, u het belang van een goede integratiestrategie aantonen en aan de hand van een duidelijk plan vertellen hoe organisaties een gefundeerde integratiestrategie kunnen formuleren en vervolgens implementeren.

 

Hij gaat daarbij dieper in op aspecten zoals business visie & objectieven, integration capabilities en gap-analyses. Niek vertelt u ook over de mogelijke risico’s bij een lage integratiematuriteit.

 

Tot slot geeft hij kort toelichting over het AXI Integration Maturity Assessment. Door het opstellen van een Integration Landscape Diagram en een Integration Capability Map en het uitvoeren van een gap-analysis brengen onze architecten en integratie-experten uw bestaande integratiepraktijk in kaart en geven u concrete aanbevelingen om uw organisatie naar een hoger maturiteitsniveau te tillen.

Niek Jacobsen
Integration Architect bij AXI

AXI’s Integration Maturity Assessment

 

Het is vaak niet eenvoudig om binnen uw organisatie zelf te evalueren of alle integratieprocessen goed zijn ingericht.

 

Aan de hand van onze jarenlange ervaring en doorgedreven integratiekennis helpen wij organisaties bij het evalueren en het duidelijk in kaart brengen van hun bestaande integratiecapaciteiten en -processen. Dit realiseren we door het opstellen van integratielandschapsdiagrammen en een integratie capability map.

 

Dankzij onze specifieke integratie end-to-end aanpak kunnen wij organisaties perfect ondersteunen bij de integratienoden en dit in elke fase van het integratietraject.