RStudio kennissessie overheid - AXI
16 dec

Kennissessie voor de overheid - Data Science met RStudio

Online kennissessie

, Online, Nederland

Wie als data science expert werkt binnen de overheid is dagelijks aan het werk met enorme hoeveelheden data om via inhoudelijke analyses zaken inzichtelijk te maken en de impact ervan te meten

 

Een bijzonder nuttige en kostbare bezigheid aangezien een data-gedreven overheidsorganisatie op die manier steeds verder blijft innoveren. Het vormt de basis om waardevolle data inzichten en voorspellende analyses te vertalen naar hun visie en strategie en om andere organisaties correct te kunnen informeren en ondersteunen.

 

Tijdens deze online kennissessie tonen we via een aantal use cases en best practices de kracht van de open-source en enterprise oplossingen van RStudio als data science samenwerkingsplatform voor de overheid.

 

Datum:

donderdag 16 december 2021

 

 

Tijdstip:

16:00 - 17:00

 

 

Hoe de online kennissessie volgen:

U ontvangt een e-mailbevestiging met daarin een link om de sessie bij te wonen. Na uw aanmelding ontvangt u separaat een e-mail met link om via MS Teams de kennissessie bij te wonen.

 

 

Doelgroep:

Data science managers, Business Intelligence managers, Data analisten en Data Scientists bij overheidsorganisaties

 

 

Deelnamekost:

U kunt kosteloos deelnemen als u tot de doelgroep behoort.

 

 

Vragen of aanvullende info:

Neem contact op met Dick Van Veen - +31 6 53640553

Uitdagende cases binnen de overheid

 

De meest diverse en uitdagende cases op het gebied van data-analyse worden binnen de overheid uitgewerkt.

 

Het is key om alles zo goed mogelijk te visualiseren en te interpreteren via (interactieve) dashboards, rekenmodellen, algoritmes en interactieve apps

 

Efficiënt uitwisselen van data & analyses

 

  • Met welke toolset kunnen deze use cases uitgewerkt worden?
  • Hoe kunnen deze use cases vervolgens gepubliceerd en gedeeld worden met alle business experts?

 

Er is binnen de overheid een grote toename in het gebruik van R en Python met daarbij de inzet van de open source en enterprise software oplossingen van RStudio.

 

Een Rstudio data science platform kan fungeren als een echt samenwerkingsplatform. Op die manier kunnen data en analyses eenvoudig en veilig uitgewisseld worden tussen medewerkers onderling maar ook met andere (overheids)organisaties of externe stakeholders.

Het format van deze online kennissessie - inspiratie opdoen & gericht vragen stellen

 

  • Tijdens deze online kennissessie deelt AXI graag haar kennis en ervaring met u en kunt u bovendien leren van data challenges bij andere overheidsorganisaties.
  • Wij voorzien voldoende ruimte om uw concrete vragen te beantwoorden. Uw vragen kunt u vooraf doorgeven via het inschrijvingsformulier zodat onze spreker uw vragen perfect kan voorbereiden. 
  • Wenst u liever een 1-op-1 sessie? Dat kan zeker. Dit kunt u ook aangeven via het inschrijvingsformulier.

Maak kennis met de spreker

Thomas Michem AXI
16:00 - 17:00

Echt waarde creëren via een schaalbaar data science platform

 

Tijdens deze online kennissessie vertelt Thomas Michem, Unit Manager Analytics & Insights bij AXI, hoe effectief een schaalbaar data science platform met RStudio opgezet kan worden om zowel de ontwikkeling als het delen van dashboards, nauwkeurige voorspellingen en simulatietools mogelijk te maken. 

 

Via enkele concrete data projecten bij klanten laat hij zien wat de mogelijkheden zijn zodat iedere medewerker die bezig is met data dankzij deze self service BI oplossing snel en efficiënt aan de slag kan.

Thomas Michem
Data Architect, Unit Manager Analytics & Insights bij AXI
Externe video URL

Benieuwd? Bekijk alvast deze verhelderende video

 

Tijdens deze video introduceert Thomas Michem de uitdagingen rond data science bij de overheid en hoe RStudio uw overheidsorganisatie kan helpen.

 

Hij overloopt kort de verschillende tools en mogelijke use cases.

Over AXI

AXI kan u helpen als Business Insights expert

 

AXI helpt overheidsorganisaties om slagkrachtiger te worden en data experts maximaal te ontzorgen.

 

Hiervoor ontwikkelden onze data experts - in samenwerking met onze klanten - reeds een aantal innovatieve applicaties die overheidsinstellingen helpt bij het maken van de juiste beslissingen op basis van slimme inzichten. 

 

AXI is full service RStudio Partner